Problém so spánkom u 2-ročného
Ahojte prosim poradte my… mame problem so synovym vecernym zaspavanim… na obed spi
Ale vecer musi uspavat len ocko, pri nemu si dovoluje vsetko a zaspava aj cez hodinu a pol… nanosi si tam hracky a hraje sa a neda si povedat… kedy si som uspavala aj ja pri mne zaspal do 20minut… uz sme uplne bezradni teda manzel… ked si pomyslim ze krasne spinkal sam do 18.mesiacov preco sa teraz toto deje ? Dkudali dme na neho vsetko ocko isiel aj do prace ale plakal,kym sa ocko nevratil… ma aj starsiu sestru a vidi,ze ta zaspava sama no nevieme ho niejak namotivovat… budem rady ak my date niejake odporucania ✊
U nás presne to iste, kedysi zaspala do 30min. dnes uspavanie hodina a pol
@bajka16 presne tak auticka a najnovsie pastelina 🥹 dnad niekto poradi, manzel akurat zisiel od neho 🤦♀️
aj u nas, aj u nas 😁
@fifina75 snad to bude tym teplom a letnym casom 🤨
Jak dobre, u nas obe deti uspavam ja. Ked sa podari, ze isu naraz, vacsinou zaspi najprv mladsi, 9 mes, potom o hodnu chvilu starsi, 3r, kym zaspi tvrdsie, uz sa zobudi na kojenie mladsi, takze som v spalni 1-2 hodiny. Samozrejme, ze je to zle, ako to mate teraz, ale ked si predstavim, zeby to nebolo len na mne ...
Má ešte mliečko a cumel?
Nenosit tam hracky🤣lebo ocko zaspi skor ako syn.A dat ho spat, ked vidis, ze je unaveny mozno sa vyspi dostatocne na obed.
Tak ho netreba nechať nanosit si hracky. Čím viac mu povoliť, tým viac si bude dovolovat. Vie asi , že u mami mu to neprejde, tak si presadzuje, aby ho uspaval otec, lebo on povolí. To keby som môjho nechala nosit si hracky do postele, tak môžeme s nim byt do rána hore. Ja uspavam tak, že si ľahnem k nemu a hladim ho po vlasoch , ale musím zhasnúť svetlo úplne (ani lampa nesmie byť zasvietena), pretože potom vystraja. A môj syn napr musí mať svoj pevný režim, že chodí spať a vstáva o tom istom čase, inak mame taktiež problém.
My sme zo severu tu nieje až tak horúco dnes napr 22 stupňov, ale čo pozerám iné diskusie tak môže ísť o zuby (posledné stoličky úplne vzadu) zajtra kuknem či sa náhodou už neprerezavaju
@poslednepogo nie nic z toho od kedy nema cumel sa to zhorsilo
Hlasim sa do klubu. Maly sice zaspava len so mnou, ale dnes uz 50 min. Hra sa, vymysla. A pritom sa do postele vypytal sam 🤷♀️ A v noci je 300x hore. Mrvi sa, prehadzuje, mrnci. Niekedy place. Mlieko uz nepije ani pred spanim.
Po pravde. Som trosku na prasky. Nespala som uz cca 3t 😅✌️Aj ked si myslim, ze je to tym, ze spi vela cez den 🤷♀️
@luccija
@lenuska9999 baby ale zaspava vo svojej izbe 😂 postavi sa a vezme si co chce 🤦♀️
@fifina75 u nas idu stolicky
Mali sme take iste obdobie nedavno. Este obcas vymysla, ale uz menej. Zacali sme nastolovat pravidla. Miesto 10 plysakov moze ist len jeden. Hracky vobec. Knihu si pozrieme vzdy len jednu. A tak sme mu to opakovali noc co noc. Boli vzlyky, vydieracky, bolo nam ho luto, ale naozaj prestal vymyslat (aj ked niekedy stale skusa len aby nemusel spat)
@anonymous87 uff aj sa ti budi?? Skus nechat kratsi spanok… moj sa budil v noci ked sa mu prerezavali stolicky.. vzali sme ho k sebe a spal dalej
@majla87 ved ja pridem k nemu do izby a vezmem ked je tam toho vela 😂 ale jemu staci jedna somarina v ruke a bude sa s nou hrat…
Tak ma v posteli hernu koho by bavilo spat🤣v posteli sa spi, precita rozpravka jedno auto, plysak a spat.Ak by bol unaveny spi....kolko Ti spi cez den?
Prave preto deti v skolke nemaju v posteli nic co by ich rozptylovalo.Aj ty, ked pojdes do postele s mobilom nebudes spat😀
@luccija 😂😂 spi mi zvycajne 2 /2,5hodiny cez den
@luccija verim ze nastupom do skolky sa to vsetko zmeni 🤨
Ano idu posledne horne stolicky. Ja nemam srdce ho cez den zobudit. Potom je umrncany a je to kastrofa. Su dni kedy nespi cez den. Nechce. Vtedy uz okolo 19,00 odpadne za 3 sekundy a v noci spi lepsie. Potom ked poobede zaspi, potiahne aj 3h.
On spava so mnou v postely. Akoze nikdy nebol exceletny spac, ale teraz je to priam katastrofa. Nevraviac o tom, ze zaspava okolo 22:00. To nikdy nebolo. Ja pevne verim, ze je to len nejake prechodne obdobie. Ked konecne zacne vcelku normalne jest a kakat, tak si vymysli problem zo spankom 😂
Po pravde, vzdy som vravela, ze starsi syn bol narocne dieta. No on bol len slaba predpriprava na tohto 😂 (alebi mozno je to vekom-mojim 😂😂😂😂)
Kto u vas rozhoduje? Rodicia, alebo 2rocne dieta?
Ked sa ide spat, tak ziadne hracky. A ziadne vyjednavanie a vydieranie placom. Za svojim slovom si stojim- tak pri malych detoch, aj pri starsich detoch. Aspon vidia, ze je na mna spolah a moje slovo plati.
@anonymous87 aj u nas starsia bola slabsi odvar 😁 ale zato ta sama spi v izbe od mala
@ikissedagirl samozrejme ze rozhoduju rodicia… ale tiez musime s mierou nakolko par krat mal respiracny afekt a nevedel prist k sebe, tak sa bojime… na neho ked nic neplati pridem do izby a vezmem mu
Aj u nas. Je to letom. V zimnom case by to bol normalny cas zaspatia. xD

Presne máme momentálne ten istý problém. S otcom zaspava dlho a mňa odmieta. Momentálne má v posteli balóny, niekedy si nanosi autíčka a vymýšľa. 🤯 Keď som ho uspavala ja, ani nemukol a spal do 10 minút. Je unavený vybehany, aj všetko možne. Nechápeme čo sa s ním zrazu deje. 🤷🏻♀️