Skoré vstávanie ročného syna
Zeny, potrebujem radu, syn ma 1 rok a cely ten rok bez ohladu na to, kedy ide spat, vstava medzi 4-5.00 rano. Rana , co pospal aspon do 6.00 mozem za ten rok zratat na jednej ruke. Rok som to vydrzala s tym, ze ked sa prestane dojcit, zlepsi sa to, no nezlepsilo. Uz som zufala z toho, aka som vycerpana. Dnes vstal 4.15 a to chodi spat vzdy v rovnaky cas. Temniace zavesy mame a posinut uspavanie sme skusali 2 tyzdne neuspesne - spal o 2h menej, no vstal aj tak skoro.
Staršia bola rovnaký prípad. V 1,5r sa to trochu zlepšilo. Pribudli dni, keď vstáva o 6-tej (dokonca párkrát vstala aj 6:30🥳). Ale teraz, keď je svetlo tak skoro, vstáva medzi 5-6h, aj napriek black-out závesom. Mladšia (9m) je rovnaká, aj keď tých vstavani o 6-tej je o kúsok viac. Sesternica bola tiež taká, do 3r nevstala neskôr ako o 5:30. Proste niektoré deti sú také. A to som so staršou absolvovala aj spankové poradenstvo.
@businessmama u nas rovnako, mala ma 6 rokov a vzdy vstava pred piatou 🙂
@businessmama jaaaaj...to máš super...môj do 3 rokov išiel spať okolo 21...bol hore asi 6 krát...a ráno o 5.00 hore už definitivne...chvála Bohu to bolo iba obdobie....som si furt hovorila s plačom že ja sa už asi nikdy nevyspim...a teraz má už 8...konečne spi aj do ,8 rána🙂)) takže ja ti neporadim...iba som si pospominala😂
@businessmama chápem že to nemusí byť jednoduché zmeniť ten režim no treba určite už pred rokom deti spávajú iba 2 x dokonca moja dcéra od roka spáva iba 1 x a to sme tiež prešli na jeden spánok preto lebo cez deň spala dobre a potom bola hore do 22-23 a ja som už nevládala . A keď sme prešli na 1 bolo to tak že jeden deň mala 2 spánky ďalší deň 1 a takto cca 2 týždne kým si zvykla a potom už pekne jeden vydržala a bolo to super. On je už veľky na 3 spánky.
@businessmama ročné dieťa by už malo mať len dva denne spánky, potom zhruba od roka a pol je ideálne prechádzať na 1 spánok, u niekoho skôr či neskôr, je to individuálne. Zameraj sa aj na dobu bdenia medzi spankami. Najprv by som zmenila toto a potom možno aj upravila večierku, ale to je podľa mňa až ďalší krok. Skús preluskat na FB stránku Lepší spánok bábätiek, ja som vďaka tomu veeeelmi veľa pochopila. Áno, na začiatku to nebude ľahké, ale časom sa to upraví, uvidíš. Podľa mňa je masaker už len to, že vstavas o 4, 5 ráno. Ja by som to nedala. Škoda, že si sa trápila tak dlho...držím palce.
@businessmama moja má 5 rokov a vstáva každé ráno o 5:30 pred škôlkou toho stihne ráno ešte veľa naneste ležím ona sa sama naje pooblieka nakresliť učiteľke obrázok poskladá lego nakŕmi morcata
do 5 rokov mi vstaval medzi 5-6 hod. akoze, nic sa s tym nedalo. proste fical. pri skolke mi to nevadilo, lebo bol hore bez budenia a placu. ale vikendyyy joj. no a je tretiak a uz ho rano budim a budim a budim .
@businessmama toto isté robí mne malý... Má 6 a pol mesiaca.. ale každý de 6.15 je hore.. jak hodinky 🤣
Nepíšeš o mojom synovi? 😀 ráno o piatej je bežná klasika,.niekedy sa prihodí že vstane o 4:00 a minule vstal o 3:30. Desím sa prázdnin keď staršia bude doma a nebudem môcť ísť s ním na obed spať... Kedy táto tyrania skončí....
@businessmama 3x cez den???? No mam 4 deti a su teda tiez ranne vtacata,ale co mozem povedat,ze rocne dieta prechadza uz na 1 spanok pomaly a nie 3×🤦♀️nuz tam bude pes zakopany a budes to musiet zmenit....nic ine ti neporadime,lebo dokopy praveze spi vela...
@businessmama my máme tiež 1 rok a určite 2 spánky stačia a prvý spánok nech nie je dosť skoro ...ak je tak postupne predlžovať na neskôr
Myslim, ze to bohuzial nie je nic mimoriadne, aj moj syn vstaval do cca 3-4 rokov okolo 4:00-4:30, nikedy bol vyspaty uz o 2:00 🙂. A to sa este aj celu noc budil..Co trochu pomohlo, bolo zredukovat denne spanky.. Inak odporucam len zatat zuby a vydrzat, raz to bude lepsie. Nas ma teraz 6 a spi celu noc do 6:00-6:30. Drzim palce
@businessmama náš 13 mesačný spí od 8-9do 6-7 potom ako sa zobudí po 2,5 hod chce spat zase a moze spat aj 3-4hodiny a to je uz obed naje sa pohra a zase si ide okolo 3 tej na hodinku pospať. Toto je náš režim , niekedy ho menim v závislosť ako nie čo potrebuhem urobit mimo domu a potom to ma trosku prehadzane a je viac nervózny ale snažím sa všetko organizovať viac menej aby sme dodrziavali jeho program.

Ja som strašne lenivá asi, ale o 4tej teda vstanem maximálne na mlieko a keď sú deti choré. Inak bohužiaľ, sú v postieľke a nech sa tam aj na hlavu stávajú. Dcérka si tiež teraz občas vstane o 5 a tiež dám mlieko, hračky hodím do postieľky a ľahnem si. Ona sa pol hodinku pohrá a zaspí ešte. Aj syn mal takéto obdobie. Teraz nám celkom pomohli zatemnovacie závesy a vstavaju až po 6 čo je pre mňa celkom OK 😁