icon

Problém so spánkom štvorročného dieťaťa

lijanajanka
2. sep 2021

Ahojte. Mám skoro 4 ročné dieťa a dlhší čas ma problém so spánkom. Spinká niekedy len 7- 8 hodín úplne Max je 10 hod ale to je zriedka. Cez deň sa mu nedarí zaspinkat
Je unavený nevládze. Dnes v noci spinkal 7 hod chceli sme konečne škôlku ale takeho nevyspinkaneho som ho nedavala. Máte niekto skúsenosť? Už sme riešili možné nemožné nič nepomáha. Ďakujem

snehulak77
2. sep 2021

Osobne skúsenosti nemám. Ale v rodine chlapček nechce cez deň spávať, ale v škôlke spi vždy. Lebo tam všetci spia. Možno by mu pomohlo...

enka81
2. sep 2021

@lijanajanka a prečo sa zobudí po 7-8 hodinách? Je smädný, potrebuje ísť na záchod, alebo je jednoducho vyspatý? A poobede ti spával kedysi normálne? Nemenili ste režim?

vierka0508
2. sep 2021

A kedy ide vecer spať? Moj 4 rocny chodi o 20tej, keby sa mal zobudit po 8hodinach tak sme hore od 4tej. Aky mate rezim dňa?

weeronik
2. sep 2021

ja terat rozmyslam ze ani nas nespi o moc dlshie... snazime sa ist do postele okolo 20tej,ale stane sa ze zaspi az po polhodine-hodine ak bol narocny den a vela veci si este rozpravame v posteli a doteraz vstaval vacsinou medzi 5-5:30.. takze ziadne 12hodinove spanky sa u nas nekonaju... cez den spava len v skolke, doma malokedy...

brita7777
2. sep 2021

No on musi mat v prvom rade rezim, do skolky by som ho dala, ved tam sa vyspinka ked tak, pojasi sa, pojde na vzduch, prirodzene sa unavi a potom bude spat. Co robite potom cez den ? Treba ist von na vzduch aspon na 2 hodinky. Kedy chodi spat ? Zmenilo sa nieco u vas ? Preco nie skolka, mas strach, ze co, ked je nevyspaty ?
Ak ide spat napr. o 7, o 6 by sa u nas zobudilo, ak o 8, tak decka su hore o pol 7. Mam 2, 3rocnu a 5 rocneho. Mal aj noci, kedy bol hore o pol 6. Ked sa v noci budia a nespia, vacsinou na nich nieco lezie

bagre
2. sep 2021

daj do škôlky a uvidíš... môj takmer 4 ročný spí cez noc cca 8 hodín, cez deň odmieta /hoci niekedy ho odpáli pri hre, v aute ak cestujeme/ a niekedy je nervný, niekedy ok. Myslím, že 4 ročného už nedonútiš, v škôlke sa možno chytí na oddych keď tam budú všetci ležať. Ja aj keby môjho uskladním do postele o 8, aj tak skôr ako o 10 nezaspí /odskúšané/. Zaspí cez deň ak niečo vymastí, alebo sa vyslovene prieči a vyženiem ho - ale to nie je metóda na uspatie, to sú situácie kedy fakt sa inak nedá. Deti sú proste rôzne, - niektorí vedia... dcéra mala problém zaspať ako 9 mesačná, od roka vôbec. A u nás napr. je jedno či lieta po vonku 3 hodiny /doslova/ alebo sedíme v daždi doma - toľko k režimu. Netvrdím, že nemá režim zmysel, len nie vždy je to o ňom, alebo o tom že rodič niečo robí zle.