Režim 4-mesačného bábätka
Ahojte maminy mate kazda rezim pre deti? nejde to aj bez toho? ze nechat dietatko nech si vecer zaspi tak ako je ono unavene? myslim take 4-5 mesacne … my sa uz mesiac o nieco snazime a je to neuspesne tak ma to len napadlo
Dcérka má 7 mesiacov a stále ten režim nie je nejaký presný. niekedy cez deň spí 2x, niekedy 4x, záleží kedy ráno vstáva aj aké dlhé sú denné spánky, plus k tomu vždy, keď niekam ideme, zaspí v aute a tým si celý "režim" rozhadze. Večer kúpeľ okolo 7 a ukladám okolo 8, väčšinou tak aj zaspí ale nie je to pravidlom, napríklad pár dní dozadu nie a nie spať, bola hore do 23:30 🤦🏻♀️
Ma 7 mesiacov a nema rezim. Ma len sled udalosti v rade za sebou. Ma len vecerne kupanie a po nom vie, ze nasleduje nocny spanok.
ano od zaciatku ako sme prisli som isla instiktivne a spravila jej rezim ktory je uz asi dva roky rovnaky menil sa iba pocet dennych spankov
@katarinka95 Ja som sa snazila o rezim, ukladala som kazdy den v ten isty cas, ale tym to haslo, maly vobec nebol rezimovy. Musela by som ho budit, ak by som chcela, aby nejaky rezim mal. Bolo to naozaj uplne nahodne, rozdiel v rannom vstavani aj 2 hodiny, cize aj pocet dennych soankov sa menil, ich dlzka tiez. Az v 8 mesiacoch sa ustalil a vzniklo nieco ako rezim.
Od kedy je na prikrmoch tak mame rezim ale taky, ze poriadny sme zacali mat od 6mesiaca kedy mala nahradenu aj desiatu aj obed 🙂 bez rezimu si neviem predstavit den, neznasam chaos, mame casto navstevy a aj my chodime 🙂
Vecerny rezim je najdolezitejsi u nas a tak ho prisne dodrzujeme - okupat, nakrmit, spat.. vacsinou o presnej hodine a minute :D
@katarinka95 rezim v tomto veku babatka je za mna sci fi a utrpenie pre babo a aj pre rodicov. My sme malu nechali si riadit vsetko samu od narodenia. A dobre sme spravili, nikdy nic nasilu a nech si ide sama. Uz od 2.mes prespala noc (5 hodin) a od 3.mes sa sama uklada medzi 20:30 - 21:00 a spi do rana s 1 kratkou prestavkou v noci na krmenie a prebalenie...ma 7 mesiacov.

@katarinka95 nikdy som neriesila rezim, vedela som, ze cca kolko vydrzi hore a podla toho som ho ukladala spat. jedina zasada bola, ze pred nocnym spankom kupeme a v noci sa k nemu neprihovaram ani nezazinam velke svetlo. Nech vie, ze je noc. Napapat, rychlo prebalit a spat. Nastastie nam to pekne funguje