Rané odplienkovanie: Je možné okolo 1 roka?
Ahojte ste tu niektoré co odplienkovali aj okolo 1 roka? Da sa to vobec? Alebo ma niektora takuto skusenost?
Môj mladší sa naučil, ale až ako 1,5 ročný a naozaj bez nejakých nehôd a rovno aj na obedňajší a nočný spánok. Prišlo to doslova z dňa na deň, akoby mu to v hlavičke preplo, že aha nočník, tam. Do škôlky išiel dvojročný. Učiteľky boli veľmi prekvapené, že je bez plienky. Od roka ja osobne nepoznám také detičky, čo by už boli bez plienky.
ja som latkovala a okolo roka si zacala dcera uvedomovat, ze je v mokrom, ked sa pocika a vadilo jej to... sama sa casom odplienkovala, ked boli plienky suche tusim dva tri dni po sebe som jej uz plienku nedala ...mohla mat rok aj dva-tri mesiace....nehodu mala az v dvoch rokoch potom, ked sme sa nevedeli dostat na letisku na zachod.... ale kamoska latkovala tiez a jej malemu to bolo sum a fuk ci je mokro v plienke az po druhom roku si to uvedomoval...je to sialene individualne a suhlasim s nazorom nechat to tak a pockat ono to pride
Urcite nie, to nebude odplienkovanie ako take.mozno nwbude mat plienku,ale budes dieta cely cas nahanat a pytat sa dookola ci nejde cikat ci mu netreba a aj tak sa pocika.take male dieta si to este neuvedomuke co od neho chces ved ledva rozprava.moja sa odplienkovala vroku a pol ale ona bola mega sikovna,sama chcela aj si to uvedomovala
@bublinka1426 pokiaľ viem, najviac detí sa narodilo v roku 1974, čiže sedemdesiate roky boli babyboom, potom to už pozvoľna klesalo. Ale samozrejme určite aj v osemdesiatych rokoch sa rodilo oveľa viac detí ako neskôr po osemdesiatych rokoch.
Dala som pokus pri prvej dcere, vyhecovana okolim. Po 3 dnoch, kedy pocurala vsetko, bez naznaku, ze vie o co ide/ hlavne mne, ona to mala na haku, som sa na to vykaslala. Odplienkovala sa sama, cosi po druhych narodeninach, od toho dna ani jedna nehoda. Dalsie dve deti rovnako, same zrusili plienky, bez nehody.
@ak_tak0202 aj my máme už roky v aute nočník, a v kabelke jednorazový cestovný. Super vec
Môj syn v roku už všetko vedel. Na von som ešte dávala plienku do 17 mesiacov, lebo sa mi nechcelo povedzme vystúpiť z metra 2 zastávky pred koncom a čakať na dalsi spoj, ale potom už vedel aj chvíľu počkať a aj v noci bez nehôd.
@bublinka1426 ja som rocnik 82 a mna mama do jasli vlacila na druhy koniec mesta, aj ked sme mali jasle rovno cez cestu. Do tych pod nosom som sa pre kapacitu nedostala

@viestta asi zavisi kde. u nas bolo vsetko v 80tich rokoch dostavane. samozrejme ze mozno niekde na dedine to tak nebolo, som z Ba. a vtedy sa rodilo teda riadne. my sme 'masovka'' deti 80tich rokov ...a matky sup sup rychlo do prace...ina moznost nebola