Skríkli ste v šoku na dieťa zo strachu?
Dieta robilo niečo co ohrozovalp jeho zivot. Stalo sa vam ze ste na neho az skríkli od toho strachu?
@really8 Ja som takto raz žula mäso, bolo to ešte v škôlke. Dokonca sme mali už ísť spať po obede a ja som stále mala to mäso, ani som nespala, len som rozmýšľala, čo s tým mäsom mám spraviť. Až keď sme po spánku išli von, tak som sa išla schovať do kríkov a tam som ho tajne vypľula. Je to jedna z mojich najjasnejších spomienok na škôlku. ☹️😁
ze ci.. neraz sa tak zlakla az sa rozplakala 🤷♀️😁
Nie nikdy! To sa ti ozaj toto stalo?!? 😲No pochybujem,ze ti to niekedy este odpusti. Podla mna,ked vyrastie,sa s tebou ani rozpravat nebude😂.
Cez obedný spánok si učiteľka bola umyť rajčinu, otriasala ju v ruke od vody a naraz jej vyletela a spadla na zem. Tým že som nespala a pozerala na ňu, ma tak zhučala, že nespím, že zobudila spiace deti. Spomienka. Žiadna životná trauma, ktorá by mala vplyv na môj život.
Iné je zjapať na dieťa stále (štýl výchovy), iné skríknuť, keď si to situácia vyžaduje.
Bože, keď vidím takéto názory na výchovu, tak sa obávam čo z tých detí vyrastie. Psychicky absolútne slabí jedinci, ktorí pri najmenšom zakopnutí v živote, budú riešiť svoje problémy tým najhorším spôsobom. Poniektoré sa už spamätajte, nepozerajte oblbovacie videá o výchove a riaďte sa zdravým rozumom.
Ano, skrika, velakrat. Bolo obdobie, ked to dieta nemalo ziaden pud sebazachovy a stvaralo veci, ktore by mi ani nenapadlo, ze moze vystrojit.
@mk1111111111 ja som sa vyjadrovala ku komentáru, nie k otázke autorky.
Autorke, áno a nie raz. Za dôležité považujem sa potom ospravedlniť.
Ja myslím, že každý skríkne, keď sa zľakne, že na dieťa letí skriňa alebo niečo iné 😃 plus okamžite získaš pozornosť dieťaťa, takze ak letí do cesty, je väčšia pravdepodobnosť, že zastaví.
My to riešime tak, že zakričím. Potom, až už je mimo ohrozenia života, poviem “prepáč, že som na teba kričala. Zľakla som sa, že vbehneš do cesty. Potrebujem, aby si ma pri ceste držal za ruku”.
5,5r syn sam chcel vyskočiť z auta kým ja som ešte sedela za volantom. Zaparkované motor vypnutý, ale na hlavnej ceste.. ja som tak skrikla ze plakal ešte 10 minút kým sa upokojil, no bude si pamätať navzdy
Raz som tak zhihla, ked sa nam steniatko vycikalo na koberec, ze odvtedy chodi vonku😂, jasne aj na deti, tie sa uz smeju, ze hikam
@pribinak Vôbec netušíš, čo je rešpektujúca výchova a potom to vyzerá presne tak, že ženy nepoužívajú mozog a pýtajú sa, či je v poriadku skríknuť pri ohrození života dieťaťa. Prečo tu vôbec pletieš respektujúcu výchovu?
@mamamasama WTF? Kde ? O com? Označ konkrétny príspevok
Come on....boze co je toto za doba keď sa pýtame takéto veci? 😁 Skôr by ma zaujímalo ci existuje matka ktorá na svoje dieťa nikdy nekricala. A inak ja som ako decko bola okrikovana a bita takmer denne. Otcom, mamou aj bratom. A sme úplne v pohode 😁. Ja vychovávať úplne inak. Veľa sa rozprávame, veeelmi veľa. Našťastie je to chápavý chlapec a pali mu to. Nerobí žiadne blbosti a nemusím kričať často. Keď mi ale rupnu nervy tak jasne ze poriadne zvýšim hlas. A nemám z toho ani najmenšie výčitky 😁.
@lilope no toto presne. Môj malý čačany zlatusik, nebud smutný, urobíme všetko co chceš len nebud smutný. A keď to decko vyrastie a spozna skutočný zivot, tak bude v prdeli.
Takéto indivíduá, ktoré vychovávajú frackov z detí by sa nemali rozmnožovať. 🤮🤮🤮
@pribinak však toto, to je taký pomýlený respekt. Lebo to neznamena, že ten respekt je potrebné mat 24h/7. Keď ide o ohrozujúcu situáciu a mnoho iných je lepšie zasiahnuť či inak prebrať zodpovednost. A ani to neznamena, že by bol človek nerespektujuci. Veď rešpektuje život, zdravie, majetok.
Keby si snad aspon jeden jediný krát niekto prečítal knihu alebo niečo o tom, čo to znamená vôbec vychovávať respektujuco, tak toto tam absolútne nenájde. Respektíve vždy tam nájde situácie, kedy ide nejaké vysvetľovanie bokom.
@gerrwie_girl presne tak, veď ten maly človiečik sa potrebuje naučiť zvládať i neprijemne pocity a pokial ich niekto naozaj rešpektuje, tak sa im nesnaží za každú cenu vyhnúť a dieťa pred nimi uchranit. Ale naučí sa ich chápať a prijímať. Inak je to iba jednostranný respekt a tym pádom voľna a nie respektujuca výchova.
@pribinak aj ja to isté ale iba raz utiejla za bránu škôlky nie na cestu, ale kusom už auta prechádzajú a zlý prehľad je,, ešte mi aj jedna babka jej spolužiačky vynadala ved sa oplasuje, ale ze jej vnučka kope do rodičov keď není po jej to už je v poriadku, odvtedy sa na mňa nepozrie nik z rodiny keď prídu po nu 😇
@tiika to tu zbytočne píšeš...ja keď si vezmem koľkokrát sa niekto ku mne nezachoval tak, ako som si to želala, tak som už mohla 20x skočiť pod vlak. Život nie je o Tom, že nám vždy každý vo všetkom vyhovie a bude k nám ňuňuňu, práve naopak. Aj moja dcéra napr veľmi ťažko znáša, keď sa jej nedari alebo sa jej v škole niekto za niečo vysmeje. Automatický spustí rev a ľutuje sa. Snažíme sa jej obaja s mužom vysvetliť, že nemôže byť vždy všetko podľa jej predstáv, že nie každý ju bude mať rád, ale že si z toho netreba nič robiť a sústrediť sa na to, že má kamarátov, rodinu atď. Samozrejme to ide riadne ťažko, čo je aj moja vina, teraz sa už horšie náprava to, že ju pomaly všetci z rodiny ofukovali ako princeznú...takže áno, skriknut na dieťa, keď vystrája alebo mu hrozí nebezpečenstvo rozhodne nepovažujem za znak neúcty a traumu.
Samozrejme, viac krát.. pamätám si najmä jednu príhodu - bola som tehotná s druhou dcérou, už nejaký 38tt - starší syn mal jeden a pol roka.. išiel na plastovej motorke, v dedine na ulici kde je obytná zona, ja kúsok za ním.. ako sme sa blížili ku koncu obytnej zóny k ceste kde je hlavná, tak som na neho zavolala aby ma čakal.. neviem prečo to pochopil ako srandu, začal predomnou sa odrážať rýchlejšie, vrieskala som aby zastal, bežala som čo sa mi dalo, ale podľa mňa ma aj málo počul pre tie plastové kolieska a ja som bola obrovská a pomalá.. Chytila som ho kúsok od cesty, bola som taká v strese, že mi aj brucho začalo tvrdnut a už som myslela že porodim.. naozaj sa aj maly zľakol mňa ako som kričala, už som ho videla pod kolesami.. potom to už nikdy neurobil a ja som dcéru ešte aj prenášala..
V podstate vždy keď som takto vrieskala na dieťa bolo to kvôli premávke, ak neposlúchli moje pokyny a ja som sa bála o ich život..
@gerrwie_girl aj na mňa vedeli skriknut riadne aj som dostavala výchovné, ale ja som bola čierna ovca rodiny 🤣 vždy som si povedala svoje a niekedy až moc ako dieťa som si dovolovala k druhým,, ale ja som vďačná za to, nič ma nerozhodi, mavnem rukou nad druhými zasmejem sa a idem ďalej ešte mi robí radosť ako ich tým naseriem 🤣🤣🤣okolo mam ale ludi co maju antidepresiva v mojom veku, okolo 8 ľudí to je, ale život z nich mizne pomaly,,, moje netreba biť občas skríknem ak sa hádajú, povahu majú po mužovi, svätý pokoj od každého, ja som zas slušná bojovnica bez nervov 🤣
@zuzulka558 ja som bola strasne sprosté decko. Pamätám si ako som sa s chalanmi z paneláku stavila, že napíšem po celej šírke chodníka slovo ko..t. Už som mala koko keď na mňa oco zreval z okna ze mam okamžite prísť domov. Hneď vo dverách som dostala takú facku, že mi stena druhu dala 😁. No a vidíš, fajná spomienka je z toho 😁😁😁
@gerrwie_girl no ja zas na dedine, tiež som machrovala medzi chalanmi komu behnem do dvora a niečo zoberiem, večer z baterku oberala susede jahody a čakala na druhý deň ako vyplakava, že veď včera tam boli 🤣🤣 škoda ze moje deti nemajú detstvo ako ja, spomienky na ktorých sa rehocem aj keď ma vyplieskali, lebo som vedela za čo 🤣🤣
@monnci2226 ako píšeš ti ľudia, ktorí si myslia, že hranice, pravidla, či respekt k druhej strane do výchovy nepatria, tak nemajú o rešpektujúcej výchove ani paru. Navyše sa stáva, že iba dookola nekonečne dlho vysvetľujú, nehľadajú iný spôsob komunikácie a riešenia situácie a myslia si, že je to pre deti to najlepšie. No a pokial to vysvetľovanie nezaberá tak vlastne neprávom a mylne vyhodnotia, že ta respektujuca výchova vlastne nefunguje a na ich dieťa nezaberá.

@really8 podobné situácie, ako ty tu opisuješ s tým mäsom,sa iste stali každej z nás, to by sme tu museli byť straumatizované všetky a už vysedávať u psychológov 😀