icon

Režim 4-mesačného bábätka

katarinka95
6. nov 2022

Ahojte maminy mate kazda rezim pre deti? nejde to aj bez toho? ze nechat dietatko nech si vecer zaspi tak ako je ono unavene? myslim take 4-5 mesacne … my sa uz mesiac o nieco snazime a je to neuspesne tak ma to len napadlo

hederamonstera
6. nov 2022

@katarinka95 nikdy som neriesila rezim, vedela som, ze cca kolko vydrzi hore a podla toho som ho ukladala spat. jedina zasada bola, ze pred nocnym spankom kupeme a v noci sa k nemu neprihovaram ani nezazinam velke svetlo. Nech vie, ze je noc. Napapat, rychlo prebalit a spat. Nastastie nam to pekne funguje

dame2
6. nov 2022

Dcérka má 7 mesiacov a stále ten režim nie je nejaký presný. niekedy cez deň spí 2x, niekedy 4x, záleží kedy ráno vstáva aj aké dlhé sú denné spánky, plus k tomu vždy, keď niekam ideme, zaspí v aute a tým si celý "režim" rozhadze. Večer kúpeľ okolo 7 a ukladám okolo 8, väčšinou tak aj zaspí ale nie je to pravidlom, napríklad pár dní dozadu nie a nie spať, bola hore do 23:30 🤦🏻‍♀️

beata_k
6. nov 2022

Ma 7 mesiacov a nema rezim. Ma len sled udalosti v rade za sebou. Ma len vecerne kupanie a po nom vie, ze nasleduje nocny spanok.

amonet
6. nov 2022

ano od zaciatku ako sme prisli som isla instiktivne a spravila jej rezim ktory je uz asi dva roky rovnaky menil sa iba pocet dennych spankov

marianarem
6. nov 2022

@katarinka95 Ja som sa snazila o rezim, ukladala som kazdy den v ten isty cas, ale tym to haslo, maly vobec nebol rezimovy. Musela by som ho budit, ak by som chcela, aby nejaky rezim mal. Bolo to naozaj uplne nahodne, rozdiel v rannom vstavani aj 2 hodiny, cize aj pocet dennych soankov sa menil, ich dlzka tiez. Az v 8 mesiacoch sa ustalil a vzniklo nieco ako rezim.

cyberk
7. nov 2022

Od kedy je na prikrmoch tak mame rezim ale taky, ze poriadny sme zacali mat od 6mesiaca kedy mala nahradenu aj desiatu aj obed 🙂 bez rezimu si neviem predstavit den, neznasam chaos, mame casto navstevy a aj my chodime 🙂
Vecerny rezim je najdolezitejsi u nas a tak ho prisne dodrzujeme - okupat, nakrmit, spat.. vacsinou o presnej hodine a minute :D

aliaray1
8. nov 2022

@katarinka95 rezim v tomto veku babatka je za mna sci fi a utrpenie pre babo a aj pre rodicov. My sme malu nechali si riadit vsetko samu od narodenia. A dobre sme spravili, nikdy nic nasilu a nech si ide sama. Uz od 2.mes prespala noc (5 hodin) a od 3.mes sa sama uklada medzi 20:30 - 21:00 a spi do rana s 1 kratkou prestavkou v noci na krmenie a prebalenie...ma 7 mesiacov.