Som nešťastná z pohlavia deti. Ako sa s tým vysporiadať?
ahojte, velmi sa za to hanbim ,mam doma dvoch zdravych chlapcov a velmi som neštastna z toho že nemam ani jedno dievčatko.Vždy som tužila po dcerke a nemam ju.Dalšie dieta už nemožem mat zo zdr. dovodov.Je mi velmi smutno a hlavne ked sa niekomu blizkemi narodi dievčatko ☹ tažko to zvladam aj ked svoje deti milujem a nedala by som ich za nič na svete.Ako sa stym vysporiadavate? Prosim nepište mi aka som zla a že mam byt vdačna za to čo mam ,lebo to ja som ale nejak vždy mi je luto že nemam to dievča.
Nám sa konečne po rokoch podarilo otehotnieť a bude mi jedno, či to bude chlapec alebo dievča, len nech to šťastne a v zdraví donosím a nech je zdravé. Buď rada a šťastná za to, čo máš a váž si to. Iní nemajú ani to
@majca1581 vôbec sa neopúšťam, verím, že sa na nás práve teraz usmeje šťastie, nádej umiera posledná a ja verím, že vyhrám v tomto mojom dlhom behu, za šťastím. Viem, že nič pre mňa nie je dôležitejšie ako to dieťatko a viem, že iné veci sú na druhom mieste, peniaze, práca sa dajú zdolať vlastnou snahou a pričinením
Tak občas kúp nejakej babe v okolí nieco pekne a sa tí ulavy.🙂
Poznam skutocne velmi dobre.Ja mam prvych dvoch chlapcov.Tiez som plakala, ked sa inym narodilo dievcatko a ja som nemala.Napokon ma Panbozko vyslysal a mam aj vytuzenu dcerku a je mojim najvacsim pokladom a stale kazdy den sa stipem, ci je to pravda, ze ju mam.Je mi hrozne luto, ze Ty uz dievcatko mat nemozes, to musi velmi boliet na dusi.Ale mame v rodine 2 pripady, kde nemozu mat deticky, takze bud vdacna, ze mas 2 krasnych zdravych chlapcov, lebo viem, aki su ti ludia smutni, ktori deticky mat nemozu a tiez poznam ludi, co sa im narodili deticky chore a kadejako postihnute, tes sa z toho, co mas.A mozno jedneho dna "motyka vystreli" a bude Ti dopriate.Nikdy nevies.Prajem Ti, aby si nasla svoje stastie a pokoj v srdiecku.🙂
@luciferka22222 adoptuj si dievčatko a problém padne
Baby,ona to nemyslela zle....je vdacna za zdravych chalanov,ale ako kazda,takmer kazda mama,tuzila i po dievcatku
Nechapem baby, co na luciferka22222 utocite, ved ona je stastna, ze ma 2 zdravych chlapcov, vazi si to, nelutuje, len ma pocit, ze jej to dievcatko este chyba, je to podla mna uplne prirodzene. Chlapcek a dievcatko to je diametralne odlisne. Ja mam dievcatko, po ktorom som vzdy tuzila a o dalsie som sa uz ani nepokusala, co ak by vysiel chlapec 🙂 Iba v pripade, ze by to bol chlapcek, mala som v plane druhy pokus, ale nastastie to vyslo na 1.krat. Dcera ma 6 rokov a sme najlepsie kamaratky, spriaznene duse, uz teraz vedieme "babske" reci na vsetky mozne temy... a milujem dievcenske hry, babiky, obliekanie, cesanie, ruzovu farbu.... Takto spolu travime kopec casu k obojstrannej spokojnosti... Vraciam sa pri nej do mojho detstva a naberam zivotnu energiu 🙂 Kamoska ma rovnako stareho syna, miluje ho a su na seba velmi naviazani, ale ju nebavia tie chlapcenske zabavky, auticka, sable, vojacikovia.... s ktorymi on dokaze stravit tolko casu....
poznam to mam dvoch synov. v druhom tehotenstve mi lekar vravel ze to bude dievcatko. kedze som bola na rizikovom sono mi robil na kazdej poradni a vzdy povedal dievcatko. velmi som sa tesila lebo vzdy som tuzila po dievcatku. len je som mala pocit ze to bude chlapec ako aj pri prvom tehoenstve. take pri porode ma neprekvapilo ze je to chlapec. som vdacna ze su zdravy lubim ich nadovsetko . otehotnela som neplanovane ale potratila som a poviem vam teraz som mala pocit ze to bude dievcatko. stale na to myslim je to tazke a hlavne teraz. keby som nepotratila tak na vianoce by som bola najstasnejsia. termin som mala 25.12 ☹
@luciferka22222 moja teta tiež vždy chcela dievčatko a má doma 4 chlapcov,,,, a zvládla to,, 🙂
@pat_mat_minnie
Ja si neviem predstaviť, ze by som o jednom z mojich deti povedala "je mojím najväčším pokladom"... Ako k tomu prídu ostatne deti? Neodsudzujem, nesudim ta... Len pochopit to neviem...
Ja ta chapem. A vsetko okolo tej vdacnosti za zdrave deti je pravda. Ale je tu to ale. Je tu ta tuzba. U mna bola tuzba mat parik obrovska. Ale dievca som chcela velmi, chlapca kvoli manzelovi. Vyslo to a ja doteraz neverim ze je to pravda. Mam pocit niecoho ako ze som splnila misiu. Milujem obe deti rovnako, sice este neviem aky bude maly povaha ale mat dceru je proste ine. Vzdy som chcela partacku, kamosku, pomocnicku. Proste moju krvnu skupinu. Viem ze to tak nemusi dopadnut, ale uz teraz spolu pecieme, nakupujeme. Oblieka sa sama, vie co s cim sa hodi, proste je to baba. Keby som mala len chlapcov, asi si zoberiem dievcatko do pestunskej, alebo adoptujem. Susedia mali/maju adoptovanu dceru dnes uz studuje vysoku skolu. Myslim ze im zivot velmi obohatila a do roka sa im narodil vlastny syncek. Drzim ti velmi palce aby si sa s tym stotoznila, po pripade ti s pocitmi moze velmi dobre poradit psycholog 😉.
mam znamych, ona mala v 43r. cez ivf dvojicky dievcata, vtedy boli radi ked vobec otehotnela a bolo jedno ci chlapec/dievca. Lenze ked sa dievcata narodili sliny im viac narasli a tuzili aj po chlapcovi, hned sa pustili do dalsieho ivf, s genetickym testovanim kde sa vopred urci pohlavie embrya pravdepodobne s darcovskymi vajickami(som v zahranici tu sa to da), vybrali si len chlapcenske a v 45r. je teraz tehotna so synom. Podla mna uplne na hlavu, hnus, neviem ako sa dievcata budu neskor citit ze boli rodicia sklamani z dievcat (v porodnici obaja boli sokovani, lebo dufali ze aspon jedno bude chlpec a mena pre deti nemali prve 3 dni) napriek akutnemu porodu kde zachranovali ju aj deti, dostala transfuziu isla za kazdu cenu po chlapcovi. Teraz sa tvari ako Madonna, vyhladava byt stredobodom pozornosti.
@luciferka22222 Rozumiem ti, aj ked suhlasim aj s babami, co pisali, ze na pohlavi nezalezi.
Ale asi sa to lahko hovori, ked ony tie dievcata maju.....len nechapem, ak nemas nijake zdravotne komplikacie, preco za tym svojim snom nejdes? Viem ze to nie je eticke, ale da sa to geneticky vyselektovat a zaruci ti to zelane pohlavie, len je to financne narocne a asi treba ist do zahranicia.....ja mam dcery, som stastna ze ich mam, v terajsej situacii si neviem predstavit vychovavat chalana.....lenze keby som mala chalanov, asi by to bolo zasa naopak
@luciferka2222 Predstav si ze si toto o par rokov tvoji synovia precitaju. Mna by to strasne ranilo,keby som sa dozvedela ze moja mama tuzila po opacnom pohlavi..
Asi to tu bolo viackrat napisane ze si nevazis zdrave deti. Priznavas ze sa hanbis, ale na co su dobre taketo uvahy o vysnenom dievcati. Si stastny clovek ze riesis taketo nepodstatne veci. t.j. mate v rodine zdravie,stastie,dost prace a penazi. .
Musim sa opytat-nemas v svojom okoli postihnute alebo chore deti?? Ja take poznam, leziace, s vaznymi chorobami,niektore viacnasobne operovane..Vzdy ked som na svoje deti nahnevana,kricim na ne, mam ich po krk, tak si pokorne spomeniem na tieto deti. Co by ich matky za to dali,keby ich deti vyvadzali a neposluchali. Skus sa angazovat v pomoci pre chore deti-ak chces,tak pomoz nejakemu dievcatku.Vies kolko deti potrebuje pomoc? onkologicky chore, viacnasobne postihnute, takych je mnostvo. Nauci ta to vela,ver mi.
tu na MK sa riesia take nepodstatne veci, handry a pod.ze som uplne sklamana, ako dnesne matky vedu svoje deti. K povrchnosti. Prepac, aj toto je povrchnost. Mimochodom vychova dievcat byva castokrat komplikovanejsia ako chlapcov.
@liv1 neviem, ci im to povedia alebo nie (mozno uz pri prvom ivf vyberali chlapca a nejako o nevyslo), bola som v porodnici na 2 den, mena nemali a tvarili sa zaskocene on povedl ze ratali s chlapcom aspon jednym, on je muzov kamarat a ci veris albo nie, mi je jedno, vymyslat pribehy nepotrebujem.
Snazim sa ta pochopit ,neodsudzovat..kdesi v hlbke duse to tak aj citim...no po 7.rokoch cakania a dvoch ivf a asi ziadnej sanci na druhe babatko mi to prilis nejde.ja som cakala dievcatko,meno pre chlapceka som ani nemala.5 dni pred velmi skaredym porodom som sa dozvedela,ze sa nam v plodovej vode kolise bimbis a mne sa narodi syn.kedze som bola rizikova a maly sa narodil 29.tt,ani neviem,co je to...uzivat si tehotenstvo.dala by som vela za tuto moznost..naplno si babatko v brusku uzit.mojimi najvacsimi vycitkami je,ze som sa k brusku chovala mesiac a pol ako k pavlinke.. tiez som nakupovala samu cukrovu vatu a ruzovelo sa mi pred ocami.dnes sa za nicim ruzovym ani neotocim.sice nemozem povedat,ze sa mi to prestalo pacit,ale skor som presedlala na vs.frajerske.keby someste raz zazila ten zazrak...bola by som asi vdacna uz len za tu prilezitost...ale neviem,neviem,ci by som si naaaaahodou nepriala zase bimbiho.
@luciferka22222 ja cakam na dieta 7 rokov,je mi jedno ci to bude chlapec alebo dievca ale uplne ta chapem .
@danka79 tak toto mi krivdiš že ked si to moje deti prečitaju .Ja svoje deti milujem nadovšetko a už som to tu spomenula viac krat a važim si aj to že su zdrave a krasne,su to moji anjelici dvaja.
Ide o to že sa mi rozplynul sen. Mam v okoli aj chore deti ,dokonca umrtie babatka v rodine ale nič z toho mi bohužial nedokazalo tužbu po dievčatku znčit. Je to pre mna velmi smutne stym žit ale ked stretnem niekoho znameho čo čaka dievčatko nedajbože sa im narodi tak mam normalne z toho depky a nenavidim cely svet len preto že ja nemam. Možno to znie ako rozmar lebo mne to tak pride ale nejak to nedokažem zmenit.
@denisa87 povieš mi že som blba a pritom sama napišeš že tužiš po pariku? Nechapem prečo to maš potom mne za zle. Ako som pisala som vdačna za to že mam deti a hlavne zdrave deti,ale tužba po cievčatku je velmi silna 😔
Baby, mrknite si album "Kazdy mesiac ina zena", to len tak, moje odporucanie vzhladom na nazov temy 😉
@luciferka22222 moja sestra má presne rovnaké pocity ako ty, ale opačné 😉 ona strašne túžila po chlapčekovi a má dve krásne zdravé dievčatká. Keď sa mne narodil synček strašne mi závidela (samozrejme v dobrom). Už je s tým zmierená, že nebude mať chlapčeka aj keby véééľmi chceli tretie možno by motyka aj vystrelila, ale ona sa bojí, že aj to by bolo dievčatko, povedala, že tretie musí chlapa vymeniť bo ten jej robí len baby 😀 (samozrejme srandovala).
No a moja suseda má dvoch chlapcov a tiež túži po dievčatku, keď jej povedali, že má chlapca bola sklamaná a teraz by ho nedala za nič na svete... Ono nie si jediná, ktorá má takéto pocity... Teraz ti už nič neostáva len byť vďačná zato, že sú chalani zdraví aj oni vedia potešiť a robiť radosť... Nebudeš im robiť vrkoče, kúp im frajerské oblečko vyčeš vlasy nahor ako futbalistom a urob z nich krásnych frajerov... drž sa moja
ja ťa chápem 🙂 my máme tiež chlapcov, a už ni sú malí ..keď som ich čakal tak som stále dúfala že budú baby (aj manžel chcel veľmi babu) ..poviem ti..tá túžba nevychladla..práve sme zase rozoberali tému s manželom , že chlapci sú už veľký , ako je už super teraz a predsa..obaja cítime že nám chýba baba...strašne veľká je tá túžba..no mi po zdravotnej stránke v pohode (aj keď mám problém so štítnou) no bojíme sa že by sme to nezvládli po finančnej stránke...a druhá vec..kľudne by to mohol byť zas chlapec ..toľko chlapov by som asi nezvládla :D
@mejjus ved prave kto mi zaruči že to tretie by bolo dievča 😉
@kafulienka ako ten album najdem aby som si aj ja mohla pozriet?
Ja som tiez chcela dievcatko ale asi su to geny alebo co lebo boh nas obdaril 3 krasnymi a zdravymi chlapcami rok sme sa pokusali o 4 ale proste sa nedarilo a videla som aj na sebe ze ked sme sa nesnazili o babo som bola kludnejsia takto som sa kazdy mesiac len trapila a testovala o dusu.jedine co sa nam podarilo boli dvojicky aj to by isto boli chlapci ale proste v 11 tyzdni tqm bolo uz len jedno aj tomu asi kolo 9 tyzdna prestalo byt srdiecko a od vtedy ako by utalo.proste sa nedarilo tak som sa s tym zmierila ze mam 3 krasnych a hlavne zdravych chlapcov.ale musi to byt proste v genoch lebo moj muz je zo 4 chalanov mi mame 3 svagor ma 4 chalanov dalsi svagor chalana tak zmuzovej strany sami chalani okrem najstarsiemu tomu sa podarilo jedinemu dievcatko a priatelka byvala jeho mala 2 chalanov teraz ma novu a ta ma zas 2 dievcence a spolu maju chalana.z mojej strany tiez zaujimave mi sme striedavo chalan baba chalan baba a chalan.prve mame zomrelo .ale segra ma dceru ale tiez sa jej podaril s novym priatelom chalana.a moj bracho ma zas 3 dcery.tak ze asi naozaj len tie geny aj ked som si myslela ze aj u mna bude striedavo ale nie je.ale nevadi hlavne ze su zdravy to je to najdolezitejsie na svete.

@tatso mala nelly bude mat sestricku 🙂