Problém s odplienkovaním 3,5-ročného dieťaťa
Baby potrebujem poradiť.
3,5 ročná dcérka nevie povedať, keď jej treba cikať. Plienku nosí len na noc. Cez deň spí bez nehody. Veľkú potrebu vie povedať na čas. Ale cikať ide stále len na moje upozornenie alebo až keď má trochu mokro (nepociká sa celá, ale nohavice má trochu mokré). V škôlke o tom vedia. Väčšinou jej stačí také to spoločné cikanie (občas donesie domov mokré legíny). Lekárka aj škôlka mi povedali, že mám čakať, že to príde vekom. Ale naozaj? Príde mi už dosť veľká nato, aby vedela ísť na čas. Iné problémy nemáme 🤷 Je tu niekto kto si prešiel takouto cestou aj po 3 rokoch?
@anonym_autor Moj to mal presne tak isto. Pomohol az cas. A to uz bolo moje druhe dieta, takze skusenosti som mala.
Dcére som tiež musela pripomínať, ze treba ísť cikať. Hádam aj do 4.5 roka. To sa spraví, neboj.
Moja ma 3.5 roka, plienky teda uz nenosi ale tak raz za mesiac sa jej stane ze sa v noci pocika hlavne ked mala narocny den a velmi tuho spi. Stale mam nepremokavu plachtu.
@anonym_autor Moj to mal presne tak isto. Pomohol az cas. A to uz bolo moje druhe dieta, takze skusenosti som mala.
@anonym_15bdb0 a kedy to prešlo? A čakali ste len? Trošku som nervózna či preto nemám niečo urobiť. Nočná plienka mi nevadí, to viem, že je OK do 5 rokov. Ale žeby cez deň nevedela ísť cikať na čas? 😶
Dcére som tiež musela pripomínať, ze treba ísť cikať. Hádam aj do 4.5 roka. To sa spraví, neboj.
@martinka13 a nejako ste to riešili? Či ste len čakali? Trošku sa bojím, aby mi ju zo škôlky po čase neposlali domov kým sa to nenaučí 🤷
@anonym_15bdb0 a kedy to prešlo? A čakali ste len? Trošku som nervózna či preto nemám niečo urobiť. Nočná plienka mi nevadí, to viem, že je OK do 5 rokov. Ale žeby cez deň nevedela ísť cikať na čas? 😶
@anonym_autor V MS asi po 2 tyzdnoch. Doma sa mu este stava, ale uz vidim velky pokrok. Ja to uz nechavam tak. Vzdy vysvetlim, prezleciem a ide sa dalej. Raz to bude dobre.
@martinka13 a nejako ste to riešili? Či ste len čakali? Trošku sa bojím, aby mi ju zo škôlky po čase neposlali domov kým sa to nenaučí 🤷
@anonym_autor v škôlke problém nemala. Chodili vždy spoločne pred jedlom, pred prechádzkou, po prechádzke, po jedle, pred spaním.... Takže nemala mať kedy nehodu. Nijako sme to neriešili.

Áno máme to takto tiež. Každé dieťa je iné. Nervový systém musí dozrieť. V noci spíme spolu, keď mam slabší spánok a cítim, ze sa mrvi, tak vezmem a vycika sa, inokedy spim tvrdo a ráno ma plienku premočenu, neboj spraví sa to. Pripomínaj, ze sa treba vycikat aj v noci, ze ak jej treba vezmes ju cikat, ze plienku dávaš len pre istotu ( plienky nedávaj po leziacky, nech si ju da sama, príp. daj ty postojačky, vtedy si uvedomí, ze nie je babo a je veľká, moze to vraj pomôcť.