icon

Psy a strach z kočíkovania

ppetinka
12. mar 2014

Ahojte mamičky, myslím, že väčšina mamičiek bude mať asi podobný problém ako ja, preto by ma zaujímalo, ako riešite takéto situácie. Bývame s manželom dá sa povedať na dedine, teda nie je raritou, keď idem von, že stretnem na ulici voľne pobehujúceho psa, v horšom prípade "svorku" psov. Kým som nemala dieťa, nejako som to neriešila, teda vždy som mala pred psami bez majiteľov rešpekt, ale teraz mám z nich obrovský strach. Vždy, keď sa rozhodnem zobrať malú na prechádzku, natrafím na našej ulici na psa /psov a hneď sa otočím a idem nazad. Štve ma to, pretože teraz je vonku tak krásne a ja musím malú dávať preto spávať ku otvorenému oknu, keďže dvor ešte nemáme v takom stave, ako by mal byť. Hrozne ma to obmedzuje, ale keď si predstavím, že čo by sa mohlo stať, tak .... zvlášť keď skoro každý týždeň dávajú v správach, že pes napadol dieťa alebo niekoho zabil. Ako riešite tento problém vy ??? Existujú nejaké spreje alebo nejaké iné "pomôcky" (okrem palice haha), ktoré zaručene odoženú prípadných voľne pustených psov ???? ďakujem.

bosoriak
16. mar 2014

@ress Ale tu sa nebavime o psoch, ako mas ty. Je uplne v poriadku, ked strazny pes stoji na dvore a ked ide niekto prilis blizko k brane, tak ho ohlasi. Ohlasi, nie ze bude stekat ako zmyslov zbaveny este tristvrte hodinu. Nie ze bude stekat na kazde auto, ktore prejde okolo.

@kvetinqa Ale to predsa nie je riesenie, nadavat a tolerovat to. Preco mam ja tolerovat nejakeho nezodpovedneho pablba, ktory nie je ochotny brat do uvahy, ze okolo ziju ini ludia? Ja mam tiez dom a pravo v nom pokojne byvat. To, ze ty si ochotna to tolerovat este neznamena, ze su taki vsetci. Takze nakoniec asi dospejeme do bodu, ze pre niekoho je jednoducho otrava psa (aj ked s tym hlboko nesuhlasim) jedinym vychodiskom.

@jabadaba Ano, je to o vychove ludi, ale ako ich mam vychovat? Ked mam ten problem tu a teraz, tak je mi srdecne jedno, co si o tom kto mysli. My mame zakony na obcianske spoluzitie, takze v zakonoch to nebude, je to v ludoch, kazdy vnima iba seba. Ale ked sa neda dohodnut s clovekom, co ostava? Plati to, co som pisala vyssie, jednoducho niekedy je ta najhorsia moznost ta jedina.

jabadaba
16. mar 2014

@bosoriak ano, je to v ludoch. Zakony s tym nemaju nic spolocne. Ale tvoje riesenie je otrasne.

kvetinqa
16. mar 2014

@bosoriak takze o chvilu, ked mi zacne vadit sused, ktory bude hlucni, tiez ho otravim. ved nech neotravuje... suhlasim s kockou vyssie, tvoje riesenie je otrasne a priam nechutne. pre mna je toto nepochopitelne, nehumanne... viac k tomu nemam co povedat...

bosoriak
16. mar 2014

@jabadaba Ano, je. Ale ked sa kohokolvek v takejto debate spytam, ake teda konkretne riesenie by mal clovek zvolit, tak ine nie je. To je ta horsia vec.
(Ja som ziadneho psa neotravila, nesuhlasim s tym, len som si zazila peklo nevychovanych psov a majitelov a preto viem, do akych myslienok mozu cloveka dohnat. A to som sama psickarka.)

bosoriak
16. mar 2014

@kvetinqa Stale sa nechapeme. Ja nechcem vediet, co NEMAM urobit, ja chcem vediet, co MOZEM urobit. Opakovane tvrdim, ze ziadneho psa travit nechcem a nebudem, len viem, kam az moze dospiet uvazovanie zufaleho cloveka. A ked sme o tom s takym zufalym clovekom diskutovali, ani ja som nevedela najst absolutne nic, cim ho presvedcit, ze existuje aj ine riesenie.

adulla2
16. mar 2014

@ppetinka ja tiež bývam na dedine a celkovo sa bojím tulavých zvierat .U nás tiež pobehovali voľne psy a pod. tiež som sa bála chodiť s deťmi von, lebo často sa v našom okolí potuloval vlčiak. Potom u nás nariadili zákaz púšťania psov ak by sa nejaký pes túlal po dedine bez majiteľa, stačilo zavolať na obecný úrad, psa by odchytili, samozrejme na náklady majiteľa. Od vtedy som už žiadneho psa nevidela . Takže odporúčam obrátiť sa na poslancov alebo obecný úrad a sťažovať sa, aby sa s tým niečo robilo. Človek fakt nevie predpokladať chovanie psa, ja osobne by som majiteľom takýchto psov dávala pokuty.

aduska2312
16. mar 2014

ahoj , my na dedine máme veľa takých to psov , či sú to len pouličné guľáše alebo čistokrvné psy . Keď som chodila do práce , každý boží deň ma napádal jeden malý pes . Ani by mi to nevadilo keď že doma mám 2 vycvičených psov a psov sa ako tak nebojím . Len ten eps išiel surovo do nôh , až som sa raz nasrala , a zavolala na obecný úrad kde daný človek ani sa neráčil ísť povedať majiteľom že bola podaná nejaká sťažnosť . Od vtedy som si povedala dosť a viac krát som si počkala za rohom , šla som pomaly a prvej z domu . Keď svojho "miláčika " vypustili z domu tak vliezol do cudzieho dvora(opustený pozemok) a ja som ho tam asi každé ráno zavrela . Miláčik im chýbal a ja som si spokojne chodila do práce . Tento problém na chvíľku utíchol až kým som sa po x mesiaci znova nasrala že dotyčný si znova psa púšťa na voľno po dedine . Jedno ráno som sa s ním stretla a parádne som ho vyhrešila . Hanbil sa jak pes a ja som bola spokojne . Od vtedy si ho ráno púšťa až kým ja nejdem z práce . A navyše chcela by som ešte poradiť , jeden policajt mi raz poradil že proti psom je dobrý aj tzv. koreňák , je tro proti lúpežníkom a na sebaobranu proti ostatným keď ťa niekto napadne . Je to vraj dobre aj na psa keď ide po tebe . Chvíľu ho to štípe ale neublíži mu to . Dá sa to kúpiť v poľovníctvach v rôznej cene . Ja osobne som si kúpila za 5 € vo forme pera . Užitočné a dobré 🙂

sampo
16. mar 2014

@ppetinka inak presne taky problem mam aj ja 😅 uplne ma chytala panika, ked sa za nami vybral nejaky pes, co usiel z dvora.

kvetinqa
16. mar 2014

@bosoriak riesila by som to v prvom rade s majitelmi, potom s mestskym uradom, keby nezabralo, tak s policiou a tak dookola. existuje nejaky anti-bark pristroj, ale ci funguje, netusim... Aj ja sa burim, aj ked do extremov nejdem, pretoze mna to otravuje iba vtedy, ked mi dcera zaspava... Neviem, myslim si, ze toto su veci, ktore najma k rodinnemu domu patria. Nam napriklad neskutocne dlho zvoni kostolny zvon. V noci, aj skoro rano. Ale zvykam si.. viem, ze stekot psa moze byt neprijemny, ale teda ja osobne by som do extremov nesla. ten pes za svojich majitelov nemoze...

veriiii
16. mar 2014

@misaelka a co na tom nechapes?ked ides okolo ich plotu, jasne ,ze budu stekat...ale byt z toho na nervy?? 😲 nikdy som to neriesila..aj ked mi zobudili dieta. 🙄

veriiii
16. mar 2014

@ppetinka mas krasny slovnik ...mna tiez pokusal pes, nemecky ovciak ,ked som bola na prechadzke smojim malym havom ,vybehol z ciganskeho dvora... a veruze som na psov nezanevrela, zmrdov v nich veru nevidim 😲 ...co sa stalo malo svoj dovod,ktory som chapala... 😔 ...

misaelka
16. mar 2014

@veriiii jasne som napisala ze stekaju aj ked idem so psom stredom cesty, pricom moj pes na nich nijako nereaguje, je uplne kludny.

veriiii
16. mar 2014

@misaelka mozes aj preletiet ponad nich-garantujem,ze budu stekat.. 😉 ja len nechapem,ze niektori ludia si myslia,ze psy su neme zvierata?a okrem toho ,drviva vacsina posv sa sprava inak za plotom a inak na ulici, ked su mimo svojho "bezpecneho"uzemia..najvacsi strach zo posv maju ludia,co v zivote nemali psa..ale spat k podstate-jasne som napisala,ze su pomocky, ktore mozes pouzit ,ked ta obtazuje pes...ale ako citam,niekoho obtazuje aj ked na neho steka spoza plotu.. 😔 z vlastej skusenosti viem,ze takymto ludim vadi VSETKO...

blackcat8885
16. mar 2014

No ja som bývala na dedine a chodili sme s malým von napriek psom-behalo tam veľa psov z cigán.osady a nikdy neútočili.Pes neútoči bez príčiny-mozno ak cíti strach,ohrozenie.Pokial Ti psy nikdy neoblizili a neutocili nemas sa preco bat si myslim.Ani prípadné blšky za sekundu čo prejdete okolo na dieťa nepreskočia 🙂

horana
16. mar 2014

@ress nechcem sa ta v ziadnom pripade dotknut ale vycvik spociva aj v tom aby pes pochopil co je jeho teritorium a to ma strazit. Cize za branou a okolo plota uz nie. Ked niekto lezie na plot resp. sa ho dotyka uz moze stekat, ked niekto vlezie dnu tak aj hrozit ci kusat. Vycvik moze byt kvalitnejsi a menej, ked niektory pes steka ked ide niekto okolo plota, treba to oducit. To nie su geny, je to oblast chapania vlastneho teritoria.

gabinecka_
16. mar 2014

@bonnie1 presne toto isté riešim u nás! Neskutočné, akoby si mi vravela z duše! No mňa vie dokonale vytočiť ako matka debilka príde na detské ihrisko s dieťaťom aj so psom!!!! Pes do nemoty chodil k mojej 2 ročnej, tá sa ho bála, skoro mi spadla za to z hojdačky a podobne, matka debilka hovorí - on ti nič neurobí - ako pardón pani, ten pes tu nemá čo hľadať!!!!!
Za všetkým dala bodku udalosť zo štvrtka, dvaja psy sa mi rozbehli po dcére v mestskom parku, ja v kočíku mladšiu, zmohla som sa len na to, že som hučala na psov a rozbehla som medzi nich a dcéru. Kričím na majiteľku - preboha chytte si tých psov, máme tu deti - aj kamoška mala ešte 2 ročnú dcéru. A milá pani majiteľka psa začala po mne tak húkať, že jej nič nespravili, a že a čo pes nič nemôže, čo len decko, a že ako to mám vychované že sa bojí také veľké decko psov.. proste chorá na hlavu. Hovorím jej pani to je dieťa a toto je pes a dieťa je snáď viac.. a ona že možno pre vás. No čo na toto poviete. Dobre mi pohrešila, ponadávala a mne sa až ruky od nervov triasli.. fúúúúúj! To fakt aby sa človek bál aj s deckom ísť na ulicu. Kamoške minulý rok skočil pes do dcéry, hryzol ju do líca. A to len išli po ulici.. tak potom nebojte sa. Dnes ľudia majú psov na miesto detí a chovajú sa k nim ako k deťom, nevychovávajú ich ako psov a potom to tak vyzerá že pánom je pes a nie majiteľ.. Po roku bývania na sídlisku mám neskutočnú averziu na psov..pritom tie zvieratá chudiatka za to ani nemôžu.

misaelka
16. mar 2014

@gabinecka_ presne aj ja... vsade nasrate... ked som bola na vs v panelaku v byte oproti mne mali psa jorkshira a len huuuukal spoza tych dveri... ani prejst sa nedalo... ako v zivote by som zvieratu neublizila, sama mam doma zviera, ale jemu by som tak dopriala tu spekacku s klincami... a cez dedinu ani so psom nemozem pomaly prejst, aby polka dediny nevykukala spoza okien, co sa deje, ze psy ide roztrhnut. a kludne sa aj do mna obujte, neni to o tom, ze by mi vadilo vsetko. ked niekto chce mat aj slona nech ho ma ale nech ma neobmedzuje vo vyuzivani verejnych priestorov...to je moj postoj k veci. je to o vychove zvierata.

ppetinka
autor
16. mar 2014

@veriiii veru neviem, čo sa ti na mojom slovníku nepáči, keďže slovo "zmrd" nie je nadávka ani hrešenie... ako sorry, ale inak toho malého psiska som ani nazvať nemohla, keďže útočil fakt bez príčiny. Nič som mu neurobila, preletel mi najprv pomedzi nohy, nečakane, jasne, že som zastala, ale tak som šla v pohode so sestrou ďalej .. ešte ma ten majiteľ uistil, že on mi nič neurobí, lebo sa chce hrať, ale jasne, že urobil, napadol ma zozadu, celú nohu som mala od neho pomodretú.
Psy sú fajn, ak ich majitelia ich vedia normálne vychovať a majú ich pod kontrolou. ALE podľa mňa u psa nikdy nebudeš mať 100 % istotu, že čo ten pes urobí resp. neurobí ...

gabinecka_
16. mar 2014

a ešte som zabudla dodať, že pred našim domom na veľkej trávnatej lúke - kam deti nemôžu pre výkaly chodiť, chodia viacerí majitelia, čo priviažu psov o stromy a húckajú ich proti sebe a náramne sa na tom bavia, akože psy sa hrajú - všetko bojové plemená..
V parku tiež chalani cvičili pitbula na rukávnik.
Po štvrtkovej udalosti jednoducho budem nonstop volať políciu ak budem vidieť čo len najmenšie priestupky.
A to že pes len tak nezaútočí na človeka je snáď vtip 🙂 Poznám niekoľko nevychovaných a pošahaných psov čo to urobia a ešte aj odzadu.. Aj mne osobne sa to stalo.
Proti psom nič nemám, len ma veľmi vytáčajú skôr ich majitelia a ich chovanie.

veriiii
17. mar 2014

@ppetinka ja som uz teda ticho....aj tak tu nemam ziadnu sancu medzi nepsickarmi...p.s. slovo zmrd nie je pre teba ani nadavka nani hresenie, neviem co to teda pre teba je, mat taky slovnik bezne-amen-omen... p.s.2 ja som mala nakusnutu holen od NO..ty si mala namodrele nohy od malickeho psika AKA zmrdika.....sa chcel hrat a tvoja noha si to odniesla..juuuj ☹

marissenka
17. mar 2014

@ppetinka no ja mam z toho tiez nervy.teraz som isla s malou po dedine a cuvac velky ako hovado za 60cm plotom.a stekal ako zbesneny.nechcem si ani predstavit,co by s nami spravil kebyze to preskoci ☹ .a volne tu tiez pobehuju psy.uz sa chystam to povedat starostovy,nech to riesi..ked stretnes psa hlavne hned nepanikar-pes to citi.

ppetinka
autor
17. mar 2014

@veriiii myslím si, že sú aj mamičky, ktorých slovník je oveľa horší ako môj a to už ani nehovorím o ich správaní .. okrem toho, myslím si, že súdiť bude niekto iný, nie ty .. ja ťa nesúdim za tvoje postoje, názory atď, tak ty nesúď prosím mňa, keď ma vôbec ale vôbec nepoznáš ...
Jasne, psík sa chcel hrať ... tak začne hrýzť 😀 Prepáč, ale príde mi to hrozne smiešne .. keby moje psy, keď sa chú so mnou hrať, ma mali začali hrýzť tak neviem, neviem 😀 Myslím si, že sú iné psie prejavy, keď sa chce pes hrať .. nie že do teba skočí zozadu a začne hrýzť. 😖

ppetinka
autor
17. mar 2014

@marissenka ja sa snažím nepanikáriť a keď idem, idem po najistejšej ulici, kde by sa psy teoreticky nemali vyskytovať 🙂))

ppetinka
autor
17. mar 2014

@veriiii a ešte niečo - nás mamičky, ktoré sa proste bojíme o svoju bezpečnosť a hlavne o bezpečnosť detí nazvať nepsičkármi mi príde ako hrozné škatuľkovanie ... myslím si, že je ÚPLNE NORMÁLNE, ak mamičky poburuje, že sa nedá v pohode kočíkovať bez toho, aby nestretli potulujúcich sa psov, na kt. ich majitelia zvysoka kašlú a ktoré ťa so štekotom prenasledujú ešte dobré ďalšie 3 uličky ďalej.. alebo ak ich poburuje, že na pieskoviskách, ktoré sú URČENÉ pre deti, nájdu psie výkaly. Podľa mňa je to úplne logické, že to každú matku bude hnevať !! To ale neznamená, že by som hneď každého psa odstrelila ... skôr ich nezodpovedných majiteľov - keďže to nie je problém samotných psov, ale ich majiteľov.

marissenka
17. mar 2014

@ppetinka ja ta uplne chapem,ja mam tiez z toho nervy.inak aj mna jeden psisko,co je vecne pusteny ,rafol zozadu do nohy.a to uplne necakane.sice to nebolo nic hrozne,ale takto si dovoluje.si zober,co by spravil decku,keby zacalo vrestat a utekat...on totizto byva vyvaleny pred domom a mysli si ,ze aj cesta je jeho teritorium...ja mam rada psov,vzdy sme mali doma psa.ale psy sa nemaju co tulat po ulici! ...a este k tomu je to vsetko po nich za...e!!decko sa ti ani nemoze prebehnut po trave,aby nestupilo do kaka...a milujem tych psickarov,co idu vencit psa a ked to nanho pride,tak pozeraju uplne inym smerom a tvaria sa,ze nic...minule som taku slecinku videla v meste-zrovna pri tom..mala stastie,ze som isla v aute,bych jej to hned vytmavila... 😠

klarionela
28. mar 2014

:D:D sem sa zasmala:D:D se mz cech a v cechcach v parku behaji psi vsude....tady u vas na slovensku musim jak debil psa porat pripinat lebo sa luudia boji a pritom on je z utulku a boji se vic nez oni......ked ide k ludom tak si ho zavolam a nebo pripnu ked chodi deti zo skoly jeste mu plne neverim....a kdyz uz by hryzl tak si myslim ze jen v pripade ze by na nej nekdo sahal...

warholette
28. mar 2014

@klarionela tak ty vlastnemu psovi neveris no cudujes sa ze sa ho cudzi boja? preco asi? wow!

klarionela
28. mar 2014

inac mate recht ze toulavy psi nemaji co behat nikde ale to musite resit na urade a na policii a na odchytovy sluzbe.....tady u vas mozna myslivci aby to vystrilely co ja viem....ale jestli je pes cipovany tak se da zjistit ci je a pak majitel dostane pokutu....a ja si poctive exkrementy sbiram aj ked mam maleho psika....som zvyknuta z prahy.....tam mae i specialni pytliky na kazdym rohu tady hold nosim pytliky po kapsach

klarionela
28. mar 2014

@warholette na sto percent ne ale viem ze by nic neurobil nemam rada lidi co sa boji psu a mavaji rukama lebo uz len preto ten pes zautoci lebo to citi....

kikina84
28. mar 2014

@ppetinka ja by som volala odycht psov.hned by som nahlasovala psov co sa volne pohybuju dlhsie na ulici,nech majitelia nesu zodpovednost..naozaj to nieje sranda,aj napriek tomu ze psa mame,mame k nim od jakziva vztah,viem ze aj na nasej ulici je vela psov,ktorý deti rady nemaju a vzdy nam aj povedia aby sme sli od neho prec ked som s dcérou vonku..Takze pokial by pes nemal majitela,volala by som odchyt ..oni budu patrat po majitelovi a za odycht si budu fakturovat peniaze,ktore budu vymahat od majitela..a tomu sa urcite nebude pacit ze musi platit,tak si bude hadam na psa davat lepsi pozor..