Prečo dieťa nereaguje na meno?
Mamicky, mam byt znepokojena?
Moj maly reagoval od 4m na meno. Potom sme si vsimli, ze reaguje na intonaciu a ci Misko alebo Jozko, otocil sa a usmial.
Teraz bude mat 9m. Stvornozkuje, stoji, len….. mozem nanho hovorit meno 10x, kasle na mna. Neotoci sa. Na ludi reaguje- usmeje sa na predavacky, ked pride tatinko domov, tak vsetko necha tak a uplne sa usmieva, natriasa a pyta na ruky. Vie dat papa, ocny kontakt ako kedy, ked nieco robi, tak na mna kukat nebude. Inak ma, ked lezi v kociku a nieco mu rozpravam alebo ked sa kupe, tak pozera na mna. Na cudzich uz aj zacal plakat ked sa prilis rychlo prihovorili/priblizili. Bavia ho take hry ako kuk a ked niekoho dlhsie nevidel, napr krsta, a pridu k nemu ked napr pije- tak az prestane pit a uplne pozera a usmieva sa.
Len ma trapi, ze nereaguje na meno. Radsej sa otoci a hlada, kde by sa postavil a ide trhat zaluzie alebo predlzovacku od akvarka.
Placem kvoli tomu menu, aby nebol autista. Ako ste to malo vy? Ci je to v norme? Zanedbala som nieco? Nevie ako sa vola? Ak prehanam, vycistite mi kludne zaludok. Asi to potrebujem.
@aj47456 preboha, riesis koniny.... Mas zdraveho krasneho syna, neries hlluposti
Si trafena a riadne,som matka autistu a mam pocit,ze vam vsetkym uz s prepacenim drbe a vsade vidite autizmus za kazdou kravinou.Ach moj boze 🤦♀️
Áno, veľmi preháňas. Má 9 mesiacov.to je odpoveď na všetko.
@aj47456 môj bude mať 15 rokov a zase prestal reagovať na meno
Ma len 9 mesiacov, spoznáva svet okolo seba, takže ho zaujímajú omnoho iné veci než meno
ak je taky vnimavy na okolie, ze kto pisiel, tak tazky autista z neho nebude, nemusis sa bat.
Ach keby viete, co my mame za sebou, tak sa mi nebudete cudovat, ze ho asi prehnane sledujem... 😞
Vyse 11m len riesim lekarov a neurologov, rehabilitacie a rizikove poradne. Mame predcasniatko, ktore je extremne sledovane a ja som len bombardovana otazkami, co dokaze/nedokaze. Ako chyta hracku. Ake prsty pouziva. Take veci musim vediet odpovedat, co by vam bezne ani nenapadli... za ten skoro rok je toho na mna tak strasne privela.
Dva dni po porode, ked mi lezal v umelom spanku a nevedeli sme, ci sa dozije dalsej hodiny za mnou pustili na izbu nejaku pani z Centra vcasnej intervencie, ktora sa dozadovala, aby som ho tam zapisala, aby sme vyuzili ich sluzby a stale mi opakovala, ako ich budeme potrebovat na diagnostiku a neviem co vsetko. Pred kazdou neurologickou kontrolou od stresu az zvracala, co sa zas dozviem, ci je v norme a nebude mat DMO. Pretoze len riesili aky svalovy hyper/hypotonus kde ma, ci ma centralnu koordinacnu poruchu a take veci, ze si to nechcite predstavit.
@mamaaja82 Prepacte, nechcela som sa nikoho dotknut. Ani nie som trafena. Asi sa objednam k psychologovi, myslim, ze bude chyba vo mne a mam z toho celeho akurat tak traumu. Dakujem Vam.
@aj47456 úplne ťa chápem, a je super, že to chceš riešiť. Určite by ti nejaká jemná terapia pomohla, možno meditacia. Tými obavami totižto jeho stav nezmeníš, a zbytočne sa trápiš. Aj keď mne sa to ľahko píše ked pri kontrolách s mojim dieťaťom takéto otázky nedostavam. Držím palce nech všetko dobre dopadne.
@aj47456 ach, ja ti len poradím, chod na terapiu. Pomôže ti to. Viem o com hovorím. 🙂
@elizme Ono motoricky je velmi sikovny, nastastie. Ja som do jeho 6m v pravidelnych intervaloch plakala, lebo stale sa ma len pytali, ci ma este zatate paste a ak ano, je to znak DMO a tak…a ak a nim nebudem cvicit tak moze extremne zaostavat…
Len vo mne zostalo take to “Čo ak mu niečo predsa len bude” a teraz kazdu kravinu, co zbadam v nejakom dotazniku som schopna priserne riesit. Ako napr toto meno.
@aj47456 na meno reagovať nemusí, je ešte maličký ale ty potrebuješ pomoc ak to sama nezvládaš ❤️ všetko bude dobré.
Lebo sa sústredí na iné a nezaujímas ho ty ;D a volanie…
Ale tak v 4 mediacoch reagovat na meno, to snad nemyslis vazne 🙂 Ved to dieta si este ani neuvedomuje sameho seba
Moji pocuvali na meno tak v 2 rokoch 🤣 najstarsia ani vtedy nie. Musel nasledovat pokyn: Klarka, stoj! Klarka, pod sem!
@aj47456 kluuud, stvornoakuje stoji, robi zlobu zaujima sa o vsetko co len ide...
Je okej neboj sa napreduje tip top 😉
Btw zaluzie su brutálne zaujimavejsie ako otočka na nejake meno😂 ver mi, mam to doma a vzdy to vyhravali zaluzie, zhadzovanie veci vyhadzovanie suplikov botnika...ako nejake "trápne volanie mena" 😀
@marhulka13 aj moj 15 rocny tak 😅
@autorka, prehanas...chapem, ze mas obavy, ale mas zdrave dietatko. Nasa mladsia dlho len skriekala, ziadne take tie zvuky, ako babatko robia. Je to normalne dievca, ktoremu sa pusina nezastavi.
@aj47456 moja osemrocna dcera sa narodila mrtva 7minut ju ozivovali. Nie si jedina so starostami ale si strelena a prehanas prepac ale je to tak.Je to uplne normalne 9mesacne dieta,psycholog pomoze ale ty si az moc upnuta na dieta a mam pocit z len striehnes na vsetko co urobi neurobi,prestan s tym
@aj47456 mame za sebou podobny start vratane rehab a strasenia dmo. Chapem ta. Tiez som kazdu vec sledovala a riesila. Doteraz som uzkostnejsia ako ine mamy, ale pracujem s tym. Ak ti to nejde samej, je uplne ok najst pomoc v podobe psychoterapie. Drzte sa. Ps. to s tym nereagovanim na meno je ok v tomto veku, neboj ❤️
Kazdym dnom je vacsi. Viac skuma. Viac je zvedavy. Objavuje nove veci... jasne ze ho netrapi nejake meno... mozno ho to aj otravuje. Daj mu cas nech si ide za svojim....
Mam 4 deti. Neraz mi v hlavne napadli rozne diagnozy. Som mama ktora predvida. Ktora chce byt o krok vpred... ale... nikdy som si nepovedala co ked... nie naopak som sledovala s tym umyslom ze keby aj... malo nejaku diagnozu aby som ja bola "pripravena".
Tvoje co ked ma... s mojim-keby aj malo... diagnozu... co potom?!
@aj47456 ma 9mes, nemusi vobec este reagovat na meno. Blaboce? Napodobnuje zvuky? Lebo info, ze pocuje mi tam chyba...iba ze nereaguje na meno, co nie je dolezite.
A chapem, ze ako mama predcasniatka zijes v strachu, ci bude vsetko ok. Ale maly vyzera byt sikovny na dany vek. Ak je toho strachu vela, ako pisu baby, vyhladaj mozno psychologa, aby Ti s tym trochu pomohol.
@euka210 Džavoce si svoju hatlaninu s G, baba, mama, ked papa tak Ňam,hmm ako ked si vychutnava jedlo. Ma za sebou 2 usne vysetrenia, OAE aj BERA, takze pocuje az moc dobre. On sa mi otoci na mnam a zamlaskanie, dokonca pride ku mne a ide studovat co mam v ustach. Aj doktorke sa mesiac dozadu pacil. Ja neviem co zas riesim ach... proste niekde som citala ze by mali deti na meno pomaly reagovat a tak a uz to islo. 😞
@melany_y Dakujem. Zelam aj vam vela zdravicka a radosti z babatka. ❤️ Ja sa asi objednam tomu psychologovi... Zalozenie tohto fora bola asi ceresnicka na torte uz. Strasne tazko nesiem co sa nam stalo, pre mna to bol taky sok a zufalstvo, este niekolko mesiacov po porode som sa strhavala s placom pri zaspavani od tej bezmocnosti ako sa malemu len zhorsuje stav, co sa mi len vynarali flashbacky z celeho toho co sme prezili.
Inak dovtedy som bola uplne normalna pohodova baba. 🙃

A načo stále na neho volas? Jasne že ho to nebavi sa stále otáčať že čo…