Sestra sa nevenuje dieťaťu
Baby, ženy, mamičky prosím poraďte mi. Mám 27 rokov a svoje jedno jediné dlho očakávané dieťa. Nie som dokonalá matka ale snažím sa ako viem. Sestra má 35 a druhé dieťa. Vždy mi všetko závidela a dokonca keď som oznámila že som konečne tehotná čuduj sa svete prišla za mesiac s takým istým oznamom. Ale mne to nevadí. Ide o to že ona na tú malu totálne kašle! Keby ste ju videli. Bledá je neskutočne až skoro do žltá. Má 9 mesiacov a nevie dokopy nič povedať ani hlások vydať. O fyzickej stránke ani nevravím iba sa plazi. Keď sa jej pýtam čo jej dáva jesť povie mi že polievku z mäsa batatu mrkvy a cukety a nič iné. Žiadna brokolica karfiol alebo niečo iné pridané. Ovocie detto. Iba jablko. Žiadna nektarinky marhuľa broskyňa. Chápem nie každému dieťaťu pasujú jednotlivé chute ale ona jej radšej drbne pribinacika aby nemala robotu s prípravou. Celý deň je chúďa malé v pavukoch žiadne hranie s ňou. Keď aj niečo poviem sestre povie že čo už že ona ju nechcela.
Prosím starali by ste sa do toho alebo to nechali tak?
Ty nechceš pomôcť svojej sestre,chceš len počuť (čítať),že Ty si super a ona hrozná..je to úbohé
@alik231 ahoj nič v zlom, ale moja malá má tiež 9 mesiacov a nechodí len sa plazi, nestvornozkuje, len sa dvyha na 4 a pohybuje sa dopredu a dozadu. O tom, že by jedla ovocie sa mi môže len snívať a čo sa týka pestrej stravy, tiež varím dookola polievky z pár kusov zeleniny a mäsa, sem tam cestovina. Žiadna veľmi pestrá strava. Aj keď teda brokolicu a karfiol už mala ochutnala tiež. Je síce pravda, že ja neuznávam pavúky pre deti, takže to moje chúďa je celý deň na zemi. O tom, že by rozprávala môžem len snívať. Asi som aj ja zlá matka a aj moje dieťa by mali všetci ľutovať a volať na mňa sociálku.
A teraz by som chcela počuť čo dokáže tvoje dieťa ktoré je cca o mesiac staršie. Ono totižto nie každé dieťa sa nevyvíja rovnako, nie je rovnako šikovné a podobne. Ja mám napr. brata dvojča. Keďže sa vedel len plazit a ja už behať po štyroch a brala som mu hračky a on ma nestíhal naháňať plaziac sa za mnou, tak sa naučil v 9 mesiacoch behať po dvoch. Ja som chodiť začala až po roku. A to sme vyrastali spolu naraz a bolo o nás rovnako starane.
Možno ti má sestra čo závidieť, keďže máš toho viac ako ona a možno svoje dieťa nevychovava príkladne, ale nemyslím si, že by si to mala nejako riešiť. Možno chcela syna a nie dcéru. Možno ti nehovorí pravdu o tom čo s ňou robi a čo jej dáva jesť. Však pri nej nie si 24/7. Má partnera, tak ak sa ti zdá, že mala by mala vedieť viac a tiež inak sa stravovať a že je moc bledá a treba ju viac slniť, skús sa o tom porozprávať s ním. Ale ja osobne si nemyslím, že treba niečo riešiť, nakoľko ak by neprospievala už by sa s ňou pediatrická o Tom rozpravala, prípadne by sama dala podnet na sociálku.
Tiež si nemyslím, že každé dieťa nutne musí ochutnať všetko a jesť každý zeleninu. Sú matky, ktoré dieťaťu nevadia a kupujú len hotovú stravu z obchodu, tie deti sú tiež chudáci lebo matka než by uvarila tak radšej kúpi? A čo sa týka ovocia, dajú sa kúpiť aj výživy v obchode, takže ak tvoja sestra sama doma chystá ovocie dieťaťu je to predsa len starostlivosť o to dieťa. Ak si myslíš, že dieťaťu chýba iné ovocie najbližšie sestre dones z obchodu výživy s inými druhmi ovocia než je jablko a preukážeš jej inú službu než tu, ktorú si založením tejto témy urobila. Rovnako jej môžeš kúpiť aj zeleninové prikrmy, nech sa dieťaťu dostane pestrejšia strava 😉
Fuha ja žasnem koľko otrasných a úplne odveci komentárov ste tu mnohé popísali 😱 vidím že málokto tu vie čítať s porozumením a väčšina vytrháva slova z kontextu a prispôsobuje si ich svojim potrebám. Veľmi smutne a autorky mi je ľúto, že tu narazila na takéto beštie...hádam budete raz šťastne aj vy, lebo neverím že ste. Týmito posmesnymi odpovediami si kompenzujete vlastne problémy.
@anjelaa uplne suhlasim kukala som na tie komenty jak puk 😂😂🤦♀️🤦♀️ ja si niekedy pripadam ze ten moj nazor by bol asi odveci keby sem dam oproti tym "uzasnym" komentujucim... ale tu je vidiet ako sa k sebe ludia spravaju. Namiesto nejakeho pochopenia, empatie, trosku poradenia ta radsej roznesu v komentoch alebo v zuboch doslova.... mam pocit ze tu si XY zien kompenzuje to ze nemozu manzela zdrbat doma a drzia v reale hubu a namiesto toho sa chytaju tu a zvozia cudzich otras...
Nestarala. Nie je to kul, starat sa do druhych. Kazdy si vychovava dieta podla seba. To, ze nerobi nieco ako ty neznamena, ze nieco robi zle. Tiez mam taku sestru, co by mi rada davala nevyziadane rady, katastrofa.
@puklica13 idete si a idete a autorka už nemá profil na MK... Už na prvej strane to bolo napísané...
@maciatkolulu fakt? Nevsimla som si...a? Ja som teraz nepisala autorke..mimochodom
@alik231 Ako pomôcť sestre? Nech čítam, ako čítam, nikde tam nevidím, že by sestra chcela s niečím pomôcť. Zarazilo ma, čo si napísala o Tom, že Ti vždy všetko závidela a kvôli tomu "dokonca" a "čuduj sa svete", oznamila tehotenstvo mesiac po Tebe. To akože myslíš, že hneď po Tvojom oznámení išla hneď naschvál "otehotnievať"? Lebo Ti závidí? To predsa nie je len tak, otehotnieť, že lusknem prstami a som tehotná. Určite to bola náhoda! A že Tebe to nevadí, že ona otehotnela hneď po Tebe, no to si ozaj super sestra, že Ti niečo také nevadí. 🤦🏻♀️
Jediné, čo by som Tvojej sestre vytkla, je to, že povie, že ona to dieťa nechcela. To je hrozné a pre mňa nepochopiteľné. 😟
No super, asi som mala najprv čítať komentáre. Ja tu vypisujem a autorka už má účet zrušený. Zrejme čakala iné, než sa jej tu dostalo.
@puklica13 a nič 😂😂😂
@maciatkolulu v tvojom pripade urcite🤣🤣🤣
A co ti závidí?
Problém vidím v pavúku s pribinaciku. Pavúk sa dnes už neodporúča a pribinacik/tvaroh do roka tiež nie, zaťažuje nezrelé detské obličky. To by d sestre povedala. Ináč, je fest mala pravdepodobnosť, že 34r baba otehotnie na prvý šup. Takže ozaj skôr náhoda ako plán zo závisti. Moje dieťa do 3r len banán a jablko. Aj teraz ostatné ovocie špekuluje. Neviem, kto je v situácii viac frustrovaný, či autorka, či sestra.

Staraj sa o seba... Babatko ocividne najest dostane aj ju prebali a nie je nadivoko pohodena niekde v kute