Prespí vaše 1,5 ročné dieťa celú noc?
Chcem sa opytat, ci som sama, alebo iba jedna z mala mamiciek, ktore vstávaju ku svojmu dietatu aj dva-tri krat do noci ? Ked pocuvam, ze niektore deti krásne spia aj celu noc, pride mi to ako neuveritelne 🙂
ja obcas v noci na pol oka registrujem, ze mala je hore - suchoce, mrnka, vyhadzuje cumle z postielky atd., ale nevstavam k nej. ona o chvilu sama zaspi. takto si zvykla, v noci nepotrebuje nic. dokonca viem, ze rano sa zobudza o pol siedmej, lebo manzel jej robi mlieko pred odchodom do roboty, a potom sa pekne potichucky v postielke ihra, az dokial sa o osmej nezobudim ja. 😉
ked som k nej vstavala, skusala mlieko, vodicky... jednak nechcela a jednak revala ako o ratu, ked videla, ze od nej odchadzam a mienim spat. ine je, ked je chora, samozrejme, to k nej vstavam.
spava..niekedy sa zobudi a vacsinou hned zaspi..niekedy sa zobudi a nespi aj tri hodiny ako vcera :D ale vacsinou prespi celu noc...
Moj 1,4 rocny chlapec sa v noci este 2-3krat budí na kojenie 😠 😠 😠 ☹ ☹ ☹
moja 2-ročná dcéra minulý týždeň prespala prvýkrát celú noc.
Len u nas to bolo od 21:30 do 6:10 - nechapem ako takemu decku môže stačiť 8,5 hodiny spánku!!!
Cez den spí 2hodky.
No ked sa v noci zobudí a prelezie ku nam spi skoro o hodinu dlhšie.
Inak tak za posledných 10 dní prespala asi 3-4 noci. Žeby to už išlo k lepšiemu? Lebo možno o mesiac už budeme mať dalšie babo a potom si to neviem predstaviť ...
Maly ma 18 mesiacov a od 12-ich mesiacov prespi celu noc. Niekedy si pospi aj 12 hodin vkuse a cez den spinka aj 2-3 hodiny. Takze konecne som uz vyspata aj ja 🙂. Do roka sa budil aj 2-3 krat na papanie.
Ahoj, mam 3 deti kazde znich bolo uplne ine ale co sa tykalo spanku boli naucene az velmi dobre. Od uplneho malicka som m urobila rezim a ten som dodrzovala naozaj poctivo. O 19 hod sme sa kupali, 19.30 papali, a 20.00 sme sa ukladali do postielky bez spievania a recitovania basniciek. Pri tomto rezime sa budli do 5 mes 2x za noc na papanie, a od 5 mes. mi prespali celu noc bez caju a pod. Cerka bude mat 4 roky a ja od 5 mes. neviem co je vstavanie v noci, az po dnesny den a to platilo aj u chalanov. Nikdy nerobte zasadnu chybu a nedavajte dietatu vnoci pit caj lebo si na to zvykne a potom je velky problem s odvykanim.
prave pred chvilkou som si precitala clanok od jedneho lekara pediatra ktory opisuje ako nasilu mamicky nutia deticky spinkat celu noc a pritom az do 3roch rokov to vobec tak nema byt ...ma byt prirodzene ze sa budia...no dakujem pekne moja mala ma 2 mesiace a ja som uz grogy co k nej treba vstavat samozrejme lebo aj kojim ale napr dnesnu noc sa rozdhodla od 3tewj do pol piatej byt hore....jupiiiii 🙄 🙄 🙄 😀 tak to neviem ako to bude vyzerat ak to ma byt do 3och rokov 😎 budem vyzerat uzastne ...ale je zase ine ak sa takto nasmerovali deticky same...cize bez uspavacich prostriedkov ako su cumliky ,flasky a place, teda deticky zaspia od unavy... babatka sa vraj normalne maju budit na kojenie a jemne zaspinkavat na prsniku ze to vobec nie je zle prave naopak...no ja som z tych studii uz mimo .... co lekar to nazor....
moja mala sa budí aj dva krát za noc napiť alebo cikat tak pohoda 😀
ahoj ja som zatial nemala problem s mojou dcerkou...ma 2 roky ale od zaciatku mi prespi celu noc...noo na zaciatku mi samozrejme sa budila aby som ju nakrmila ale teraz nemam problem s nou a este k tomu mi aj poobede spinka..
Ahoj, moja malá prespala celú noc, keď som ja prestala riešiť jej spanie 😀 inak od narodenie totálny nespavec, do 3 mesiacov cez deň nič a v noci hore každú hodinu, po treťom mesiaci sa jej trochu upravilo denné spanie a totálne zhoršilo nočné ( a len tak mimochodom keď nespala, tak skoro stále vrešťala 😝 😀 ) po roku sa budila v noci tak 2-3 krát (už nebola kojená) a potom som zistila, že so mnou v posteli prespí celú noc, takže spí so mnou a neriešim žiadne reči, že ju nenaučím na svoju posteľ a podobne. Inak spí od 20.00 do 6.00 a cez deň hodinu. Podľa lekárky málo, vraj by mala spať ešte trochu viac (takto spí od cca 15 mesiacov), ale tak čo. Takto je nastavená, je spokojná, asi jej to stačí. Aj keď sa niekedy divím odkiaľ berie energiu, lebo je to "strašný" živel. A vyhrážam sa jej, že keď bude chodiť na diskotéky, tak ju tiež budem budiť ráno o šiestej, aby vedela aké to je príjemné 😀 😀 😀
Ahoj, no môj malý patrí do tej skupiny detí čo prespia celú noc..nemá s tým problém od narodenia. Držím palce všetkým maminkám, ktorých detičky sa tak často budia..
...asi nepotesim, no moj maly nespal celu noc do 3 rokov, budil sa 5-6 krat na cumlik a napit cajik, potom zrazu prespal celu noc, uz ma 5,5 roka a chodi spat okolo 20,30 a do rana sa nezobudi, takze my sme si to uzili a to som od 1,5 roka chodila do prace, no clovek si zvykne a teraz uz na to len spominame 😒
ahoj. Sárka má 16 mesiacov a ešte neprespí celú noc. pár krát sa to stalo, ale to bola asi len náhoda 😀 . teraz, keď idú stoličky sa ani nečudujem, ale aj predtým neprespala. musím jej aj mlieko dať, inak nezaspí. 🙂
nasa sara vstavala v 1,5 roku maximalne 1 x v noci. teraz uz prespi celu noc.
nasa bola uz od narodenia maly spachtosko..ked mala uz 1,5 tak nam prespala celu noc a ako kedy, potiahla aj 12-13-14 hodin za sebou.. 🙂
Od 9 mesiaca malinka prespi celu noc. Ešte stale je kojena. Už ako babenko potrebovala kojenie len raz za noc
tak mne začal synček prespávať celú noc, keď som ho prestala kojiť a to bolo, keď mal 1, 5 roka. dovtedy sa mi budil v noci cca každé 2 hodiny 😒
ja som prestala kojiť v roku (dovtedy vstával aj 10x za noc keď išli zuby, inak bežne 3-4x), odkedy dávam UM? vstáva len raz, v neurčitom čase medzi 2.00 a 5.00. ale vždy raz. čo už, raz sa dočkáme. keď nevstáva (stalo sa pár krát), vstala som ja zo zvyku či je všetko OK 🙂
awojky ja patrim k tym mamickam ktore k detom nestavaju celu noc.Moj maly ma 13 mesiacov a od pol roka spi krasne celu noc.Chodi spinkat o 8 vecer a budi sa o 7 rano,no stali sa aj take vynimky ze sa zobudil az okolo pol 9 🙂 🙂
Moja 2rocna dcerka dodnes nespinka celu noc ale hadam aj to raz pride , dufam
ja som moc nekojila, malý bol na UM a od 3.mesiacov sme nastavili režim - o 19stej do postielky a spánok celú noc, trvalo pár týždňov čo sme dávali aj papať vnoci... ale pokiaľ nie sú teploty, choroba, či nejdú mu zuby tak prespí pekne celú noc - teraz už chodí spávať o 20.tej h kvôli tme a do rána do 7.30h spinká pekne.. aj keď raz za čas sa stane, že zamrnká (je s nami v spálni) a ja počkám, či to bolo zo sna alebo príde plač.. zväčša spí ďalej.. každé dieťa inak, vôbec si s tým nelám hlavu 😉
Nasa 2rocna mala neprespi celu noc mrnka obcas pije caj,a nad ranom pyta mlieko strasne je to trva to dlho uz ale hadam to uz prestane je to hyperaktivne dieta len pred chvilou zaspala,,,
Moja začala prespávať v 15tich mesiacoch. Do vtedy v priemere 8-10x za noc. Bolo to fakt, že zo dňa na deň. Ja som bola taká zvyknutá na vstávanie, že som sa ešte skoro mesiac sama od seba budila 😉
nasa tiez prespi celu noc uz od 10 mesiaca, teda nechce nic pit ani caj ani mlieko........ ak neratam nocne vykrikovanie zo zlych snov...... 😅 😅 😅
ako novorodenec sa Nat budila na kojenie v noci dvakrat.
od piatich mesicov raz tak to islo az do minuleho tyzdna. teraz idu zubky takze je hore aj trikrat niekedy viac, co nevie od bolesti spinkat... vacsinou jej ponuknem prsnik parkrat cucne a zaspi a dam ju k sebe do postele. vstava o siestej a je jedno kolkokrat bola v noci hore
my spinkame celu noc od 4m 🙂 ale boli aj dni keď sa budieval na cumlík, alebo na zle sny
Moje prespia ako kedy majú náladu...🙂ale keď zobudia 2x to je pre mňa 4x lebo nezobudia spolu...🙂so zaspávaním nemám problém o trištvrte na deväť už spia a vstávajú okolo ôsmej ráno....keby som išla spať s nimi tak by som by bola riadne vyspatá,lebo po prvýkrát budia okolo tretej potom ešte raz, potom prespia ešte nejaké dve hodiny a už je ráno.....🙂
uz od 7 mesiacov
Dominika prespí od narodenia celú noc....Michal samozrejme ešte nie 😉

Odkedy ju nekojím - to bolo od 13mes a tri týždne, tak hej.. Niededy sa zobudí, pýta čaj a ďalej spí. Inak väčšinou prespí bez zobudenia celú noc.
Ale dokedy som kojila, spala mi v kuse do polnoci, potom pýtala psník každých 20-40minút až do rána a bolo to veľmi vyčerpávajúce.
Ale ono to prejde, malé deti malé starosti - veľké deti veľké starosti.... 😉 😉 😉 😉 😉 😉