icon

Skúsenosti so sondovaním a kŕmením z fľaše u predčasne narodeného dieťaťa

magduska77
17. okt 2025

Ahojte. Chcela by som vediet vase skusenosti a asi trosku povzbudit. Malicky sa mi narodil 34+1 a mal 2280g a 47cm. Dnes ma 11 dni. Prve dni bol na jiske v inkubatore. Teraz sme uz 5 dni spolu na izbe. Vsetko je v poriadku, len este nepapa vsetky davky sam z flasky. Pustia nas domov az ked uz nebude potrebovat sondu. Chcem sa spytat na vase skusenosti, kolko dni vam trvalo, kym ste prestali uplne sondovat a maly pil uz iba z flasky? Moj da v niektory den aj jednu celu davku z flasky (50ml), potom da tych 35ml a ostatne sa sonduje. V noci sa iba sonduje. Tym, ze som tu lezala este aj pred porodom, tak sme tu uz dva tyzdne a uz to tu psychicky nezvladam.

anonym_19c8e2
17. okt 2025

Osobný skúsenosť nemám ale známa bola viac ako mesiac no bábo bolo narodené 32tt. Ja len že moji boli cca podobne veľký pri narodení ale teda také veľké dávky že 50mi nepili bežné pili 35-40ml mlieka, 45len ak dávku pred tým nefopili a teda mne priamo povedali že oni majú porciu na deň a nie každé kŕmenie ju dajú celú ale niekedy dajú viac a aj ta bolo mne na obed jedli veľmi málo ale večer im bralo

miska2015
18. okt 2025

@magduska77 Je to už 10 rokov, čo som toto zažila. Tiež dcérka nevládala piť, nepribrerala, sondovali ju. Boli sme v nemocnici 3 týždne, zrazu sa to všetko rozbehlo. Tiež som to zle zvládala, alé fakt stačí vydržať, kazde dieta je original a ma svoje tempo. Držím palce.

anonym_1278fa
19. okt 2025

Si ma vrátila do čias kedy sme takto bojovali aj my ,pred rokom a pól. Tie ich nezmyselné dávky 50 ml. Prečo ho v noci sondujes a nedáš mu z fľašky? 🙂 keďže je s tebou na izbe asi mu dávaš ty alebo chodia sestričky?