icon

Problém s dennými spánkami

henriett11
22. aug 2022

Ahojte,
Prosím poraďte,lebo som uz fakt zúfalá a na konci so silami.mame dcerku 13 mes, doposial spavala pekne dva spánky pravidelne jeden v case od 9:30 a deuhy okolo 15-tej , dokopy trvali 3 hodky.no v poslednej dobe to vyzerá,ze chce prejst na jeden a tak niektore dni spi este dvakrat a v niektoré jeden..no co je problém, ze ju uz niekolko týždňov neviem vobec uspať 😭 nech to robim akokolvek, jednoducho to nejde, uz som skusala prerušiť a ulozit ju neskôr, alebo "pritlačiť" a uspavat ju stoj co stoj/(spievay,rozpravky hovoriť,tvarit sa ze spim, hladkať, nechat ju poliezt ,pripadne teda uz aj poplakat...). No ona krici, place akoby sme ju z koze drali.. ci už v postieľke alebo v posteli s nami, ona furt beha,stavia sa ,blaboce a nie a nie sa uložiť.ked ju xacnem sťahovať tak rev a záchvat..
večerné uspavanie nieje problem, dokonca večer ju vie uspať aj muz a to je kojena.uspavala som kojenim, no nakolko to chcem menit, vecer sa mi to už podarilo a cez den je to totálne jedno, lebo mi už nezaspava ani pri kojeni. Mali ste niektora nieco podobne? Je to normálne, je to len nejaka faza? A nejake tipy ako ju mam teda uspať,resp prečo mi teraz odmieta tie denne spanky? Väčšinou zaspi az po tom, co ju dve hodky uspavam ( uz na začiatku je totalne unanevenaa),a kvoli nehoraznemu plaču prerusim a na to ju viem ulozit znova az o hodinu....
Ďakujem za odpovede

Strana
z2
mia__b
24. aug 2022

@henriett11 no mate to tazke. Este ma napadlo,nosic ste neskúšali? V nom by sa jej nepacilo? Moja starsia tiez odmietala cez den spat v posteli,uplne bez sance ju uspat. V nosici mi ale spavala cez den 2x do roka a trištvrte uplne krasne. Zaspala do 5minut. Mala som potom uz nosic pre vacsie babatka a boli to pre mna krasne casy,lebo som s malou oddychovala povinne 2x denne:D nastastie som si s nou mohla sadnut a tak si citat a pod. Nechodila som po vonku, len doma dom ju uhrkala a potom som si s nou sadla. Skuste,mozno zaberie. A mozno by sa vam po uspati dala aj z nosica vyklopit do postele bez prebudenia. Nasa sa nedala,vzdy sa prebrala. Inak mladsia nosic nema rada vobec. Kazde dieta je ine,treba skusat,co sa da;) Drzte sa!

zorkahorka
24. aug 2022

Ano, toto prechodne obdobie z 2 spankov na1 bol psycho. Nevedela som sa trafit do spravneho casu, kedy chce ist realne spat... jeden spanok bol malo, dva zas vela. Mne pomohlo uspavatv kociku. Odtial ti neujde 😀 mne ovela rychlejsie zaspal ako v poateli. Skus

henriett11
autor
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2