Škôlka nám pokazila večerný spánok
Ahojte,synček 3r od 2rokov nespí cez deň.Uspavanie bol boj,nechcel spať.Bolo lepšie keď bol celý deň hore a večer o 19 zaspal,spal celú noc.Od septembra chodí do škôlky,prvý mesiac bol len na pol dňa,to bolo ešte dobre.Od októbra je na celý deň,myslela som že nebude v škôlke spávať,keďže doma nespi.No musia ležať zo zavretými očami a zaspí zakaždým.Vecer potom nie a nie zaspať.Zaspi až o 21 dovtedy som ja už úplne ko.A večer ešte x krát sa budí.Dojdeme zo škôlky,sa trochu zahrá.Ja zatiaľ učím sa so staršou.Potom rýchlo navariť,upratať čo treba.Chodime von na prechádzky hodinu,viac nechcú byť vonku.Potom večerné rituály,kúpeľ,večera a spať.Bolo všetko ideálne,len odkedy malý spí v škôlke je to horor.Som sama na deti,nemám kedy si ani oddýchnuť.Rano skoro vstávať do roboty,deti vychystat.Predtym deti spali už o max o 19,30 ja som si ľahla o 20tej a bola som ako tak vyspatá.Teraz malý až o 21 zaspí a x krát sa budí v noci,ráno som ako keby ma presol traktor nevyspata.A každý deň to isté
Spanok o 21:00 je perfektny mne deti cca okolo 22:00 chodili spavat, trojrocne dieta potrebuje spavat cez obed, to ze tebe nespalo, bolo lebo si to vzdala a nedavala ho, poznam x pripadov ani mne by deti cez obed nespali, keby ich neskrabkam pol hodinu alebo tak
@elizabet173 vo veľkej škôlke nebudú miešať deti zo všetkých tried...v každej sa nájdu deti čo nespia.....okrem toho v každej z tried môžu vstávať deti v inom čase, u nás najmenší spia 1,5-2hodiny, velkáči max.1hodiinu....poobede v každej z tried je už len 1učiteľka, tá nemôže od tých detí odísť do inej budovy, aby išla pre deti zo svojej triedy, rovnako tá čo stráži nepôjde odnášať detii do rôznych tried....
nič neurobiš, proste o 8 spať je luxus neskutočný, to som v živote nešla a vstávala som o 5tej. V škôlke zaspi, lebo je ustatý, je ustatý z kriku, z toho, že sa musia stále obliekať vyzliekať, z toľkého množstva cudzich ľudi, rôznych aktivit. Takže budeš to musieť dať, ja spávam 5-6 hodin a som happy .
tak daj dieťa tam, kde chodila dcéra. Lebo v obyčajnej štátnej škôlke ti jedna učiteľka nebude behať za tými čo nespia a nejaká imaginárna bude dávať pozor v spálni . ... nonsens
@elizabet173 Ako pre koho,mne to také parádne nepríde keď aj 5 krát za noc sa budí.Zakazdym k nemu vstávať a potom keď si ľahne koľkokrát už neviem zaspať a len ležím v posteli a čumim do blba.Uzasne
máš malé dieťa, bolo sa treba na to pripraviť, ešte keď bude choré, bude treba znova vstávať a ták. Neviem, na polroka si povedať, že 7 hodin prerušovaného spánku zvládnem, ....
@elizabet173 také mini deti spia už pri jedle, keď ich krmime 😂
@elizabet173 bože, v poslednej dobe tu nechápem len ja alebo okolo vy ??? pišem o tom, že ty pišeš, že deti sú v škôlke unavené, tak som tomu dala "like" a napisala to isté, že spia už pri jedle, keď ich krmime . Kriste.
A už keď nechápeme, tak teda , deti v škôlke všetko vedia za dverami s rodičmi , doma a všade, akonáhle prejdu prah triedy, zabudnú zázračne všetko ...
A co chces s tym robit?tak ho viac znic vonku, ak by nebol unaveny tak nezaspi v skolke😆naco sa budi v noci co chce?asi ma vela vnemov to sa zlepsi.Ak by si ty bola unavena tiez v noci nemas problem zaspat.Lahni si k nemu 20:30 a spi.To, co si mala predtym bol luxus.Su to male deti, tak odrazadlo a dobre ho vybehaj.Ano, toto riesi vela rodicov a pocuvam aj horsie casy 23...a potom zacarovany kruh rano nechcu vstavat a v skolke spia medzi prvymi
Ďalšia mater co s vlastným dieťaťom nevydrží.Pre Vás musia byť víkendy a prázdniny za trest!!!!
@vestfalia Pre mna sú víkendy a prázdniny čas čo môžem tráviť s deťmi.O tom príspevok nebol.Prispevok je o spánku že malý spí v škôlke a večer je problém so zaspávanim a často sa budí v noci.Som sama na deti a som s nimi 24 hodín 7 dní v týždni.Nemam čas kedy si oddýchnuť,nemám komu dať deti aby som si oddýchla,takže áno večer chcem mať aspoň trochu času aj na seba.
Autor - už to trochu dramatizuješ, s detmi nie si 24/7, jedno chodi do školy, druhé do škôlky, s detmi si poobede a cez vikendy, tak si urob tu hodinu voľna predtým než ich vyzdvihneš zo škôlky a družiny. Ak majú otca, tak hádam nejaký čas trávia s ním, ak nie, tak hádam majú aspoň starých rodičov, ktorí ich môžu zobrať raz do týždňa k sebe, nech si oddychneš.
Dieťa očividne obedny spánok ešte potrebovalo, inak by v škôlke nezaspalo, tým pádom o 7.30 ho do postele nedostaneš. Spať od 9 večer do 5.30 ráno to je 8,5 hodiny, to dospelému človeku musí stačiť. Nepíšeš, čo od teba v noci dieta chce, ak sa len budí, tak v tom nevidím problém, ako sa zobudí tak aj zaspí, nie je to mimino, ktoré treba ísť prebaliť, či pohojdať na rukách.
@sisaka S otcom netravia žiadny čas,ani so starými rodičmi.Pardon nie som nonstop s nimi,sú v škôlke a v škole,no za ten čas ja som v robote.A večer keď sa budí,raz chce piť,potom cikať,potom plače že snívalo sa mu niečo zle a zakaždým ma volá mama mama idem k nemu a ukludnim ho.
Zda sa mi, ze chces hodit vinu na ucitelku, ze ho nuti spat. Je uplne bezne, ze deti musia pocas spanku lezat, ziadne hranie. U nas dokonca ani vo velkej triede sa nesmu hrat, no maju uz skrateny spanok na hodinku oddychu. Tvoj nechodi zas tak neskoro spat. Moje starsie dieta tiez doma uz nespalo a v skolke zacalo spavat. Chodila spat az o 21:30, a to som doma este mala 4 mesacne dalsie dieta. Cize system rozhadzany. No preslo to.
@elizabet173 ja vravím ako učiteľ, ty ako rodič,
@ajuga Nehadzem vinu na nikoho.No určite je viacej deti v škôlke čo spánok cez deň nepotrebujú.Keby mali jednu osobu navyše dalo by sa zariadiť aby sa tieto deti hrali za ten čas čo ostatný spia.Lebo takto musia nasilu spat aj tí čo nepotrebuju a potom večer kopa rodičov má problém uspať deti.
@elizabet173 Určite sú rodičia čo im chodia ešte neskorsie spať deti,no väčšina má pomoc aj od manžela a môžu sa vymieňať raz jeden raz druhý kto bude s dieťaťom.Ja som sama ,mňa nikto nevymení,za ten čas čo bude malý takto spať v škôlke a večer,to budem chodiaca mŕtvola
Moja dcera tiez nespavala poobede min.od 2rokov... Teraz ma nieco po 4, chodi do skolky, a kvoli poobednemu spanku, chodi vecer spat az o 23hod, niekedy aj 23:30! A mozem sa aj na hlavu postavit,proste nezaspi.... Mam aj synceka 15 mesacneho,ten sa budi kazdu 1-2 hodinu na dojcenie... No to je iny luxus takto dokopy 😁 a som tu a vydrzim
Aaaale prosím ta, jedna sila navyse? A kto ju bude platiť? Akoze si to tak predstavujes, ze napr upratovacka bude robit pocas spanku chuvu tvojmu dietatu? Alebo maju na tie dve hodiny platit osobu ci sa peide pohrat s detmi, ktore doma nespia, v skolke ano, ale kvoli rodicom nesmu spat? 😀 prosim ta, ber to tak, ze to vsetko je len obdobie. Je to zmena pre tvoje dieta, pre teba, ono to prejde. A bude chodit spat o 20tej napr. Len treba na to dlhsi cas. Vydrz to. Davaj spat dieta o 20:30 napr, nech sa aj hra v posteli ale nech je v detskej. A postupne skratis cas na 20:15 a na 20:00... ale nwchci zmenu hned a hlavne nemaj nerealne poziadavky na skolku 😀

Nespravis s tým nič, treba si zvyknúť. Môj to mal rovnako, len s tým rozdielom, že kvôli obednemu spánku zaspaval až okolo 22. Proste iný režim, v škôlke ležať/spat musia