Som prísna na dvojročnú dcéru?
Rychla otazka, dcera dva roky. Nepocuva ked sme von, ted to zacalo.
Situacia: ja s kocikom s mladsou dcerou, starsia ta dvojrocna na odrazadle utiekla z chodnika pod auto. Chytila som ju dostala vysvetlené prisne. Ona ze dobre ideme dalej, vravím jej ked nebudes počúvať budeme musieť ist domov...o pol hodinu situacia ta ista zase mi usla. Vravím jej nepocuvala si ideme domov. A ozaj sme sli domov. Kamoska co bola s nami s detmi (ktore tiez nepocuvaju, taky vek) sa namna oborila ze co som nanu taka prisna, ze realne som ju domov vzala.
Doma sa dcery pytam - preco su deti vonku a ty niesi? A ona "lebo utiekla" . Cize chápe ze mi utiekla tak je dnu.
Myslite, ze som prisna? Chcela som dodrzat slovo.
Ja som teda ale ze uplne za volnu vychovu. ALE... slovo je slovo, aj pre mna. Na tvojom mieste by som si davala pozor, aky "trest" dam. Teraz si potrestala starsiu ale aj seba a mladsiu. Ja by som riesila napr. este raz a nevezmem ta na zmrzku. A samozrejme by som ju nezobrala
@ptmt1011 no treba sa nad tým zamyslieť aby si s tebou do budúcna nerobila čo chce. Viem že je to ťažké ale treba sa zaťať. Možno párkrát bude problém ale potom sa naučí že si srandu naozaj nerobíš. Mala som takú známu čo to nedávala ako ty. Potom si urobila viac detí a zistila že po dobrom to vždy nejde. Ty musíš byť šéf 😉
@moni73 Tento postreh si musím zapamätať
Dobre si spravila. Ak sa budes len vyhrazat a nikdy to neurobis dieta to rychlo odhali a prestane riesit, ze porozpravaj si... 🤷♀️
@ptmt1011 tak v prvom rade musíš ovládať ty ju a nie ona teba. Ona musí vedieť kto je autorita 🙂 Ale tak vieš čo robíš zle takže máš len krôčik k tomu aby si bola prísnejšia a dodržiavala to. Hlavme keď si na ne sama
@hruska91 si vyborna!Kiezby sim ja vedela takto slub dodrzat. Kamosku neries,aspon vidis oreco jej deti neposluchaju.
@hruska91 podla mna je velmi mala, nedokaze si to spojit a zajtra to spravi znova. Ked je na odrazadle a Ty s kocikom, nemas sancu ju dobehnut. Ja by som aspon rok tieto situacie minimalizovala, na prechadzku pri ceste jedine za ruku a nebude priestor az na take vymyslanie..
@hruska91 a kamoska to smor povedala so zavistou,ze ty to tak vies s detmi a ona nie.
Málokedy sa ženy v diskusii o výchove tak zhodnú 🤣 som podobne prísna, aj si pokricim.. čo sa týka cesty som prísna extra, áut sa naozaj bojím a myslím že od úplneho mala treba deti viesť k pravidlám cestnej premávky.. u nás to zatiaľ celkom funguje, deti už mám veľké..
Podľa mna v poriadku. Ja to riešim na 3x a dosť. Prvý krát vysvetlím, prečo sa niečo nerobí, druhý krát to iste plus poviem čo bude nasledovať ak sa to zopakuje (napr ten odchod z von dnu) a na 3x to urobím.
No ja keď vidím ako niektoré mamičky s deťmi hovoria “ťuťuli-muťuli” a dieťa ich ma u prdele a aj tak si robí svoje tak mi to je až smiešne 😂 a ja keď nieco poviem mojej dcére zvýšeným hlasom tak pozerajú po mne ako po vrahovi 😅 no aspoň narozdiel od nich nemusím všetko opakovať sto krát ale poslúchne najviac na druhy krát 🙏🏻
@tulipanicek robila som to presne tak isto
👍 ak budes svoju doslednu vychovu dodrziavat, nebudes mat problem ani v puberte...treba vysvetlovat a nastavit hranice
@hruska91 nie si prísna, takto má byť.
Aj ja takto budem robiť ako ty!
Sestra, švagrina ustúpiovali, nedodržali slovo keď povedali, že ideme domov a teraz nepočúvajú, lebo vedia že aj tak nejdú domov.
Buď pokojná, dobre robíš, ja preferujem tiež tento štýl, nespochybnuj seba lebo niekto sa nestotožňuje stebou.
Ty si ich matka ty vieš najlepšie čo na tvoje deti funguje.

@hruska91 spravila by som to iste.