icon

Prechod z dvoch spánkov na jeden

aschkimka
13. apr 2022

Ahojte, dcéra mi už dva dni po sebe začala odmietať poobedný spánok. Smiala sa alebo naopak prišiel plač.
Dnes som si povedala, že ju skúsim dať spať len 1x. Vstala 6:45 a zaspala mi o 12, ale to už zaspala pomaly pri prebalovani. Prosím Vás mohli by ste mi napísať ako ste prechádzali na 1 spánok?

Dcéra predtým mala takýto režim (spánkový) 7-7:30 vstávanie 10:30 prvy spánok do 12 a 15:30-17:00 druhý spánok a večer nás zaspala asi až okolo 22 čo je fakt neskoro.
Napíšte mi prosím či som niečo spravila dnes zle?
8:30 raňajky, 10:30 olovrant, 11:30 polievka ale tu už vôbec nechcela čo bola taká unavená a o 12stej 150ml mlieka ale to už pri posledných glgoch zaspala.

Mám jej po zobudeni dať druhu dávku obeda? neviem ako teraz pokračovať v olovrante, večeri? kedy ju dať spať? o 19?

Ďakujem pekne a prepáčte za veľa otázok, nemá mi kto poradit

Strana
z2
leniel
14. apr 2022

Nesil to. Prechod k 1 spanku moze trvat aj pol roka. Skus ukladat skor na prvy spanok, druhy spanok skrat - ale nech si aspon 30 minut schrupne.

aschkimka
autor
15. apr 2022

@leniel včera sa zobudila o 8 a ešte ani 12:30 nechcela spať, nakoniec som ju nejako pred 13stou uspala a spala do pol 3, vecer o 20 zaspala sama hneď. Dnes sa zobudila o 7 tak mám dilemu že kedy ju dať spať, či striktne po 11 alebo pozerať či bude unavená, lebo vravím že doobeda nevykazovala žiadne známky unavy

mimi3008
15. apr 2022

@aschkimka Urcite nie striktne, sleduj znamky unavy. Ani ty by si nezaspala, keby si nebola unavena a niekto by ta nutil

aschkimka
autor
15. apr 2022

@mimi3008 veď to si vravím že ak nie je unavená, nebudem dodržiavať 3-4h, dnes vstala o 7 a až okolo pol 12 som videla že na ňu ide únava, dojedla polievku o 12 bola v posteli, vypila mlieko a hneď zaspala...uvidíme koľko pospi. lebo keď mala dva spánky spala tak 2x1,5h ale teraz, spí tak 1,5h ...stále mám v hlave to že či jej tam druhá 1,5h nebude chýbať..mked všade v tých tabuľkách píšu žeby mala spať 2-3h...

mimi3008
15. apr 2022

@aschkimka oj, tabulky, no...moje obidve deti spia menej nez by mali podla tabuliek🤭

mareka49
15. apr 2022

To je úplne normálne ze to bude divoké medzi obdobie cudne.
Ešte sa stane ze ju budeš musiet uložiť dvakrát.
Ale podľa mňa ideš na to spravne

zorkahorka
15. apr 2022

@aschkimka ved uloz ju aj poobede, ak bude unavena. Ale nie na dlho, pripadne ju aj zobud. Teda, ak nevhces, aby vecer zaspavala neskoro... ja som si to strážila a naucila ho na uspavanie medzi 20.-20,30 h. Doteraz to tak ma. Ale pamatam si,ze niekedy uz zaspal aj skor - okolo 19,30. Skusaj. Davaj skor vecer, ak bude mat len 1 spanok

aschkimka
autor
17. apr 2022

@mareka49 včera sa zobudila o 8 a spala 12:30 do 15stej ale večer o 20:30 bol trošku problém ju uspať. dnes sa zobudila o 7 a zaspala 11:50 ale o 13 uz bola hore,ale videla som že si zmoli oci tak som ju ešte nejako uspala. mám prosím vás otázku, ak by sa zobudila takto skoro že napr po 13stej, čo po 16 už nehrozí dávať ju spať, mám to ťahať do 19stej? to je 6h bdenia..ďalší deň by bola hore už minimálne o 5, ale viete teraz sa deň predlžuje a o 19stej je svetlo a ona to vníma,že ešte nie je čas ísť spat

juliet86
17. apr 2022

@aschkimka tak ju faj spat cca 11 30. riad sa nou. vecer okolo 19-20spat. obed nevadi ked nestihnete pred spankom. ten rezim sa bude teraz krystalizovat nejaky cas bud flexibilna a riad sa dietatom

mareka49
17. apr 2022

Nevieš ci by sa zobudila ráno o 5.
Tazko radiť.
Asi podla ranného vstavaná vždy.
Bude to divoké ale.
Skúšala by som vziať von a pretiahnuť spánok od 12 do 14.30 cca a potom už večer podľa okolností.
Mozno

zorkahorka
17. apr 2022

@aschkimka ja by som mozno okolo 16.h skysila v kociku uspat.ale len na pol hodinu.alebo ak vstane o 13 h, skus dat spat o 19.h

aschkimka
autor
17. apr 2022

@zorkahorka @mareka49 v kočíku nespava od 6m, a v športiaku vôbec v živote nezaspala. dnes spala od 11:50 do 15:00, síce sa raz zobudila ale len som ju pohladkala a spala ďalej, o 20:30 už odfukovala....len sa mi zdá,že odkedy prešla na 1 spánok, noci sú fakt hrozne, každú chvíľku vykrikuje z postele ale má zavreté oči...

lienka.7
17. apr 2022

@aschkimka moja bude mat 2 roky, asi pol roka uz mava iba 1 spánok. Prišlo to postupne same, nic netreba siliť. Mne vstava okolo 8.00, dbám aby najneskôr o 13.sla spat, nechám ju spat max.2 hodiny. Keby ju nezobudim, spi aj do 17 v pohode. Par krát sa stalo ze proste nezaspala vobec, potom to odkvecla este pred 20. Inak chodi spat okolo tej 21.skor mi urcite nezaspí. A co je u nej zaujímavé, aj keď poobede nechce spat nemam s nou také problémy ju uspať ako vecer kedy naozaj výstraja a spat proste nechce. Som si myslela ze je to tým, ze doobeda sme viac vonku a unaví sa, ale teraz sme boli chorý a uplne rovnaké to je. Pred spánkom ja dávam iba polievku, po spánku ma druhe jedlo, mne oboje naraz ani nezje.

zorkahorka
18. apr 2022

@lienka.7 u nas to iste. Ak krátko naobed spi alebo vobec, vecer skor ani velmi nezaspi. Skratka je naučený na svoju hodinu a hotovo. A to uspavanie trva dlhsie,pretoze je az prilis unaveny a nevie zaspat

zorkahorka
18. apr 2022

@aschkimka perfetne ti to ide. Ja v kociku uspavam posediacky, lezat v bdelom stave nechce. Az ked zaspi, dam ho lezmo. Casto zabera hrbolata cesta 😀

aschkimka
autor
18. apr 2022

@zorkahorka mne moja nespí od polroka v kocari...závidím vám ak máte také veľké dieťa ako moje a ešte vám tam spí...dnes spala od 12-13:30, uvidím čo s ňou budem robiť do 19stej...lebo zaspať mi už nezaspí...ale unavená bude

Strana
z2