Prečo je môj 10-mesačný syn stále umrnčaný?
Ahojte mamicky
Mam 10m syna. Od cca 6 m je dost umrncany. Neplace, ale proste mrnci. Vstane rano a mrnci. Naje sa a mrnci. On sa akoby nudil, a bol proste nespokojný. Potrebuje stale nove stimuly, stale nieco nove , pozerat sa, obzerať sa, atd. Hracky ho vobec nezaujímajú. Robila som roky opatrovatelku deti, ucitelku v jasliach, a taketo dieta si veru nepamatam. Venujem sa mu, chodime von, snazim sa ho zaujať, le nic nepomaha. Nepomaha si ho nevsimat. …. Uz zacinam byt z toho dost podrazdena. Rano hned ako otvori oci tak mrnci. Uz zacinam premyslat ci je mentálne v poriadku
A ci nebude treba nejake vysetrenie….
mám niečo podobné doma...
Zuby?
Zuby mu nemozu ist tak dlho :( on je taky stale. Spava dobre, budu sa 1-2x na mliecko a spi cca 12h v noci…
On mrnci aj na rukach. Len ukazuje kam mam ist, co chce chytit , a pri tom mrnci stale
Fakt zacinam byt psychicky unavena . Pred par dnami ame boli u kamaratky. Jej dcera v tomto veku sa pekne hrala, ani raz neznamrncala… ten moj mrncal nonstop, uz som sa citila trapne. Potom som sa rozplakala, ze co si o mne ako mame musia mysliet, akoby pri mne nebol spokojny :,(
Podla mna idu zuby aj,tie sa tlacia mne napriklad naozaj zle deti spavali kvoli zubom,prespali celu noc az v 3,5r ked uz mali vsetky zuby.Ono to sa tam vsetko tlaci a posúva,moze to podla mna ovplyvňovať dieta,moze pociťovať diskomfort.To by bola jedna vec a druha,no je to take nespokojne dieta,ja si myslim ze je to aj jeho povaha,nespokojne,umrncane,proste narocnejsie.Asi budes musiet len vydrzat.Moju ked mi doniesli po porode za 3 hodiny len revala,bud sa chcela konit alebo menovala,vsetky deti spali len to moje nesoalo a bolo urevane ,dokonca ani pri určitej polohe na rukach revalo.A poviem Ti ,ze taka povaha jej ostala,sice uz ma 8 ale upistane dodnes.
My máme doma tiež nespokojne dieťa. A je to už druhé v poradí. Aj prvá taká bola. Vyrástla z toho až po vyše roku 🤷🏻♀️ ale teraz pri druhej dcére vidíme, že jej nonstop idú zuby (za mesiac a pol jej vyrazilo 5 zubov), mala aj ťažké noci. A keďže som doma s ňou a ešte mam doma aj 2r dcéru, myslim, že občas mrnci, lebo nemá dosť pozornosti a nie vždy ju môžem zobrať na ruky. Napr keď staršiu prebalujem, chystám obed atď.
Nejdú mu ešte zúbky?
Ahoj, citam tvoj príspevok a teda dosť sa podobá môjmu krpcovi v rovnakom veku, prosím ta, už sa to zlepšilo alebo to nejako riešiš?
Ahoj, citam tvoj príspevok a teda dosť sa podobá môjmu krpcovi v rovnakom veku, prosím ta, už sa to zlepšilo alebo to nejako riešiš?
@peta1995 ahoj, áno, môj má už 11m... mrnčí už len keď je zle vyspaný, alebo keď sa nudí...... ako to je u vás ? bolo to ťažké obdobie, bola som hrozne na nervy......

No a dobre je vyspaty?Ja inak som nal tiez take nespokojne dieta,kt bolo spokojne len na ruckach.A inak mozu mu aj zuby ist.