icon

Prečo je naše dieťa neustále hyperaktívne?

petronela11111
23. máj 2025

Pekný deň prajem, mám dve dcéry. Jedna ma 3 roky a všetko je v poriadku aj vnímame s manželom že všetko ok zdravá.Mladšia ma presne dnes jeden rok. No ide o to že stále nechápeme ako môže byť tak strašne hyperaktívna nevadí nám to..len si dávame otázku je to v poriadku? Nevie vydržať sedieť denne poriadne ani 5 minút veľmi jej to vadí plače. Ja doteraz nemôžem ju dať sadnúť ku sebe do stoličky napríklad keď idem urobiť čaj..alebo niečo podobné. Keď robím raňajky vždy plače robím ich narýchlo. Prosté často je nervózna podráždená pri všetkom kde musí sedieť, v aute aj doma. Nonstop vážne non-stop potrebuje byt v pohybe ak nie je alebo ju to obmedzuje je zlé.Stále plač, nervy, až priam agresia. Prečo vlastné? Celý deň je na zemi. Chodí už pekné sama no potrebuje byť stále v pohybe. Nevie sa sústrediť viem že ma len rok ale ona ako keby ani sama nevie prečo , kam. Len ísť hneď v pohybe a nič konkrétne,nikam. Proste pohyb.

denkabemommy
23. máj 2025

😅 vitaj v realite matiek, ktoré majú možnosť mať len jedno dieťa kľudné. Ja som to mala našťastie opačne, po prvom extrémne akčnom dieťati je druhorodené pokojné, aj materská bola zrazu oddych. Je to úplne normálne. Iná povaha, iný temperament. 🙂

viestta
23. máj 2025

rocne dieta viac ako par minut nevydrzi robit akukolvek cinnost. Ked ho este "uvaznis" do stolicky pricom ona by radsej behala alebo niekde liezla alebo cokolvek, tak je nespokojna a kedze este nevie inac komunikovat, tak place.

oceanahory
23. máj 2025

Ooch no a bude to iba horsie 😅. Mam taky exemplar doma. Moj mal dokonca vo veku tvojej dcery obdobie, ze aj jest chcel iba postojacky, lebo jedenie posediacky bola nuda 🥴. My chodime velmi vela von...ihrisko, odrazadlo, prechadzky, behanie...musi sa jednoducho unavit az potom mozeme fungovat aj nejako doma.

januska12323
23. máj 2025

Však nech behá prečo má pri tebe sedieť keď robíš čaj?

petronela11111
autor
23. máj 2025
@januska12323

Však nech behá prečo má pri tebe sedieť keď robíš čaj?

@januska12323
Vôbec ste ma nepochopili nemusí sedieť tu ide o to ze to nedokáže.

viestta
23. máj 2025
@petronela11111

@januska12323

@petronela11111 vsak to je uplne v poriadku, ze nedokaze obsediet a place. V jeho veku je to este stale OK, ked vydrzi len par minut pri jednej cinnosti. Aj pri sedeni

januska12323
23. máj 2025

Ani nemusí, ešte má nárok na behanie kadetade.

dennissa16
23. máj 2025
@petronela11111

@januska12323

@petronela11111 nemusí byt hyperaktivne, len ty si sa ešte možno nepreorientovala na inú povahu 🙂
Porovnávaš deti, nerob to

petronela11111
autor
23. máj 2025
@dennissa16

@petronela11111 nemusí byt hyperaktivne, len ty si sa ešte možno nepreorientovala na inú povahu 🙂
Porovnávaš deti, nerob to

@dennissa16 nie neporovnávam ako som písala vôbec mi to nevadí.. skôr ide o to či to je v poriadku ak je ..nech taká bude aj celý život. Skôr som to nezažila ale ak to môže byť len povahou.Tak budem len šťastná.

dennissa16
23. máj 2025
@petronela11111

@dennissa16 nie neporovnávam ako som písala vôbec mi to nevadí.. skôr ide o to či to je v poriadku ak je ..nech taká bude aj celý život. Skôr som to nezažila ale ak to môže byť len povahou.Tak budem len šťastná.

@petronela11111 ja mám hyperaktivne aj normálne dieta 🙂 a keď ich porovnám, tak to hyperaktivne bolo v o veku do 2 rokov určite kludnejsie a normalnejsie ako to druhé

jesenzima
23. máj 2025

@petronela11111 my sme mali také prvé dieťa, a mysleli sme si, že je to "normálne" a až pri synovi sme zistili, že deti vedia aj sedieť a byť v kľude .. dcéra je taká doteraz, my sme tú jej pohyblivosť veľmi skoro presmerovali na šport. ..

domak2
23. máj 2025

Ja som sa akurát chcela depresit v téme ako čítajú bábätkam od malička. Esteze mam aj staršiu dcéru, tej som mohla v kľude čítať, kebyže mam len syna tak sa už utapam vo vycitkach. Ten mi všetky knizky akurát vytrhol z ruky a obzral im rožky 😅 A tiež sa to nedá neporovnat keď to má človek doma, ale aspoň vie, že to nie je jeho vina.