icon

Prečo si 17-mesačné dieťa ubližuje

Dnes o 10:02

Ahojte baby, potrebujem sa poradiť , neviem k tomu nič relevantné nájsť na nete , možno máte skúsenosti. Moja dcéra je od narodenia taká tá dráma Queen, všetky emócie čo doteraz objavila su 200% silnejšie než som poznala pri synovi staršom. Posledný asi mesiac, je ale po každom odmietnutí nielen dramatický nahnevaná ale sadne si na zem a buchne si hlavu o zem, schválne , dopredu na čele. Urobí to a na sekundu - dve prestane trvať aby zistila čo to s nami robí a či jej predsa len neustupime... ( Aspoň mi to tak pripadá)...alebo si brucha rukami do hlavy..robí to keď je vyslovene dotknutá že má niečo zakázané alebo jej nedáme to čo chce a v sekunde akej chce. Začala si takmer zo dňa na deň vyberať čo zje, nepáči sa jej keď ju ideme prebaliť , prezliecť, skrátka scény za všetko... Beriem že to je obdobie že sa vyrovnáva s tým že jej povieme nie ale to ublizovanie ma veľmi znepokojuje... Naposledy som s ňou bola na 15 mesačnej prehliadke kde bolo všetko ok takze u pediatra doteraz nebol problém, vypĺňali sme vždy aj dotazníky vývojové a nebol problém , objavilo sa to akoby náhle , mesiac dozadu cca.
Máte s niečím takým skúsenosť, prešlo to ?bolo niečo čo vám pomohlo v tomto období ? Alebo neviete prečo to robí, logiku i keď tu detskú mi to nedáva , je na seba citlivá , bedaka aj pri maličkom buchnuti, neviem ako si dokáže ona sama sebe ublížiť , a už vôbec keď jej niekto ,,ublíži,, tým že jej niečo zákaze , ona si ešte ,,priloží,, ? Neviem , neviem to pochopiť a tým pádom s tým ani moc pracovať. Zabranujem jej vyslovene fyzicky aby si neublizovala , hovorím jej nech sa nebije ale ďalej neviem a nemám pocit že by sme sa niekam posunuli... Poraďte prosím.

anonym_57ab68
Dnes o 10:06

moj bol taky ked sme mu nieco nedovolili hodil sa dozadu zo sedu do lahu cim si buchol hlavu, a reval stale za nieco. Fyzicky sme mu museli zabranit aby si neublizoval. Ma aktualne 8 rokov a je to bezne dieta, preslo to asi v skolkarskom veku

dzulli1980
Dnes o 10:12

Ono každé dieťa je individuálne, nedá sa povedať či to je/nie je problém ... moja dcéra mala obdobie, že keď sme jej niečo nedovolili resp. sme jej v niečom nevyhoveli, vrieskala, trieskala si hlavu o posteľ ... raz sa tresla tak, že si rozťala hornú peru - zostala jej jazva ... odvtedy to neurobila ... nič sme nerobili, lebo mám pocit, že čím viac sme chceli zasiahnuť, tým mala ten amok väčší ... má 10 rokov je zdravá.

marhulka13
Dnes o 11:55

@anonym_autor moja dcéra bola taka istá. Keď nebolo po jej, vždy si trieskala čelo. Ju to prešlo keď nastupila do škôlky a tam si nechtiac rozbila čelo a museli jej to šiť. Čiže s tým musela prestať. Teraz ma 12, je to naozaj rozumne aj sikovne dievča, ale stále trochu drama oproti bratovi.

majlo1234
Dnes o 14:37

Moja ublizije nam😣 tak neviem, co je horsie. Oni su malicki, nevedia sa ovoadat a kazde ma iny temperament. Treba ich postupne ucit