icon

Problémy s odplienkovaním

katkakatkova
12. nov 2025

Mamičky mali ste to aj vy niektorá tak isto so svojími deťmi ako ja so synom? …syn mi pochopil princíp cikania do nočníka. Vedome si niekoľko krát za večer po sprche sadol a hned do pár sekúnd sa vycikal, ráno hneď keď sa zobudil pekne sám sadol a vycikal sa, potom akoby seklo a všade na zemi mláky. Ale veď pekne si uvedomil kde mal cikať a odrazu taký zvrat.
Myslíte že je to ok alebo ja fakt neviem akoby zabudol..potom zas večer po kúpaní si sadol sám na nočník a vycikal sa, potom zas na zem cikal a potom zas na nočník (to som mu povedala nech ide cikať, šiel sadol si a vycikal sa) ale nechápem. Celý deň akoby uťalo. Mali to aj vaše detičky?

berenika39
12. nov 2025

Jak velký je? Myslím věk, ne cm.

katkakatkova
autor
12. nov 2025
@berenika39

Jak velký je? Myslím věk, ne cm.

@berenika39 má 2roky

beata_k
12. nov 2025

@katkakatkova Podla mna to mal len ako zaujimavu cinnost, ale uplnu podstatu nepochopil.
Ako dlho to robi?

katkakatkova
autor
12. nov 2025
@beata_k

@katkakatkova Podla mna to mal len ako zaujimavu cinnost, ale uplnu podstatu nepochopil.
Ako dlho to robi?

@beata_k chytil si pipík a utekal si sadnúť na nočník a do 3-5sekund sa vycikal a tešil sa z toho a išli sme spolu vyliať do záchoda. Urobil to vedome sám od seba niekoľko krát tak si nemyslím že by to nepochopil. Ale akurat som čítala že to majú niektoré deti takú “fázu” že ono sa zdá že zabudli ale nieje to tak..ale len ešte nestihnú alebo sú pohltený hrou a to prvé dni býva

beata_k
12. nov 2025
@katkakatkova

@beata_k chytil si pipík a utekal si sadnúť na nočník a do 3-5sekund sa vycikal a tešil sa z toho a išli sme spolu vyliať do záchoda. Urobil to vedome sám od seba niekoľko krát tak si nemyslím že by to nepochopil. Ale akurat som čítala že to majú niektoré deti takú “fázu” že ono sa zdá že zabudli ale nieje to tak..ale len ešte nestihnú alebo sú pohltený hrou a to prvé dni býva

@katkakatkova Ako dlho uz chodil sam na zachod?

katkakatkova
autor
12. nov 2025
@beata_k

@katkakatkova Ako dlho uz chodil sam na zachod?

@beata_k deň a pól

beata_k
12. nov 2025
@katkakatkova

@beata_k deň a pól

@katkakatkova Nie, nepochopil co po nom chces. Vedome sa na tom akurat tak tak zabavil, ale princip nepochopil. Bud to skusaj este par dni alebo to skus o par mesiacov. Dieta, ktore to ozaj pochopi je odplienkovane za 2-3 dni. Potom je bez pravidelnych nehod.

katkakatkova
autor
12. nov 2025
@beata_k

@katkakatkova Nie, nepochopil co po nom chces. Vedome sa na tom akurat tak tak zabavil, ale princip nepochopil. Bud to skusaj este par dni alebo to skus o par mesiacov. Dieta, ktore to ozaj pochopi je odplienkovane za 2-3 dni. Potom je bez pravidelnych nehod.

@beata_k keď si dieťa samo sadne na nočník, vyciká sa a teší sa z toho lebo vidí že sme ho pochválili tak to nieje len zábava. To je vedomí proces učenia - spája si že si sadne vyciká sa a pochválime ho. A to sa = dobrému pocitu a dieťa je na seba pyšné.
To je ten princíp ktorý pochopia niektoré deti za dva dni a niektoré za 4-5 dní a naopak niektorým to trva viac.
Ale keď sa vedome vedel odtrhnúť od hry a rýchlo sa posadiť na nočník a do troch sekund sa vycikať tak si myslím že to je vedomé a princíp pochopil. Lebo to neurobil len tak z nudy. Urobil to viac krát

berenika39
12. nov 2025
@katkakatkova

@beata_k keď si dieťa samo sadne na nočník, vyciká sa a teší sa z toho lebo vidí že sme ho pochválili tak to nieje len zábava. To je vedomí proces učenia - spája si že si sadne vyciká sa a pochválime ho. A to sa = dobrému pocitu a dieťa je na seba pyšné.
To je ten princíp ktorý pochopia niektoré deti za dva dni a niektoré za 4-5 dní a naopak niektorým to trva viac.
Ale keď sa vedome vedel odtrhnúť od hry a rýchlo sa posadiť na nočník a do troch sekund sa vycikať tak si myslím že to je vedomé a princíp pochopil. Lebo to neurobil len tak z nudy. Urobil to viac krát

@katkakatkova nech to být dva tři měsíce. Není zralý na vědomé používání nočníku, není na tom nic špatného, stačí počkat...

beata_k
12. nov 2025
@katkakatkova

@katkakatkova Tesil sa lebo to bola zabava. Ak by chapal, tak by vedel, ze sa to robi aj ked z toho nie je zabava. Nemusis sa si tu obhajovat dieta. Podla mna jednocho este nedozrel. Daj tomu par dni a uvidis. No zbytocne to nesil.

katkakatkova
autor
12. nov 2025
@berenika39

@katkakatkova nech to být dva tři měsíce. Není zralý na vědomé používání nočníku, není na tom nic špatného, stačí počkat...

@berenika39 ďakujem za radu ale ja osobne si nemyslím že neni zrelý nakoľko za 1deň už sám sadal na nočník a cikal do neho viackrát bez toho aby som mu to pripomínala. Keď som mu dala plienku na spanie tak ju nechcel a keď nacikal do nej ako bol už v posteli tak si chytil plienku a hovoril že “cika” že vlastne do nej cikal a nepáčilo sa mu to. Určite mu nedám naspäť plienku na deň keď za deň mal také výsledky ako niektoré deti nemajú ani za týždeň. Vzdať to teraz je úplna blbosť keď len prechádza nejakou fázou čo sa možno za deň dva dá naspäť tam kde to bolo a pekne si bude zas sadať na nočník. Poobede rezignoval a na večer dneska si zas sám od seba sadol a vycikal sa a urobil to takto 2x kým nešiel spinkať.

anonym_6d2760
12. nov 2025

Ale ved to trva este len den a pol.. po tvojom prvotnom opise som myslela, ze cikal pekne aspon tyzden-dva a zrazu sek, same mlacky.. 🙂
Moj mal obdobia - tiez som myslela, ze je pripraveny, ale nebol. Ale zas ja som uz nemala po par dnoch nervy 8krat denne ho prezliekat, lebo odmietal cikat do nocnika. Proste to nepochopil, ako som si myslela, tak sme s tym sekli a skusili o mesiac. Teraz cika bez problemov sam uz 2 tyzdne, ale len doma. Von sa pyta len obcas, ale chodime tym padom na kratsie prechadzky okolo domu a bez plienky.
Na tvojom mieste - ak mas na to nervy, nechaj ho, nenut, nesil to.. ak sa to nezlepsi po par dnoch, kasli na to a skus o mesiac.. 🙂

katooshik
12. nov 2025

@katkakatkova tvoje dieťa zisťuje,čo všetko sa dá. Mohlo ho zaujať cikanie na zem,vznik mláčok, reakcie okolia na to...všeličo. Moj syn sa už tiež odplienkuje,trvá to však už niekoľko mesiacov,vie o čo ide,vie že sa má vycikať/vykakať do nočnika a napriek tomu to dá do plienky. Najnovšie už ciká sám do nočnika /alebo záchoda, ale bolo obdobie že cikal cez boxerky na zem. Keďže som na neho nekričala ani ho netrestala, akurát som to skomentovaka, že teraz to musíme poutierat a boxerky predprať- tak z toho mal obrovskú radosť, sám chcel utierať zem a "predpieral" si boxerky. Takže to vyzeralo tak,že sa pocikal a s radosťou mi povedal: "a teraz prať". Skoro ma porazilo😄 Teraz už len dolaďujeme kakanie. Väčšinou čaká na to kým dostane plienku aby sa spokojne vykakal,ale dnes prekvapil s kakom v nočníku.