Ročné dieťa neprespí celú noc
Ahojte.mam 13 mesacnu dcerku,velmi zivu.avsak este neprespala celu ani jednu noc.vecer zaspi o 20tej.predtym spapa viac ako 4dcl hajaji mlieka,kase mi nikdy jest nechcela.uz o 23 sa zobudi s velkym revom v postielke,tak ju dam k nam.o 3tej je zas hore a ked chcem,aby este zaspala,tak jej musim dat dalsie mlieko.to zje 3dcl,ale aj tak dalsie 2 hod.nevie zaspat.a vstane uz o 7dnej a do 12stej je mrzuta,ale skor mi nezaspi.pospi tak hodinu a pol,co je jej evidentne malo,lebo do vecera je zas mrzuta a chce sa len po rukach nosit.neviem ci to je zo zubkov,jebo nam chyba uz len 5 a prvy vysiel na 4 mesiace.poradte co s tym,lebo uz sme zufali..za kazdu radu budeme vdacni
🙂)) tak toto mi nieco pripomina... dcerka ma 3 ROKY!!!, az teraz zacina prespavat celu noc, syn ma 10 mesiacov, sme hore v noci pravidelne 5-6krat. minule som si ratala, zobudil sa 14krat!!! 🙄 mame doma po nociach veselo. 😀
a ked uz vstanu, nakrmite ich, potom hned zaspia???? lebo moja ma aj take noci, ze dve hodiny len lezi a pozera.....obcas sa pretoci na druhy bok,,,,, a pritom je hyperaktivna....
Keď spí dieťa s vami v posteli tak sa nečudujem!
@chryse Skus popracovat s tymito vecami a mozno doladis:
ine mlieko, inu stravu vecer...nemusi byt kasa...
oblecenie na noc /.nie je dietatu zima, teplo/
spanok cezden...
Ja ako malu sledujem...tak mi zle spi v noci a pyta si jedlo okolo polcoci, ak spapa ine acidko nez od RAJO /Rajo je najhustejsie/, zle spi, ked je jej teplo alebo zima, kedze sa nezakryva, a zle spi ak jej apriklad doprajem 2 spanky za den.....ak jej dam iba jeden, prespi celu noc.....skus sa nad tym zamysliet...
@chryse ako ste na tom? uz je to lepsie? my mame doma rocnu dcerku, so spanim sme sice nemali nikdy problem- prespi celu noc uz od 3 mesiaca- no skusim, mozno sa niecoho chytis 😉 urcite to pisali uz aj baby predo mnou- moze byt problem v tom ze je jej prilis teploj/zima, alebo nema postielku na dobrom mieste, mozno ide prilis skoro spat po vecernom papani, mozno by pomohla zmena mliecka, keby spavala chvilu s vami...je toho dost co sa da vyskusat 😉 napr. nasa mala sa zobudi rano cca 6:30, napapa sa- niekedy este zaspi na pol hodinku- hodinku, inokedy nie, potom desiata- ideme von, cca okolo 12:00 polievocka- potom ju ulozim, pospi hodinku, niekedy dve, potom druhy chod, pohrame sa, cca okolo 16:00 vypije mliecko alebo zje jogurt- ideme von- kde spapa ovocie, cca okolo 19:00 sa kupeme, vypije mliecko- potom ju este necham pol hodinku nech sa este pohra a medzi 20:00-20:30 ju ulozim spat- teda uspim na rukach 😉 stane sa ze okolo pol noci sa zobudi a dam jej mliecko...dufam, ze som mozno trochu pomohla, resp. ti dala nejaky iny pohlad 😉 😉 😉 drzime palce 😉
fiha..... no, je mi velmi luto mamiciek, ktore sa nevyspia......kazda by si zaluzila metal za to, ze potom este funguje po cely den.........mimochodom niekde som citala studiu, ze matka novorodenca a kojenca, ktore je nespave ma tolko spanku ako mal clovek muceny cinskymi mukami, odopieranim spanku....... To si ziadny chlap nevie predstavit ako trpime nedostatkom spanku.......a to niektore dlhodobo......
Nastastie pred 20 rokmi synacik od 6 tyzdnov (!) spal celu noc az doteraz... uplna parada... nadhera.... teraz po 20 rokoch malicka spat nechcela, casto som v noci ked mal 3-4 mesiace vysedavala pri nej pri postielke aj do 04.00 do rana a spanok 2 hodiny v kuse bol vykupenim..........potom ked bola ako 6 mesacna s nami na Korzike, tak tam bol tak uzasny vzduch..vlahy, chladivy, sviezi a cisty.......prespala svoju celu noc... aja po dlhych mesiacoch tiez...odvtedy od pol roka aj doma spavala celu noc.. o 20.00 do postielky, ahaji haji, pohladkam, zavriem dvere a pocujem o nej az o 08.00 rano..... a predvcerom zrazu sok ked mala uz 18 mesacna v noci plac a budila sa kde 4 hodiny a utesovat, dokonca som ju aj vybrala z postielky a nosila na rukach..... tieto dve nevyspate noci boli strasne... uff hned som si spomenula ake to bolo v prve mesiace narocne.... ale dnes som jej nasla ked otvorila velku pusu vzadu malinky biely vycnelok-lezie jej stolicka, takze je to jasne, aj ked pri ostatnych zubkoch nerobila take nocne sceny.......
zelam mamickam vela trpezlivosti......... snad nam to nase deticky vratia ked budeme starucke babicky, nevladne, bezzube, budeme sa pomocovat, budu nam davat plienky a bude nas treba krmit, vozit k lekarovi....... ja to tak beriem.....davam malickej, aby mi to raz bolo vratene.....
prosím poraďte. Už som na prášky. Môj 14 mesačný drobec sa mi začal v noci budiť. Každú noc sa kolo 1 zobudí a už nezaspí až do 3-4 hodiny. Najskôr sa zobudí s plačom pýta si mlieko hoci bol už od mlieka dávno odučený a potom sa nedokáže uložiť a mrví sa kope mňa aj manžela zlieza z postele jeduje sa keď mi ležíme. Trvá to asi 2 týždne že sa budí každú noc ale pred tým to bolo tiež ale len sporadicky. Tak som mu skúšala dať mlieko či nieje hladný ale nepomohlo no zrazu sa asi na to naučil a je hore takto každú noc na 3 hodiny. Potom cez deň je umrnčaný a keď ho dám spať skorej ako na obed tak už mi poobede zaspať nechce a do večera je potom problém ho udržať.Ak sa náhodou stalo že prespal v noci tak bol už o 4:30 hore a už nezaspal. Pripadá mi to akoby mu tam tie 2-3 hodiny v noci boli navyše. Máte niekto podobné skúsenosti? Ja už som fakt zúfala a nevyspatá ☹

ani moje rok a pol staré. a čo na tom? asi len raz alebo dva krát