Prvé kroky 8,5 mesačného bábätka
Ahojte mám dcéru 8,5 mesačnú, stavia sa okolo nábytku vyše mesiaca, počítam, ze za 2-3 mesiace nam začne sama behať. Je to prvé dieťa, nemám absolutne ziadne skúsenosti s tým ako odmerat nohu, aka znacka topanok je vhodna na prve kroky, chcela by som poroesit nejaku zimnu obuv. Prosim poradite mi? Ake topanky su najlepsie? Myslela som ze Protetika ale kamaratka ma vyviedla z omylu, vraj pokial nema ortopedicke problemy tak ani tie nie su dobre. Doma bude behat samozrejme bosa, ale na von, pripadne ked uz neobsedi v kociku nech sa moze prebehnut. Viem ze mam este cas to riesit, 1-2 mesiace ale aspon dovtedy zbieram rady, ktore neskor vyuzijem, dakujem vam velmi pekne 🙂))
Ja verím barefoot štýlu...samej sa mi oveľa lepšie chodí odkedy nosím barefoot topánky.
Prvý syn odchodil prvé kroky v kožených capackach. Von do nich dostal merino ponožky. A potom zimné little Blue lamb, aby ho nijak neobmedzovali a aby cítil povrch. Akonáhle to teplota dovolila, chodil naboso aj po ulici, maximálne kožené capacky.
ja som kupovala tiez protetiky napriklad doteraz kupujem papuce do skoly a do skolky protetiky alebo raky....co sa tyka chodenia po byte bose na toto som uplne chora toto by som vobec nerobila ak nechces aby dieta malo rovne chodidlo tak to radsej nerob predsalen je podlaha rovna
@alzbeta311 najlepšie je ísť osobne do predajne s detskou obuvou a skúšať. To čo sadne jednému, druhému nemusí. Okrem toho personál v takomto obchode určite veľmi dobre a ochotne poradí. Správna a vhodná topánka má drobcovi sadnúť na šupu, tzn. má sa ľahko obuť, nožka by sa nemala do topánky rvať. Na trhu je veľa kvalitných značiek topánok pre deti, my máme teraz na jeseň Jonap a plná spokojnost
Ak chceš ísť cestou bf, tak existujú aj poradne za pár €, kde ti urobia tabuľku presne na nohu. Takto dopredu ti nikto nepovie, môže mať širokú nozicku, uzku, vysoky prehlavok.. Napríklad môj sa rozchodil ako 8 mesačný ale do jedného roka videl iba capacky, sú aj zimné 😊

Protetika vobec nie je pre deti s ortopedickymi problemami... podla mna...
Ja som praveze protetiky davala detom ako prve topanocky, plus RAK topanocky. Otazkou mozno je ci chces ist cestou normalnych topanok alebo cestou barefoot. Ja uznavam barefoot ale neriadim sa tym, skor len v lete a vo vnutri... U nas boli Protetiky velmi oblubene topanky