icon

Skríkli ste v šoku na dieťa zo strachu?

6. feb 2025

Dieta robilo niečo co ohrozovalp jeho zivot. Stalo sa vam ze ste na neho az skríkli od toho strachu?

Strana
z3
ina2405
6. feb 2025

Áno jasné, zľaklo sa mňa a bola to dobrá lekcia.

h2
6. feb 2025

No samozrejme. Ako ináč chceš docieliť, aby s tým dieťa hneď prestalo, keď je to životu nebezpečné a nie je čas na "Miláčik, prosím ťa, buď taký dobrý a nestrkaj tú vidličku do elektrickej zásuvky, mohlo by ťa to zabiť."

ina2405
6. feb 2025

@h2 ale to by bol ten správny "rešpektujúci" spôsob 😆
Žartujem. Skričala som tak, že si to dieťa zapamätalo navždy.

saxana000
6. feb 2025

Ano.ked na nu letela 90 kilova komoda lebo si povytahovala sufliky a tak z nej urobila schodky.nastastie komoda ostala stat kantom na poslednom sufliku. vtedy som veru nielen kricala ale dostala aj po usoch..

barka1
6. feb 2025

Samozrejme. Ja som vychovávala "po starom". Takže aj skrikla, aj nakricala, aj po rukách a po zadku dala. Verim tomu, ze následky, ktoré to v nich zanechalo, su len pozitivne - dokážu sa vysporiadat s nepohodou a roznymi ludskymi emociami a v dospelosti nebudu potrebovat antidepresiva.

pribinak
6. feb 2025

Skrikla? Zrevala som na pol sídliska. Inak by ho prešlo auto
A ešte aj vyfasoval na rit.

Žiadne túru-mutu miláčik na cestu nebezkame. Rev a po riti

Pre niekoho možno drastické, ale zabralo. Na cestu už nevybiehal

ina2405
6. feb 2025

@pribinak kks mne raz zdrhol 1.5r syn a bol strašne rýchly, zachytil ho tesne pred autom nejaký pán. To bol cirkus potom...

belllinka
6. feb 2025

to vážne budeš mať depky preto, že si skríkla na dieťa? 🙄 Skríkla som, aj keď nešlo o život o iste nie som jediná

monnci2226
6. feb 2025

stalo sa mi ze som na deti kricala aj ked neboli v ohrozeni zivota...... a? ja som tiez len clovek a mam len jedny nervy a niekedy su situacie kedy proste zakricim.... myslim ze z deti absolutne neubudlo.

really8
6. feb 2025

Kokos to je zase otazka.🤦‍♀️

mimikarol
6. feb 2025

Keby len vtedy.... Potom tie deti prídu do škôlky a vidia že učiteľka kričí a oni sú s toho mimo. Lebo nevedia čo sa to robí

pribinak
6. feb 2025

@ina2405 tento Exot mal obdobie že si myslel že autá ho snáď preletia alwbo čo. Sofer - pán zastal snáď 2 centimetre od neho.
Revala som ako blázon. Infarkt som mala.

pribinak
6. feb 2025

@belllinka tak ale teraz máš plny internet ako matky musia rešpektovať dieťa a ako dieťa môže byt traumatizovsne ak matka kričí a nedajboh by zvýšila hlas 2x za deň
Potom niektorým matkám fakt z toho šibe a nevedia čo so sebou

monnci2226
6. feb 2025

presne tak, deti chovame ako keby boli z porcelanu, vyhovujeme im vo vsetkom na prvu, hranice? naco?.... a potom sa cudujme ked nam skacu po hlave, maju problem v kolektive, atď. atď.
a to nehovorim o pripravenosti na zivot ktory prinasa aj ine stresujuce situacie ako len ,,krik,,
@pribinak
@mimikarol

really8
6. feb 2025

@pribinak ale to je rozhodnutie danej matky ze ide vychovat snehovu pusinku. Ak teda nema iq tykve snad vie zhodnotit co je potrebne. Vychovavat sa da aj bez bitky ale bez obcasneho kriku isto nie. Darmo budes rocnemu vysvetlovat ked sa ako raketa ruti ku schodom. Deti reaguju aj na ton/zmenu hlasu. A ked ich mozog je silno sustredeny na nieco treba tie myslienky pretat a nie byt len podmaz.

dusankomoj
6. feb 2025

Ja nekričím často,ale keď už,tak ešte aj pes sa ide schovať. A je dobre, že dieťa sa zľakne. Aspoň si to zapamätá.

dskjhfdlkdjhl
6. feb 2025

Toto je uz zase otazka. Niektorym ludom chyba naozaj zdravy rozum, ak sa musia na vsetko pytat. Autorka, preco sa to vlastne pytas? Je teraz Tvoje dieta v ohrozeni a nevies, ci mozes zakricat?

evaachesa
6. feb 2025

Skôr by mi prišlo divné ak by tak niekto v život ohrozujúcej situácii nezareagoval. 🤷

pribinak
6. feb 2025

@monnci2226 ja nemám rada ak niektorí rodičia ziapu ako šialení a dieťa za vserko dostane po riti lebo je to jednoduché riešenie, ale toto bola situácia na infarkt

jaskolka
6. feb 2025

Jasné,že hej. Syn mal 2,5 roka a svokra má také vyklapacie okno v chodbe. On expert prišiel na to,ako tú kľučku otvoriť,vyklopil ho, preliezol po tom okne a už klacal na parapete. Skoro ma šľak trafil,zrevala som tak,že asi pol dediny počulo 🙈
Okno nie je extra vysoko,ale ani 2,5 metra nie je sranda, keďže dolu je betónový chodník.
Dovtedy je na tom okne kľučka na zámok, dovtedy proste nikomu nedošlo,že to okno treba zabezpečiť

monnci2226
6. feb 2025

@pribinak no to je zase druhy extrem ak sa za vsetko ziape. ja nas povazujem za tichsiu rodinu, ale ked treba tak sa zakrici, aj ked viem ze deti to nemaju radi - ale zareaguju na to. a ak nieco poviem 5 krat tak proste ten 6 krat to bohuzial uz poviem tak ze to pocuju aj susedia, neni to kazdy den, ale stava sa to 🤷‍♀️ a fakt z toho nejake vycitky nemam.
myslim ze je extrem aj ked sa za vsetko ziape a je aj extrem ak mama ma problem zakricat ked je jeho dieta v ohrozeni zivota 🫣

kaca222
6. feb 2025

@barka1 aj moji rodičia ma takto “vychovávali”. Dnes sa s tým učím vyrovnať a s rodičmi mám chladný vzťah. Oni však majú pocit, že je všetko v poriadku 🙃

belllinka
6. feb 2025

@kaca222 no strašná trauma lebo ti ako decku šupli na zadok a zakričali na teba neprehánaš trochu? Ako sa s tým vyrovnávaš?

jesenzima
6. feb 2025

Ja sa snažím neskríknuť,dieťa sa môže zľaknúť a dopadne to zle. Ale záleží od situácie ...je rozdiel skriknut, keď beží rovno autu pod kolesá a je rozdiel skriknut, keď balansuje vo výške napriklad ..

really8
6. feb 2025

@belllinka nemusis zosmiesnovat ked nevies ake to doma mali. Kazdy si so sebou nieco nesie a co jednemu nevadilo druhemu moze. Ja tiez zakricim ale musi to byt naozaj hranicna situacia lebo neznasam ziapanie. U nas doma sa kricalo a hucalo v jednom kuse. Odvtedy neznasam hlucnych ludi

michaela789
6. feb 2025

Toto je zas nejaká téma na pohadanie sa alebo čo?

belllinka
6. feb 2025

@really8 veď píše, že to mala ako "barka01", že nakričali, dali po zadku. Nepíše, že ju mlátili remeňom a zatvárali na noc na záchode, aby z toho mala mať traumu

mk1111111111
6. feb 2025

@kaca222 len tu sa nebavia o tom, ak je v domacnosti dusno a "huci sa" na vsetkych, nie len na deti, cely den. Tu slo o jednorazove vychovne skriknutie

nikpa
6. feb 2025

Aj bez strachu o jeho život sa mi stalo, že som na neho skrikla 😅 to co je za otázku?

really8
6. feb 2025

@belllinka otazne je ci opravnene alebo citila castokrat krivdu. Nedavno som zrovna citala jeden “pribeh” jednej baby zo skolky, ktory si proste pamata cely zivot. Mali na obed nejake nechutne maso. Ona ako dobre dievca chcela zjest vsetko. Aby vsetci boli spokojni. Nakoniec jej ostal taky nechutny slachovity kus co nesiel ani pozut ani prehltnut. A aby boli pani ucitelky spokojne dala si ho do ust a zula. A zula a zula a stale to neslo. Mali ist spat a pani ucitelka si vsimla ze ma nieco v ustach. Ona chuda stale bojovala s tym masom aby ju pochvalili ze vsetko zjedla a ucitelka na nu zhukla ze ci ma zuvacku a nech ju ide okamzite vyplut. Pred celou triedou, nepravom. A teraz sa skus vzit do pocitou 4-5 rocneho dietata. Dufam ze chapes co tym chcem povedat

Strana
z3