Riešenie problémov s dojčením a váhou bábätka
Ahojte! Som mladá mamička a potrebujem poradiť keďže som prvorodička
Za prvé ....Chcela by som sa opýtať či ste sa stretli s tým že vaše bábätko odmietalo prsník (ako keby ho nevedelo nájsť alebo ja neviem a strašne plakalo pri tom... pritom ste mu ho dávali k pusinke).
Za druhé... Moje bábätko bude mať 3 týždeň a schudlo 30 g ( doktorka nam predpísala vivantol ....grcka neviem prečo a zmenilo stolicu ma ju zelenkastu tekutejsiu akoby potom ma zltsiu asi horčicovu s hrudkami) neviem čo mám robiť aby pribralo
Za tretie....keďže mi sem tam odmietne prsník tak ma posledne dva dni svrbia bradavky tiež neviem dôvod ( večer jej vždy dávam fľašu s mojím mliekom samozrejme alebo keď dakde ideme tak odstrekavam mlieko)
Ďakujem za všetky odpovede
S kojenim ti neporadim.Poradim ti vsak,ze na ten vigantol davaj pozor, bábo môže mať z toho kŕče v brušku.Aj tu stolicu môže mat z toho takú čo opisujes.Moje bábätko malo veľké bolesti z vigantolu.😔Vymenila som za Jamieson D3drops a odvtedy bolo uz všetko v poriadku.Probiotika bábätku dávaš?🙂Nám sa osvedčilo probiofix baby.🙂Si dobrá maminka,neboj sa,casom sa vsetko naučíš a prídeš na všetky nejasnosti.🙂🥰A aj tu ti poradia so všetkým.🙂
@vierkainka nie probiotiká nedávam kúpila som malej Dr.Max Simethicone Baby ale neviem či má problém s bruškom lebo kaká pravidelne a prdí tak isto a pri dotyku bruska neplače tak hádam je setko okj ...snažím sa byť dobrou mamou
@sisa232 Bruško môže bolieť alebo aj niečo iné, keď má bobko zelenú stolicu, u bábätka sa rôzne nepríjemnosti takto manifestujú. Bábätko môže odmietať prsník, ja by som ti radila kojiť ho dlho, hoci aj 30 minút, kedykoľvek na požiadanie, a sleduj, že či pije mliečko. Keď schudlo, tak ono z toho môže byť frustrované, že tak sa snaží cicať, lebo je to preňho ťažká práca, a stále je hladné a nenapapá sa poriadne. Takže musíš sledovať prisatie. My používame BioGaia probiotiká. Bradavky neviem, prečo ťa svrbia, možno máte kvasinkovú infekciu ? 🙄 treba si stále umyť s čistou vodou (aj flašu). Možno, že mu dávaš tú fľašu, tak cez tú sa ľahšie pije ako z prsníka, možno preto ti štrajkuje na prsníku, lebo ako vravím, cicanie je namáhavé. Držím palce ❤️
@sisa232 zelenú stolicu sme mali aj my počas štrajku, lekárka to volá hladovkova stolica keď bábätko nemá dostatok zadného mlieka a pije iba po prvé s málo tukom. Fľaška veľmi často odnaučí dieťa prisavat sa na prsník lebo je to úplne iný princíp papania. Z fľašky ťahá ale z prsníka si vytláča akoby jazykom aj preto počas pitia z fľašky deti robia prestávky na nádych hoci pri papani z prsníka nemusia.
Asi maličké zabudlo ako piť z prsníka. Neprisaje sa ani zo spánku v noci ?
Zavolajte si laktacnu poradkyňu z mamily ukáže vám ako dokrmovat dieťa na prsníku aby sa vám navýšila tvorba mlieka a ako dieťa naučiť pekne papať 🙂
@sisa232 a keď nechce prsník , skúšaš flašu s tvojim mliekom? tú neodmieta? ak nie, tak jednoducho dokrmuj flašou...alebo si kúp klobúčiky, vtedy dieťa ľahšie chytí bradavku....ak je v blízkosti laktačná poradkyňa tak si ju zavolaj, pozrie či sa dieťa vôbec vie dobre prisať....môže tam byť aj skrátená uzdička pod jazykom ale to doktorka asi pozerala.....po pôrode papalo dieťa pekne? tieto problémy nastali kedy?
@sisa232 pozri či nemá v puse biely povlak soor? A ty na bradavkách candidu ak svrbia sú cervené alebo suché

Ano, starsi syn sa nevedel prisat. Asi 2 mesuace som bojovala, chcela dojcit, ale maly, hoci sa zdalo, ze pije, schudol 30 gramov ako tebe. Nasa dr ma vtedy vystrasila,ze to nie je dobre 🙈 na prasky som z toho bola. Napokon som to vzdala, kupila bebu a velmi mi odlahlo