Režim u 15 mesačného bábätka
Maminky, chcela by som sa opytat aky rezim mate u 15 mesac.babatiek? Kedy vstavate, papate, chodite von, obed, spanok, vecera, .... ? Zaujimali by ma hlavne maminky, kt.stale koja lebo u tychto deticiek je to trosku ine.
Dakujem ;)
@mirkaknm uz ma ale 18 mes, ale tento rezim mame dlho
@dextella14 U nás je to takmer úplne rovnako, len všetko o pol hodiny neskôr. Malý má 17 mesiacov a ešte ho kojím.
@anniii ano aj u nas posuny pol hodina hore dolu
@dextella14 A v noci ako spinka ? Sam v postielke, pri tebe? Zaspava sam? Alebo sama? Vonku chodite aj ked je taka tma?
@dextella14 presne rovnaký postup. Len nám obedovanie trvá asi 10 minút, o 12:10 ide spať a spí do pol štvrtej.
@mirkaknm
Síce už od roka nedojčím, ale nemyslím že je v tom extra rozdiel. Namiesto tekutín ktoré mu a dávam ja z pohára/ fľaše mu ty pravdepodobne núkaš prsník. Synovi sa napríklad vôbec nezmenil režim keď som prestala dojčiť.
@mirkaknm spi so mnou... zaspava so mnou 😂
Spi celkom dobre, samozrejme ked nejdu zubky. Ano aj po tme ideme.. kym je svetlo sme chvilu na zahrade a potom ked pride muz z roboty berie ju na taku polhodinku do parku on
Mame osvetlenie
@bobula46 no my sa s obedom mordujeme aj pol hodinu 😂
Ja mam dcerku, 15 mes.dovrsi za chvilocku. Kojim ju, teraz som ju zacala ucit na postielku lebo zaspavala na prse a spala pri mne v posteli. Ale tak velmi putovala a prehadzovala sa ze ja som celu noc nic ine nerobila len sa uhynala.preto ta postielka. No kym ju uspim trva to 1-1.5hod. V postielke akoby ozila. V noci sa zobudila a vylezie ku mne, uz si ju tam necham,nechcem ju rozrusit. Kojime sa asi 3x v noci.Rano vstava o 8mej. Kym spravime ranajky,je aj 9:30. Asi pol hod.papame. potom okolo 11tej sa nam podari vychystat von. Prichadzame pred jednou,nakojim ju. Vonku spapa kusocek ovocia. Potom hodinku uspavame. Spi cxa 2-2.5hid. Cize vstava nieco po 16tej. Vtedy si pyta znovu prso ale nedam, ideme obedovat. No potom je uz moc neskoro ist von do tmy, okolo 7mej sa kupe, vecera okolo 8mej len nieco lahke-polievka. A zaspi okolo 10tej. Pomedzi ranajky,obed, veceru nespapa skoro nic. Velmi tazko do nej dostanem ovocie alebo cokolvek ine. Asi je to tym ze ju stale kojim?
A ten rezim, no neviem keby som jej dala obed ked prideme z vonku, to je unavena, uz nezje. Plus kym to nachystam ;( lenze ked ju dam do postielky a teda nakojim, mam pocit ze uplne ozije. Celu postielku skuma 🙂 dake rady ? ;)
@dextella14 Pol hodka jecuplne fajn si myslim 🙂
@mirkaknm no pokial budeš kojiť a tak casto, asi nebude jest pekne, skus jej to obmedziť na nočné kojenie, max ranajky. Už je dosť velka, aby bola v podstate len na mlieku, aj ja som v 14 mesiacoch už odstavila. A keď ti ranajky trvajú hodinu a pól, tak si jedlo priprav vecer predtým, ja tiež pri dcere nevarim, lebo na ňu keď príde hlad, tak amen tma, keď jej ho do par minut nedam, vrieska jak sialena😀
@mirkaknm my vstávame 6:30, vychystame staršiu dcéru do školy, 7:30 raňajky, potom sa hráme,desiata, o 10:00 zaspí , spí do 12:00 ,potom obed ,okolo 13;00 ideme von, prídeme okolo 15:00, potom olovrant, okolo 16:30 ide mala s otcom von ,ja sa so staršou učím ,prichádzajú okolo 17:30-18:00, potom večera , okolo 19:30 kúpanie , zaspáva ako kedy,keď nejdú zuby okolo 21:00. Tiež kojena, v noci sa budí raz, okolo 1:00, dam si ju do postele a spíme až do rána. Čo sa jedenia týka, zje všetko čo nezje ju. Vcera som ju musela brzdiť lebo chcela zjesť tretiu mandarínku🤪
Moja 15 mesačná. Vstávame o 6:30-7:00, naranjkujeme sa, pohráme sa, ovocie, o 10:30 kojenie + spanie ( v postieľke alebo kočíku) nechávam spat max do 12tej dáme si obed, polievku. Ideme von ak spala v postieľke. Ak spala v kočíku hráme sa doma. Okolo 15tej si dáme varené druhé jedlo. O 16 tej kojenie spanie do 17tej. Keď vstane ešte ma jogurt alebo jablko. Podvečer býva nervózna. Snažím sa vždy niekam ísť zmeniť prostredie, tak ideme trebárs autom k mame. O 20 kúpanie, večera . Hráme sa max do 20:50 o 21 spi. Kojenie v noci na požiadanie, neriešim koľko krát ani kedy. Od tej 21 spi do polnoci v postieľke, potom pri mne.
@mirkaknm mala este kojena v tom case, vstavala tak 7:30-8, potom MM, ine nechcela. Cxa 10 desiata - ovocie, obed cca 12-12:30, spinkanie do cca 15-15:30 ako kedy, olovrant 16:30 cca, okolo 19 vecera, cca 20:30-21 dojcenie a spanok. Pomedzi to sa chodila dojcit, von sme.chodili, hrali sa. V noci sa nebudila uz vobec, len ak mala.soplik, ale to bola u mna v posteli, takze to bolo pohodlne a bolo to len vynimocne
@mirkaknm ja ju este na postielku neplanujem ucit, takto je to pre mna najvyhodnejsie 🙂
Ja kojim uz len pred spankom- rano este v posteli, potom az pooobede pred spanim, vecer a v noci
Tiez toho vela nezje co sa tyka normalneho jedla ale uz je to omnoho lepsie ako pred 2-3 mesiacmi
@dextella14 Prosim ta a kedy si chystas ranajky? Vstavas skor? A tiez obed. Pridete vonku a potom nie je dcerka ci syncek unaveny na to aby papal obed?
Maminky a co varite na ranajky? ;)
@mirkaknm mala je v ohradke vedla mna pripadne sa hra s hrncami
Trva mi to tak 5 min 🙂 ranajkujeme bud jogurt a detskym musli alebo vianocku
@mirkaknm vstavam zarovno s nou
Nie, pekne papa obed a potom ide spat
Ale tak vonku sme hodinu... nie cele doobedie
@kristina2412 sranda, ze ked spi iba do 12 vydrzi az do vecera
Nasa by bola na nevydrzanie
@lula313 Dakujem, ano uvazujem ze budem menej kojit. Len mi to je moc luto ked ona to ma tak rada ;) neviem si ani len predstavit ju uspat bez toho ze by predtym nedostala prso, to by sme asi ani nedali.
Je moc nan naucena a teda uspavam ju iba ja odjakziva a vyzaduje si to. Nie je vylucne kojena, kojim teda v noci, rano ked sa zobudi, potom pred uspavanim pred obedom. Chcela aj ked sa zobudi, ale to jej uz nedam, snazim sa.
@lula313 Dobry napad pripravit vecer, len ja vecer varim obed na dalsi den, ranajky su pre mna nocna mora, je to velmi tazke nieco vymysliet. Kase nechce, ma rada chlebik, ale zas kazdy den nemoze mat len to. Vajicko nema rada. Sladke ako lupacku, vianocku nechce, jogurt jej na ranajky nedavam.
@dextella14 Ahoj, prosim ta, mozem sa este opytat kedy varis obedy a kedy pripravujes ranajky, veceru? Vstavas skor ako babo? Manzel ho berie von? Pripadne ako fungujete? ;) dakujem
@mirkaknm obedy varim bud ked pride manzel z roboty alebo rychlovky doobeda-rano
Nevarim nic zlozite
Vstavam zarovno s malou
Ranajkujeme vacsinou jogurt s musli alebo vianocku takze to robim pri malej

@mirkaknm vstava 7:30-8
O pol 9-9 ranajkujeme
Okolo 10 ideme von
O pol 12-12 papa obed
Ide spat 12:30-1
Spi do 3 cca
O pol 4 papa ovocie
O pol 5-5 ideme von
Predtym zje nieco male prip potom nejaky chlebik