icon

Rozdielne správanie chlapca s mamou a s otcom

natalka1919
14. jan 2022

Ahojte, chcela by som počuť Váš názor. Ide o to, že mame chlapca, v aprili bude mať 3 roky, je dosť akčný, nikde velmi nevysedí, vždy musí niečo robiť, všetko ho zaujíma, všade chce byť. Ide o to, že ked je cez den so mnou, ťak je relatívne kludný, hraje sa, bavíme sa spolu, aj ked občas vymýšla, ale ked pride manžel z práce domov, tak nastava totálny chaos. Chlapec je ako odtrhnutý z reťaze, všetko zrazu chce, chce vysávať, umyvať stoly s prostriedkami, pustat vodu, umyvať riad, rozhaduje z hračkami, vsetko len na chvílu, nič nepoprata za sebou. Ak mu manžel da, čo chlapec chce, tak je dobre, ale akonáhle mu povie, že teraz nie, alebo ze nemôze, tak chlapec krici, vrieska, bucha s dverami, zatvori sa do izby, a krici až dokym to nedostane, alebo sa narokom povracia, da si obcas prsteky do ust, ale iba obcasne a potom sa na chvilu upokoji. Manzel sa velmi snazi a velmi lubi chlapca, len nevieme čo mame robiť, lebo v poslednom čase je to strasne, na nevydrzanie. Chlapec rozumie v podstate vsetkemu, je strasne vnímavy, len ešte velmi nerozpráva, max. mama, tata, a to iba obcas, vynimočne. Skôr sa naučil si pýtať nejake veci gestami, ukazovaním. Ja som bola vždy od narodenia prísnejšia na neho a o dosť, ako manžel. On je taký dobrák, chce aby bolo vsetko v poriadku, aby kazdí bol štastní, len vo vzťahu s chlapcom to vôbec nevychádza, nevieme si rady, ako by sme to zmenili. Kvôli takemu spravaniu som na istý čas od neho odišla preč do bytu, chcela som byť sama s malým, že tak to bude lepšie. Braval si ho na víkendy, bojoval o nas, aj ked ja som v tom čase nemala zaujem o nás. Momentalne bývame spolu, všetko je v poriadku, len malý neskutočne vystrája, ked vidí oca, všetko od neho chce, pri mne je relatívne v pohode. Ako by sa to dalo zlepšiť? Co by ste nám poradili? Co spôsobuje take jeho chovanie? Da sa s tým niečo robiť, zažila to niektorá z Vás? Dakujem za rady

Strana
z2
elementissa
17. jan 2022

@miadi čítam diskusiu a ty si bola prvá, ktorá poukázala na to, že autorka opustila manžela kvôli tomu, že dieťa je pri ňom utrhnuté z reťaze... Už som všeličo videla, ale toto ešte nie :D :D aj môj syn je utrhnuty, keď dôjdu starí rodičia. Väčšina detí sa predvádza, púta na seba pozornosť, keď je s človekom, s ktorým netravi toľko času. Ale celkovo chovanie dieťaťa je zvláštne. Na truc grcat, v troch rokoch nehovorí, má takéto hyperaktívne výkyvy, potom nekontrolovateľná zlosť.... To je dosť veľa markerov, ja by som s ním šla k psychológovi na včasnú intervenciu.
A tiež to oslovovanie svojho syna chlapec... To som ešte tiež nevidela. Väčšina rodičov oslovuje pred inými svoje dieťa "môj syn/dcéra" alebo "drobec, krpec, malý..." Určite nie "chlapec" ako decko od suseda :D to je zaujímavé tiež... A každopádne rodinná dynamika je úplne narušená... Tak jedine dobrý psychológ

lucka114
17. jan 2022

@natalka1919 ty si na neho prísna a pri otcovi konečne vypustí paru ...

kittykat22
17. jan 2022

A nebude to tym, ze si na syna prilis prisna? Nemoze pri tebe robit somariny a ked pride otec tak je ako odtrhnuty z retaze pretoze vie, ze ten mu nepovie nie? Chlapci casto zlostia, behaju, su ako odtrhnuti z retaze - to nie je len tvoj syn. Nemozes muza opustat preto, ze syn je s nim uplne divy. To nie je adekvatny dovod k opusteniu partnera a otca dietata 😲 Mozno by ti prispelo sa s niekym porozpravat ohladne tvojich ocakavani. Ako zo strany dietata, tak zo strany otca. Pretoze z toho co si napisala moze byt realny scenar, ze je problem v tebe 😐😐😐 Ja chapem, ze chces pre dieta to najlepsie a chces byt co najlepsia mama. Ale mala by si mat hranice ..... co vypada, ze nemas.

miadi
17. jan 2022

@elementissa je to zvlastne to oslovenie chlapec .. nie syn.. alebo maly.. znie to velmi chladne. Mozno je maly autik alebo mà nejaku diagnozu. Viem o jednej babe ktorej syn v 2-3r si buchal hlavu o stenu alebo trhal vlasy ked bol v amoku ., brala to ako normalnu reakciu ze deti ktore nevedia vyjadrit svoje emocie slovami ich vyjadruju takto. .. google mi nasiel na toto temu v AJ a jedna mama pise ze to robil aj jej syn a je autista stopla to tak ze mu dala tu grcku upratat.. dalej citam ze cim nasilnejsie rodic krici bojuje aby to dieta nerobilo o to viac to robi... ucitelka z day care stym mà skusenost ako tantrum a ze treba mu povedat ze bude grcat tak nech ide do wc to hodit a ze ked nie Tak si to Po sebe musi dieta upratat. Potom mu pomoct sa prezliect a dalej si ho nevsimat. K tomu odideniu od manzela musela mat kopec inych dovodou vztahovych casto tu ludia opisu len spicku ladovca. Tie najvacsie problemy zametaju pod. Koberec .

Strana
z2