Prvý nočník pre 14 mesačného chlapca
Ahojte maminy, kedy ste zacali s prvymi pokusmi davat chlapcov na nocnik? Nas ma coskoro 14 mesiacov a premyslala som skusit aspon na velku, ked vidim, ze tlaci. Citala som vsak ze ideal je 18 mesiacov, leto a ked sa zacne zaujimat o wc a dokaze si sam stiahnut nohavice a pod. Je to moje 1.dieta,takze som neznala, poradte. A potom este aky typ nocnika? Vraj motivujuce su hrajuce a este pre chlapcov so zvysenym predkom. Mate nejaky odskusany? Dakujem za kazdu radu 🙂
*12. mesiacoch
@maximilie Jasne, ja zastavam princip kontaktneho rodicovstva, nasluchat svojim detom a vidiet, kedy su na nejaky zivotny milnik pripravene. Takto to ma byt 🙂
A co by si robila, keby ti dieta od zacatku nocnik odmietalo a pred posadenim na predukciu urobilo taky luk, ze by si s nim nepohla? neviem kolko deti mas ale kazde dieta je ine. Ak je toto tvoje prve, tak moze byt, ze rovnaky princip ti pri dalsom nemusi fungovat. Ako my dospělí, aj deti su rozne. NAs najstarsi mal problem s nocnikom, kupili sme ho, tiez natlak babkovcov zo slovenslej strany, ved pre boha, rocne dieta musí byt bez plienky. Tak a mali sme to. Bola to len dalsa haraburda, łebo mohli sme robit, co sme chceli, ignoracia ale na totalku. No a v ca. 19-20 mesiacov zacalo byt zaujimave wc. A ano, nocnik odignoroval nadalej a ignoruje stale a to uz bude mat 15 rokov. Nas treti bol zase taky flegmos, ze by tam sedel aj cely den. Ani hračky nepotřeboval. A jasne, ked tam dostatocne dlho sedel, tak sa aj vycural. Ale vedome este veeeeelmi dlho nic neurobil. A potom to prislo zrazu, chlapec sam od seba zrusił plienku a zo dna na den bol bez aj na den aj na noc. Bez stresu. Starsia dcera jasne, ze toto vsetko poznala velmi skoro aj bez posadzania, kedze starsie deti v domacnosti a odsledovala si. A aj tak nocnik odignorovala. mam fotku, kde na nom vyskerena sedi zhruba 14 mesacna. Haha to bolo tak prvy a posledny krat. Ona isla v roku a pol hned na redukciu a sama. A vobec jej to neposadzanie od neviem kolkych mesiacov neublizilo. Je diagnostikovana ako vysoko inteligentna. V 4 rokoch skocila prvy skolsky rok an British School s dvomi vyznameniami, teraz ma 5 rokov. Absolutne na nej nespoznas, ze sa zbavila plienok "AZ" v 18tich mesiacoch, bez posadzania a zbierania mocu rodicmi a bez nehod. Napodobne najmladsia. Akurat, ze ona nema problem s nicim. WC, nocnik, travicka aj pri minus 5. Akurat, ze sediet donekonecna nebude ani za toho pana. Ide sama, ked jej treba, urobi tu ktoru potrebu a vybavene. Ziadne citanie kniziek n WC. Tie si "cita" sama na zemi alebo gauci.
@biela_sova Dakujem velmi pekne za rady. Vsetko velmi uzitocne. Precitala som vsetky prispevky z oboch taborov a pojedme radsej tou cestou kedy nebudem dieta davat sediet na nocnik. Pockam a uvidim ako sa bude o tieto veci zaujimat. Zatial cika aj kaka bez toho aby tomu venoval pozornost.
Zacneme trenovat vyzliekanie a obliekanie nohavic a nejake frazy ktore sa budu spajat s velkou a malou. To pi pi a eee sa mi paci. 🙂
Mozno v lete ked bude mat 18 mesiacov a bude viac behat holy sa do toho dame.
@andreatytler Andrejka super, to je presne ta cesta. Kludne pockaj na prve teplejsie dni a tam holy pochopi ten mechanizmus. Nenechaj sa odradit, ked sa velakrat vycika pol metra od nocnika, pofla mna je nadludsky vykon pochopit, odkial sa cika, ako sa to ovlada, kedy zadrzat a kedy je vhodne pustit...a este k tomu si aj niekde sadnut alebo sa opriet o pisoar. A predtym si stiahnut gate. Kamoskin maly na nu vzdy hrdo volal od nocnika, ze uz sa vycikal. A pritom ostal obleceny, nedal si dole nohavuce. Chvalila ho...lebo 4 body z 5 pochopil. Potom uz len dotiahli tie gate dole 🙂 v 18 mesiacoch uz bufe vacsi a uz bufr poyzivst plnohodnotnr slova, mozte sa hrat, ze urobi do travy fontanu...alebo hodi bombu do zachodika/nocnika. Deti bavia metafory a hranie sa na akoze, aj to by ho mohlo motivovat. Neboj, citlivo s dietatom dalej zajdes..nebude mat traumy do biducna a budr sa citit, ze ma osud pevne vo vlastnych tukach. Ze nevykonava pasivne rodicovsky rozkaz cikania, ale spolu ste dosiahli ten vynimocny ciel. <3
@andreatytler Este mi napadla taka scena z filmu Johny lo stecchino (Johny sparatko), kedy Johny (hlavny predstavitel) prisiel k nejakej starsej nobl pani a vytiahol jej suknu pred celou nobl spolocnostou s vetou: No ukaz nam ten parlament!
On bol trosku slaboduchy a pomylil si ulohu, ktoru dostal od svojho kumpana.
My sme to stahovanie gati ponali tiez tak smiesne (inak je to pre chalanov velmi nudna aktivita, stahovat si oblecko) , ze kto prvy ukaze slipiky a smiech okolo toho... kym som s amordovala tyzden, ze poood, naucime sa teraz, ako si stiahnut cez polovicky gate, tak bola oponentura. Ked sme sa ale hrali, kto prvy rozosmeje oststnych, gate lietali hore dole ako po masle 🙂
@andreatytler napisalansom Ti este sukromnu spravu s par technickymi detailami 🙂
@biela_sova No uzasna si. Dakujem za vsetko. Posielam srdiecko. Ten pribeh s cikanim bez toho aby si stiahol gate ma strasne rozosmial. Az mi jedlo vprsklo, kedze som akurat vecerala pri citani. To moze ist kludne do nejakeho filmu... Keby sme dali dokopy vsetky scenky, ktore ako mamicky zazijeme tak by to bola najlepsia komedia.
@andreatytler hahaa ja rafa citam aj tyzden na modrom koniku co ako sa to vola...tie pribehy taketoho charakteru s detmi :D

@maximilie Prepac, ale nadavat niekomu do leniveho? Sorry, ja s detmi nesedim cele dni doma, aby som im mohla od 6tich mesiacov zbierat moc. Vsetky moje deti sa odplienoovali SAME v case a vekil, kedi to chapali a boli na to pripravene. jasne, ze poznali zachód, ved asi kazde dieta viac ci menej sprevadza matku )hlavně, ked je s matkou same cely den) aj na WC. Ale to naozajstne odplienkovanie dieta jednoducho nenaucis. Neporovnavaj to s naucenim basnicky. To sa nauci castym opakovanim kazde priemerne dieta, ktore uz vie ako tak rozpravat. Ale ovladat zvierac dieta jednoducho nenaucis, lebo je to kje zlozity proces spojeny s dozrievanim nervovej sustavy. To ze ty dieta posadis a ono sa vycura, este neznamena, ze aj chape, to tam robi a si to uvedomuje. Znamenie, ze dieta uz vie, co a ako, je, ked ti ti same poviue alebo naznaci, napr. chtenim sa za rozkrok.A neviem, kto je tu lenivy. Moje deti boli vsetky odplienkovane v primeranom veku a moja najmladsia ani nie dvojrocna na den v 18 emsiacoch, na noc ca. 20 mesiacov. Ona sa ani nepyta, ona jednoducho ide a urobi svoju potrebu. A nemusela som nikoho 100 x za den posadzat a behat za detmi a utierat mlacky.