icon

Režim mesačného bábätka

trapenka
4. júl 2016

Ahojte maminky.mate alebo ste mali pri detickach rezim?krmit kazde dve tri hodiny,spat vtedy a vtedy,kupat o tej istej hodine,spanie celu noc.mate s tym skusemosti?

pribinak
4. júl 2016

krmila - dojcila som na poziadanie, babatko si samo vytvorilo rezim papania, cca kazde 2 - 2,5 hod.
kupala som priblizne v rovnakom case, urobila som si taky ritual a dieta rychlo pochopilo system: okupala, vymasirovala, nakrmila a islo sa spinkat.
pri takomto malom babatku sa neda velmi hovorit o nejakom rezime, velmi sa to meni v case rastoveho spurtu a samozrejme ako rastie viac a viac bdie a posuva sa cas spinkania

candii
4. júl 2016

Ved ale take male babatko nema este rezim a ani sa neda vytvorit. Vsetko je len o potrebach. Rezim mozte budovat tak od 4m resp. babo si vybuduje samo ako mu je najlepsie. Ja som sa nikdy nezatazovala rezimom a zrazu ho mame

stanulienkat
4. júl 2016

Na poziadanie. Dietatko vzdy chcelo jest aj spat mimo mojho rezimu 🙂

sibalka21
4. júl 2016

Take male babatko este nema rezim..... Ked je hladne tak si vypyta jest ked sa mu chce spat tak bude spat.... My sme nevytvarali malemu rezim, nechcela som ho zbytocne nutit do niecoho on si vytvoril sam.... Ale az od nejakych 7 mesiacov.... Papa 5 krat denne, spi dva krat do dna a prespi celu noc od 21:30 do 8:30

m.i.r.i
4. júl 2016

my sme rezimovali viacmenej od zaciatku...samozrejme sa to nedalo hned uplne a nerezimovala som co sa tyka jedenia...tam som si to musela sama odsledovat kedy bol hladny a davat papat podla toho..ostatne ale sme od zaciatku rezimovali...kupkanie, prechadzky vonku, nocny spanok..vzdy sme kupali v rovnakom case a ukladali na nocny spanok v rovnakom case...aby sa naucil rozoznavat tiez den a noc, v noci ked sa zobudil na papanie tak ano, napapat, prebalit, pri tme, v tichu, ulozit opat pekne do postielky..a veru to fungovalo...papanie sa samozrejme casom menilo, tiez a menily potreby denneho spanku, babatko je viac bdele ako rastie...nam sa rezimovanie velmi osvedcilo

lubi40
5. júl 2016

@trapenka moja sestra mala fixny rezim-krmenie kazde 3h. Ja som krmila na poziadanie, ale nie menej ako 2 hodiny a tiez som necakala viac ako 4 hodiny, nad 4kg som cakala aj 5 hodin. Jedine, co sme dodrziavali, bolo kupanie o pol osmej a spinkanie o tej osmej. Ale nebolo to v zmysle, ze ja si poviem a dieta urobi. Skor ja si poviem a dieta zmeni 🙂
Ale postupne sa to spravilo a rezim sa vytvoril, cca ked mal 3 mesiace. Potom sa to este do toho pol roka mierne menilo. Po pol roku sme mali rezim rovnaky do cca 1 roku a od vtedy som akurat zrusila jeno spanie cez den a tak fungujeme az do teraz (maly ma rok a 9 mesiacov)

lavinis
5. júl 2016

jaaaj, no ziadny rezim sme nemali veeelmi dlho 😀 krmenie na poziadanie, kupanie vecer podla toho, kedy sa zobudil z pooobedneho spanku, spat takisto podla potreby 😀 teraz uz rezim mame, ono postupne sa k nemu clovek dopracuje

a spanie celu noc, no to je vtipne, niektore deti skratka celu noc neprespia

salome_01
5. júl 2016

@trapenka je dobre dodržiavať rutinu ale nie vždy sa nám to darilo ale tak snaha bola ale snažila som sa mu dávať papať približne v tej istej hodine ale nie vždy to vychádza hlavne u tak malých bábätiek ale väčšie batoľatá si už zvyknu na daný režim a ide to lepšie dodržiavať určitý režim ale čítala som že rutina je prospešna pre deti.