Prečo má trojročné dieťa stále otvorenú pusu?
Nezda sa ze dycha pusou, skor zlozvyk a jazykom tlaci na zubky. Stretli ste sa s nejakymi radami. Bola som na ortodoncii, mlada doktorka, ani jej neotvorila usta. Bol len rozhovor a vylucila dychanie nosom a o 6 mesiacov kontrola, samozrejme 50e.
A ORL ako dopadlo?
Moze byt ze ma mandle zvacsene a neda sa dobre dychat, kamoska tak mala so synom.
Môj už má 10 a srale to robí...zlozvyk a nevieme si s tým poradiť...cvičíme, lepime ústa a stále to nepomaha
dakujem, budem teda trvat na orl
Zväčšené mandle,treba ORL
Určite orl. Dlhodobo to zmeni cele postavenie tela a mimiku tvare, chrup…
Pozri ci to nemoze byt myofunkcna porucha
https://logo.wbl.sk/Myofunkcna-porucha.html
To bolo prvé, čo sa pýtali na ORL, či dýcha s otvorenými ustami
Pozri ci to nemoze byt myofunkcna porucha
https://logo.wbl.sk/Myofunkcna-porucha.html
@carduelis dakujem, toto presne bude ono
U nas je za tym hypotonia tvaroveho svalstva. Bacha na to, ak je to aj vas pripad, s tym treba riadne cvicit.
U nas je za tym hypotonia tvaroveho svalstva. Bacha na to, ak je to aj vas pripad, s tym treba riadne cvicit.
@dotka04 dcerka ma hypotoniu noziciek, bruska, tak prosim ako ste to zistili?
Nas na to upozornila az logopedicka v 2rokoch, skoda ze nikto skor, hoci maly mal/ma axialnu hypotoniu a slabe brusko. Prejavy - slinenie, pootvorene usta vacsinu casu, podla logo aj na pohlad zmenene svalstvo tvare (“kruh” pod ocami a pod.), nevedel dlho hryzt pevnu stravu, fukat bubliny…
Nas na to upozornila az logopedicka v 2rokoch, skoda ze nikto skor, hoci maly mal/ma axialnu hypotoniu a slabe brusko. Prejavy - slinenie, pootvorene usta vacsinu casu, podla logo aj na pohlad zmenene svalstvo tvare (“kruh” pod ocami a pod.), nevedel dlho hryzt pevnu stravu, fukat bubliny…
@dotka04 nasa tiez nevie fukat bublinky doteraz, prosim kto vam potom riesil cviky na tvar? fyzio? logo?
je možné, že to bude tým. S papkaním nemá problém? U nás to riešila logo, ale bojujeme po kúskoch, malý tie cviky nechce veľmi robiť, hoci sú hravé, ale na nejaké cvičenie 3x do dňa každý deň po niekoľko minút to nie je ☹
je možné, že to bude tým. S papkaním nemá problém? U nás to riešila logo, ale bojujeme po kúskoch, malý tie cviky nechce veľmi robiť, hoci sú hravé, ale na nejaké cvičenie 3x do dňa každý deň po niekoľko minút to nie je ☹
@dotka04 cvicenie je u nas problem velky tiez, aj na brusko a celkovo, trucuje uz od 2 rokov ako vzdor zacal 😥 skusim konzultaciu u logo, dakujem 🍀
u nás detto, ale od bábätkovského veku vzdoruje, on je taký pravý baran 😀
Držím palce ❤ 🙂
u nás detto, ale od bábätkovského veku vzdoruje, on je taký pravý baran 😀
Držím palce ❤ 🙂
@dotka04 nasa je tiez baran a presne to sedi😂

Dcérka tak mala a keď mala 3 a pol vyberali jej nosné mandle