icon

Prvé očkovanie bábätka - rady a tipy ako prekonať vedľajšie účinky

aliaray1
6. júl 2022

Ahojte prosim vas o rady a tipy ako prekonat vedlajsie ucinky u babatka alebo ako im idealne co najviac predist?

Dcerka je narodena o 3 tyzdne skor, brusna hernia (pruh), inak zdrava. Citala som, ze su vhodne podavat predtym homeopatika (Boiron), ze si mam pripravit paralen cipky a nurofen sirup, emla krem? atd a pevne nervy..prosim vas co by ste nam poradili?

Vopred velmi dakujem 🙏🤗

ildiko36
6. júl 2022

@aliaray1 kup si chladivú náplasť po očkovaní pre deti, a treba nalepiť na miesto vpichu. V jednom balení maš 2kusy a ti stací jeden kus rozrezať a nalepiť hned este v anbulancii, o par hodin nalepiš druhu časť..mne deti vobec nemali teplotu.ešte som davala doma na to studene obklady cez sačok aby nešlo dole naplasť.

lara45
6. júl 2022

@aliaray1 ja som sa tak isto bála .Mala ma rok a stresujem pred každým očkovaním.Naštastie to mala zvladla lepsie ako ja.😀 Ano paralen a aj nurofen cipky maj doma ja som malej hned po ockovani dala paralen cipok predsa to zmiernuje aj bolest mala nemala ani teploty a este som jej na nožky kupila studené obklady z lekárne tie nám pomáhajú po každom očkovaní.

bashawelle
6. júl 2022

@aliaray1 chladivé náplasti hneď po očkovaní, paralen a ibuprofen v sirupe doma pre prípad potreby. zatiaľ som podala asi raz po očkovaní. nic ine som nedavala - ani homeopatika.

miadi
6. júl 2022

Ja som odlozila obom detom ocko a zacalo sa az v 6m a nikdy nebola ziadna reakcia ( len pre Moj vlastny klud) potom to dohnali vsetko ok.

werony_n
6. júl 2022

@aliaray1 nič sa neboj, ja som tiež mala prehnaný strach, doma lekárnička pripravená, keby niečo a malej nič nebolo. Po očkovaní jej hneď sestrička nalepila chladivé náplaste a doma som ju len sledovala. Nemala ani horúčky ani vpich ju nebolel. Veľa robí aj pokoj maminky, bábätko to cíti, bude v pohode, netreba stresovať. Prípadne keby sa aj objavila teplota, po užití lieku hneď klesne.

hviezdickazuzka
6. júl 2022

@aliaray1 Odporúča sa odklad do 2 rokov veku, treba požiadať pediatra. Dovtedy máte dosť času naštudovať si dostupné informácie o rizikách spojených s týmto zákrokom. VedľaJším účinkom sa predísť nedá, nikto nevie dopredu určiť ako zareaguje organizmus dieťaťa na podanie cudzorodej látky a patogénu priamo do krvného riečisťa. www.rizikaockovania.sk, Peter Tuhársky Hovorme o očkovaní... a nebojme sa pýtať, prednaska rakuskeho lekara Johanna Loibnera, sudneho znalca pre poškodenia očkovaním https://www.mojevideo.sk/video/22e9c/historia_o...

basska_b
6. júl 2022

Ja ti takto poviem, hlavne nedavaj obe vakciny naraz, alebo niektore fajnsmekerky este aj tretiu - nepovinnu naraz... my sme pri prvej dcerke dali obe naraz a mala neprijemnu reakciu, teploty, plac, zaspala az o 23.00, co zvykla chodit o 20.00. Hlavne ak kojis, koj na poziadanie, hlavne v tychto horucavach... dalsie ockovania sme dali rozdelit, sice sme museli ist k Dr. 2x, ale nemame to daleko, Dr. s tym nemala ziadny problem, ani to nepovazovala za cudne. A ziadna reakcia. Ani som nevedela, ze sme niekde boli. Pri druhej dcerke sme hned rozdelili a super vsetko zvladla, iba po poslednom, tretom prevenare bola akasi spava a trochu ubolena.

basska_b
6. júl 2022

Jaj a ak mas predcasneho, odporuca sa ockovat o tych x tyzdnov neskor, napr. u teba 3 mesiace a 3 tyzdne ked bude mat...

aliaray1
autor
7. júl 2022

@basska_b dakujem, uz sme pedi oznamili, ze to rozdelime a ze dam Boiron homeo predtym a ze ideme na tie Krec Trec testy. Ja osobne by som to najradsej natiahla az do 5-6 mes (oktober), lebo su horucavy, o tyzden maju byt zasa sialene tepla, ona je malinka. Paralen cipok sa moze od 7 kg a ona ma cca 5 kg. Nemali s tym problem. Mam obavu, ze by to zvladala velmi tazko a zaroven, aby sa nenakazila a nebolo este horsie.

Mame ist k neuro, dnes ju tam objednam. Snad aj neurolog bude vediet povedat blizsie ako to spravit tak, aby mala co najmensie problemy.

Zazili sme totiz 3 tyzdne placu v 1-2 mesiaci, bolo to strasne...hernia+prdiky+ roztiahnuty zaludok (nevedela som, ze mam mlieko a tak bola kojena a aj full UM, priberala 300g za tyzden a byvala pedi nic, ze to je ok...no nebolo to ok, ved v 1. mesiaci priberala dvojnasobnu hodnotu maxima, upozornila nas az laktacna, pedi sme vymenili).

Urcite kupime nurofen sirupcek aj chladivu naplast...atd

beata_k
7. júl 2022

@aliaray1 A dalsia rada je, nestresuj tolko. Vacsine babatiek nie je nic. Nema ani teplotu. Ja ta plne chapem, ze sa bojis, ale nemozes to takto prezivat. Este bude vela ockovani.

domka222
7. júl 2022

Naša Dr odporúča mať doma fenistil kvapky pre prípadnú alergickú reakciu

landsmanka
7. júl 2022

nam detska hovorila, ze nie je dobre dopredu nieco davat, hoc aj tie naplaste, ze aby sa vobec ukazalo, ci nejaka vedlajsia reakcia na ockovanie nastane.

basska_b
7. júl 2022

U nas tie naplaste nejaky rozdiel nerobili, to je asi skor pre komfort toho babatka, aby ho to miesto pichnutia nestipkalo... myslim si, ze odklad do toho 5.-6. mesiaca nebude vadit a naopak, moze byt len na dobre. Ale urcite sa poradte s lekarmi...

mimixxxx
7. júl 2022

Ockovanie aspon to povinne je dolezite, ale vsetko ma svoj.
Mozno by som pockala aspon kym by mala 6 mesiacov.
Pri ockovani, a to plati aj pre dospelych, treba byt zdravy.
Ziadne sopliky, zubky a ina zataz organizmu.
Idealne minimalne tyzden pred a tyzden po, aj dlhsie samozreme, zvysene davky vitaminu D a C (ak matka koji, tak staci viac vitaminu C v strave matky ale v 6 mesiacoch uz aj dieta nejake to ovocie zje)
Kazdopadne treba byt zdravy a preventivne zvysit davky vitaminov, telo si s tym potom lahsie poradi.
Tie chladive naplaste tiez pomozu.
Dostatok tekutin.
Paralen, nurofen a ostatne lieky az ked by mala nad 38 alebo neutisitelny plac atd, za norm. okolnosti netreba, nie kazde dieta ma teplotu.
A homepatika su blbost, to mozte rovno cistu vodu podavat, ma rovnaky ucinok.
Syptajte sa lekara alebo si pozrite studie ak neverite, ale niektorym ludom ani toto nepomoze..

slavka1988
5. jan 2025

@basska_b môžem sa opýtať ak sa pamätáte aký rozostup ste dali keď sa delili očkovania ?