icon

Problém s večerným spánok 5,5 mesačnej dcérky

katkaseiner
12. feb 2013

Ahojte, veeelmi potrebujem radu...
Dcerka ma 5 a pol mesiaca.... spanok cez den je fajn...sice mi zaspava doobeda a podvecer na rukach na pol hodku, cez obed v kociku vydrzi nieco medzi 1 a pol hodinou az 3 hodinami...
Problem prichadza vecer... uz sme skusali fakt vsetko... nosit na rukach, vyplakavanie, lezanie v posteli s nou, hladkanie, capkanie po zadocku, zaspavanie pri kojeni, fit loptu, proste mi dochadzaju sily. Nevadi mi, ze sa potrebuje kojit kazde 2 hodiny... horsie je, ze ked sa prilis prebudi, spanok prichadza do uvahy az o dalsie 2 hodiny... Manzel studuje a pracuje, takze potrebuje fakt spat (a to sa nestazuje ked ho len parkrat zobudi) a ja tiez na fungovanie potrebujem spanok, ale zda sa ze nasa princeznicka ho az tak velmi nepotrebuje, alebo neviem.
Ako uspavate na noc? Len mi prosim nepiste ze polozite do postielky, lebo to u nas zial nefunguje ani omylom... :(

Strana
z2
eveenka
17. feb 2013

@katkaseiner nasu malu sme uspavali od malinkata len na rukach vo zvislej polohe kvoli refluxu, lebo v lezatej polohe na chrbatiku sa je nepacilo. Potom sme ju ulozili na brusko a pekne spinkala, niekedy sa ani na kojenie nebudila. Ked mala cca 7 mes som si povedala ze dost, uz bola aj tazka, musi sa naucit spat sama. Lahla som si s nou do manzelskej postele na chrbatik, prvu noc krik, jedy asi 20 min, potom zaspala a kazdu dalsiu sa to skracovalo o par minut. Potom som ju len preniesla do postielky. Niektore dni teraz zaspava dlhsie, idu jej zubky ale zaspinka sama nemusim s nou chodit po byte ako idiot hore dole 😀 a neskor okolo roka uz ju budem ucit spat samu v postielke. Bude to tazke, ale som na to pripravena a co zacnes uz musis dokoncit, nepovolit, musis jej ukazat ze ty si panom situacie 🙂

janeinka
10. sep 2019

@katkaseiner ja som pri druhom dietati neprespala 22 mesiacov celu noc. hrozne ma to unavovalo. pri starsej dcere som to nepoznala, spala celu noc od 10 mesiacov asi. druhy spaval cez den pekne a vecer ako u vas. iba na rukach, na prsniku, nosenie, postielka ani za svet. ale ani som ho nenutila, nemala som to srdce. radsej som si lahla s nim, zaspala pri kojeni alebo sme sa striedali s muzom pri noseni. aj v noci sa budil dost casto. od 4. mesiaca ho trapili zubky, muselo ho to boliet, cez den som na nom nic nevidela, ale vecer a v noci sa budil s placom a bolo tazko. Skusali sme aj tie gely na dasna, najlepsie sa mi osvedcil Calgel. ucinkuju iba chvilku, znecitlivia to a aspon mohol zaspinkat. zdriemla som si aj cez den, ked obe deti spali, lebo inak sa to nedalo zvladat. prajem vela trpezlivosti!!!

katkaseiner
autor
10. sep 2019

@janeinka ahoj, môj príspevok ma už dobrých pár rokov, odvtedy ma už dcéra 7 rokov a syn 4. Len podotknem... Malé deti malé starosti, veľké deti veľké starosti 😊

janeinka
11. sep 2019

@katkaseiner 🙄 aha. nevsimla som si datumy.

Strana
z2