icon

Prso namiesto dudla

diamantgirl
20. sep 2017

Prosím vás ako odnaučiť dieta aby v noci stále nepotrebovalo mat v puse cecok? Ona nepapa len potrebuje dudlat. Ale dudel nie, iba prso. Celu noc som v pohotovosti a vždy jej musím dat podudlat inak spať nebude. Bude plakať. Takze mame otrasne noci. Dajte nejakú radu prosiiim

Vďaka

xxxkatka
21. sep 2017

@beton to ako sa da spat pri dojceni, mne to neslo ani za pana 😀 To akoby ma niekto skrabkal na nohe a ja mala spat 😀
@eeffka no muz musel byt rad 😲

marion09
21. sep 2017

@candii ludia s takymi nazormi-nerobte si deti ked sa neviete obetovat.

candii
21. sep 2017

@marion09 prosim? Naskor sa zamysli co vypustis do eteru a potom to napis. Lebo ludia s takymi nazormi ako ty su pre mna primitivny.. ako moze nieco taketo matka matke vobec napisat? Sa mozes hanbit..

eeffka
21. sep 2017

@xxxkatka moj nazor je ze ked je clovek unaveny zaspi aj po stojacky, takze nejake kojenie a spanie ? nie je problem ked som unavena mozu aj granaty padat.
Muzovi to nevadilo nemalo dovod, postel mame obrovsku a spojenu a spanie a manzelsky zivot ma spolu pramalo spolocne, mame viac izieb ako 1 😎

luba41
21. sep 2017

@cecilia68 tak milá moja . s kludom ti možem napísať, že moje deti tých 5, 10 aj 15 rokov mali už dávno a žiadne ma nevyplieskalo...vtedy som nepotrebovala zhánať info po cudzích ludoch, forach, ani po kamrátkach..našťastie..zas domýšlaš a prekrúcaš..písali sme tu o tom, že počúvať svoje deti, prisposobiť sa im-to je základ výchovy a buducich vztahov a je to rozdiel " dávať na čo si zmyslí".. a čo ta to trápi čo ja napíšem, prečítaj a ignoruj...ja tu poznám polovicu príspievateliek, viem presne ktorá čo napíše, mna tie unavené, frustrované z detí ničím neprekvapia..ale taká stará žena ako ty.. 😀

xxxkatka
21. sep 2017

@eeffka moje dieta ako bab)tko bolo velmi narocne a pokial cucalo, ja som nespala. A to som bola hooodne unavena kedze plakalo takmer non stop. Ale hold kazda sme ina...
@luba41 ked si ty nepotrebovala zhanat info po cudzich ludoch a ani po kamaratkach preco ty sama davas nevyziadane rady na forach?

luba41
21. sep 2017

@xxxkatka a čo ta to trápi? ty rady neportrebuješ, kludne prehliadaj čo píšem..

xxxkatka
21. sep 2017

@luba41 no ja len, ze je to take farizejske 😀 Ale inak ok pekny den aj tebe...😉

eeffka
21. sep 2017

@luba41 ak je 41 vek tak som v podstate tvoja rovesnicka, prve dieta som vychovala v case bez internetu a bez konika 😀 sama neviem ako. nic ma netrapilo a nejak som tym preplavala, akurat sme sa minule zhodli s mozom ze sme boli taki mladi a sprosti a spokojni 😀

lujza123
21. sep 2017

@marion09 to smie mat deti len ta co miluje ozuzlavanie prsa do 5 rokov dietata ci ako myslis tu obetu?

jance333
21. sep 2017

uf, ani sa mi nechce čítať všetko a isto sa do mňa pustíte, ale mne môj lekár minule povedal niečo s čím ja 100% súhlasím a to je asi to, že áno, dieťa je najväčší dar a nie je silnejšej lásky ako je tá materinská. je normálne, že každá chceme dať dieťatku to najlepšie, ale... nie je nutné a ani dobré obetovať sa až príliš. nezabúdajme na seba a hlavne popri tých starostiach neodsúvajme na vedľajšiu koľaj partnera. hej, istý čas na tej vedľajšej koľaji pochopiteľne je, no deti raz odídu a my zistíme, že sme si cudzí a nemáme si čo povedať... a môžeme sa v 50tke rozvádzať príp. byť zatrpknuté protivné nutrie...
tiež by som pre svoje vysnívané dievčatko urobila nemožné, milujem ju najviac na svete, prvé týždne som bežne fičala hladná, nevyspatá, ledva som si odbehla na WC, ale snažím sa pomaly brať ohľad i na seba a partnera a nejak to dať dokopy tak, aby bol spokojný každý z nás

cecilia68
21. sep 2017

@pallacinka29 Také rozum nikdy nedostanú 😅

cecilia68
21. sep 2017

@luba41 Keď tvoje deti mali 15 už "dávno" , tak ani ty nebudeš nejaká "mladica" 😅 To bol pokus o vtip, či ako? A ešte k téme...prispôsobovať sa deťom celý život? Radšej ani nechcem vedieť, ako to u vás vyzerá s tou super výchovou, keď sa len prispôsobuješ deťom☹

marion09
21. sep 2017

@candii nemam sazaco.ked sa ostatne nehanbite za to ze sa neustale stazujete na vselico okolo deti.......ozaj nemam dovod.

marion09
21. sep 2017

@lujza123 do 5r nie,len kym nie je tak male a samostatnejsie

candii
21. sep 2017

@marion09 prosim ta netrep, sme tu vsetky matky .. kazda jedna z nas by sa pre dieta roztrhala a dala mu vsetko na svete. Hadam sa postazovat mozme nie? Vsak kto dokaze matku najviac pochopit ako matka. Ale poved ze si niekto nema robit deti je na mna moc, toto povie len clovek bez chrbtovej kosti najma cloveku, ktoreho vobec nepozna a nevie co si prezil 😉 takze sa zamysli

marion09
21. sep 2017

@candii vsetky trepete

lilinka136
21. sep 2017

@evittam Ani sa to lepsie neda napisat,,,vidim ze este existuju aj rozumne zmyslajuce zeny,matky...nie sektacky mamilacky...🙂

candii
21. sep 2017

@marion09 len ty s tvojimi dojco nazormi netrepes a si mudra co? Co tak sa naucit respektovat aj druhy nazor bez urazania druhych a hlavne sa naucit pochopit ze je kazdej matky vec dokedy a ci a ako bude kojit svoje dieta. Ty mudrlantka..

marion09
21. sep 2017

@candii ja som na zaciatku odpovedala autorke tejto diskusie,vy ostatne ste sa do mna pustili bez toho aby sa vas niekto nieco pytal.odpovedajte prosim autorke a nekomentujte mna.

marion09
21. sep 2017

...potom nebudem ani ja.

evittam
21. sep 2017

@marion09 Jediná čo tu "trepe" si ty. To akože ak som obe moje deti nedojčila do neviem kedy, nespávala som s nimi pravidelne tiež do neviem kedy alebo stále, tak si nemám robiť deti?! Sa zamysli, nabudúce, ak budeš niečo písať nad tým čo píšeš.

evittam
21. sep 2017

@marion09 Tak nepíš "kraviny" tohto typu:
" ludia s takymi nazormi-nerobte si deti ked sa neviete obetovat "
A btw. ak sa ti nepáčia komenty iných ľudí tak neprispievaj do verejných diskusii podobnými "múdrosťami"....

diamantgirl
autor
21. sep 2017

Ďakujem všetkým, vidím ze som rozpútala bujarú debatu. Ja svoju dcéru milujem a dám jej všetko čo budem mocť ale nemyslím si ze narodením dieťaťa pre ženu všetko ostatne konci a uz žije len pre to dieta a ma pri ňom aj dušu vypustiť. Lebo ked nieje spokojná a kludna mama nemôže byt ani dieta. Majú sa prispôsobiť obaja aj matka aj dieta Resp nájsť taký stred čo vyhovuje obom. To platí aj pre kojenie. Chcem malú určite este nejaký čas kojiť ale zasa to neznamená ze chcem aby mi 24h denne cumlala bradavky.
Takze uz min noc som skúšala pchať aj nasilu dudlik, bol chvíľu plač ale nakoniec to zvládla aj s dudlom namiesto prsa. Este pár noci takýchto a dúfam ze sa aspoň ako tak vyspim aj ja.
Ďakujem este raz za rady

cecilia68
21. sep 2017

@evittam Pozri ... @marion09 je presne ten typ matky, ktorá má prsník strčený v puse dieťaťa 24/7 je s ním proste nonstop, spí s ním a všetko ostatné je irelevantné☹ Potom plače do vankúša, že chlap si našiel bokovku a ona chuderka nevie prečo😅

evittam
22. sep 2017

@cecilia68 Mne je to uplne jasne.😂😉
A my ostatné co to nerobíme ale "len dojcime" normálne svoje deti tak sme neobetave mrchy a nemame mat deti.😎😉

marion09
22. sep 2017

@cecilia68 mojho chlapa sem neplet,ja sa na rozdiel od niektorych zien o seba dokonale staram a stiham sa starat aj o neho takze nema dovod si najst inu.ale mozno pises z vlastnej skusenosti......

cecilia68
22. sep 2017

@marion09 To iste...došli ti argumenty?

marion09
22. sep 2017

@cecilia68 viem ze pises z vlastnej skusenosti takze no coment.

katrin21
22. sep 2017

@diamantgirl velku radu? nic ine sa neda, len odnaucit, par noci bude rev a potom to prejde.... ponukaj namiesto dudlika vodu. prso ponukni az nad ranom.. dieta sa oduci rychlejsie, ako si myslis, ale mamy to vacsinou nevydrzia dlhsie ako dva dni, pritom by stacili mozno 3-4 max tyzden.. dieta sa potrebuje zbavit zlozvyku, ze pri spani dudluje.... a sem tam preglgne..preto nahrada je flaska, do ruky plienka aby sa nou zahralo a naucilo prebavit sa atak same zaspat.....

Osobne by som tuto otrocinu dudlovacich noci neprevadzkovala , hlavne ak ma dieta napr. viac ako 1rok... do roka dajme tomu, potom uz je dieta rozumne a chape dobre, len sa jeduje.....a diskusiu ani necitam, lebo si viem predstavit, ako kazda mama s dietatom na cecku do 3r bude proti tomu, co pisem, ale je mi to jedno. Dolezite je totiiz, ze sme kazda ina a ked jednej to nevadi , inej moze a chce to riesit a teda nech neodsudzuje taku maminu....