icon

Som zlá matka, keď dávam dieťa na víkend k starým rodičom?

michala11111
27. júl 2014

Ahojte rada by som sa zverila s mojimi pocitmi. Ide o to, že odkedy má moja dcérka 8 a pol mesiaca (teraz má 10mes.) stále ju dávam k mojej mame na víkend, zvyčajne v sobotu a prídeme pre ňu v nedelu poobede. S mužom si vždy urobíme vlastný program, ideme sa kúpať, večer von, alebo tak. Proste nám to vyhovuje byť bez nej sme len my dvaja všetko je jednoduchšie ideme kam chceme, prídeme kedy chceme...... Ale na druhej strane mám výčitky, že ju neustále takto odkladáme, totiž aj teraz pôjdeme na 5 dní na dovolenku bez nej a všetky mamičky s ktorými sa bavím ma nechápu idú s deťmi k moru, na dovolenky, ich deti nikdy neprespali u starých rodičov a tú sú aj o rok staršie ako naša. Pritom malú sme chceli s mužom sme boli spolu predtým 8 rokov, ja mám 27 on 33 čiže nie je to nečakané dieťa sme sa na ňu tešili, len nejak nás to s ňou moc nebaví....... Som hrozná.................

silacka1988
28. júl 2014

@macamac hej ved tak to ma byt.. ja deti a materstvo neeriem negativne, len ako som uz pisala...nejdem sa z toho ,,posrať´´ beriem to tak ze kazda zena ma to co chce, a ostatne su len vyhovorky....vobec sa s nikym nehadam o tom co je správne, myslim si to iste, co kto ma doma, netreba nejako riesit na druhych....prave preto nechapem, preco sa do zakladatelky obuvaju, ked ma to co chcela (dieta bolo vymodlene ako sama vravela) dava ho starym rodicom(netrpi hladne smadne samo v posteli ) a lezie jej na nervy ( kazdemu rodicovi obcas tie decka riadne skacu cez hlavu a tvarit sa ze nie mi pride od veci, akurat len rodicia maju tu zodpovednosti vydrzat to aj ked nechcu, proste musia)..zrejme si velmi nepochopila co pisem..ide mi len o to ze to co si preziva ona prezivaju vsetky..aj tie najodsevnenejsie matky na svete..akurat to len niektoré nahlas povedia a niektore nie...to je cele...a sudit ju za to ze ona tie deti ma kam odlozit....to je jej vec, a nepovazujem ju za zlu matku iba za to, ze ma to po com tuzi vela matiek, ale same tu vacsina napisali ze co by zato dali 🙂) to je uz len o tej uprimnosti...skritizovat druheho sa da vzdy, ale trapne je kritizovat ho a pritom mu to ticho zavidiet ..nemyslim si ze jej beha hlavou nieco nezvycajne...no a ktomu zeniektore matky su stastne..ano mas pravdu, niektoré su statsne, a niektoré budu mat radsej 10 deti len aby robit nemuseli...ale nehadzem ich do jedneho pytla, su aj take ktoré sa v materstve naozaj nasli, ale uprimne...ziadnej zene ktorá ma viac ako 3 deti neuverim ze je to super a nasla sa v tom... sme civilizovaní ludia, nie tmavo opalení spoluobcania a ni potkany aby sme rodili ako take blbane a zena co je 15 rokov na materskej...no fuha....tak o tej si myslim svoje a nechcela by som ju ani ako svoju znamu....a tiez to nieje o tom ze som negativna prave naopak, myslim si a co tu sledujem je to ze sa to cele berie strasne vazne...ako vravim...materstvo nieje kvantova fyzika, ani od vas nikto nechce aby ste operovali nador na mozgu tak to treba trochu zlahcit a ubrat..vela zien sa citi neviem ako dolezito len preto, ze pred sebou tlacia kocik...a to s ami nepaci ci uz by osm dieta mala alebo nie, to je o mentalite a rozume dotycnej...a mudrovat nad ostatnymi...nato by bolo kazdu, ale priznat farbu a povedat: vies co kebyze ja mozem, urobim to tak tiez, to uz nie..na to ste moc ,,hrde matky´´...a posledna vec..presne ako pises, decka si mala bezproblemove..cize nevie ake to moze byt ked ti decko premrnci dva tyzdne vkuse 🙂..netvrdim ze vsteky matky skryvaju frustraciu, opakujem, viem ze niektoré sa v tom ,,nasli´´ ale fičať si a tvarit sa ze to je normallka od rana do vecra riesit len sopliky, kakušky,cikušky,macikov,papaničky...to udre na mozok kazdej aj tej najmilosrdnejsiej od prirody dokonalej matke na svete 🙂 a nikto ma nepresvedci ze nie...toto je choroba dnesnej doby, zavret sa s deckom doma na tri roky a skusat hned dalsie aby som len do roboty nemusela ist ...izolacia, a decko ako jeidny zmysel zivota...kedysi to takto nebolo, a zdrava normalna zena so sebaucvtou ani nedovoli, aby to tak bolo..no a co sa tyka usmudlanych zubozenych zien, vidim ich vsade kde s apohnem...ani len do teska na nakup s ami neda ist bez toho aby osm nevidela ako zenska v ogrcanych teplakoch co ,,len vysla nakupit´´ je ovesana dvoma deckami ktoré kazde z nich ziape pre nieco ine z regala a ona len rezignovane stoji, drzi ich za ruky a caka , kym ta hamba prehrmi a prestanu sa ludi ana ne pozerat s polutovanim a nervozny ze pridu o bubienky...realita kazdeho jedneho dna...bezne vidam taketo zeny bezne po ulici...ovesane taskami-lebo to je jediny zmysel pre ktorý vyliezli von z bytu...tie ktoré sa chodia prechadzat po auparku a podobne samozrejme vyzeraju inac...netvrdim ze VSETky su take...ale drviva vacsina-zial....a co je najmutnejsie, mizive percento z nich ma pri sebe muza...takze zas aj to chapem, ked im chyba podpora je to tazke...ale zas hentak by tryznit svoje okolie nemuseli...je to o prioritach a o sebaucte....keby zeny tolko neriesili kazde prdnutie, mozno by s aviac uvolnili...ale tu je ten problem, ze ked s auvolnia, okolie im to vycita ze su zle matky... ☹

pekkka
28. júl 2014

myslim ze sama citis ze to nie je spravne a tu si hladala len uchlacholenie , ktoreho ako citam sa ti velmi nedostalo. v prvom rade tvoje dieta ma matku - jedinu a to teba .A pokial ho nevesas ,, za gule do prievanu " tak zlou matkou nie si . Zároven ako matka by si mala uprednostnit potreby tvojho dietata, nie tvoje pohodlie. ,, vsetko s mierou! Nie je nic na tom ak OBCAS svoje dieta ODLOZIS a spravis si pekny vikend s manzelom, ale kazdy vikend?! a ked bude starsia tak aj pondelky a utorky a potom stredy a stvrtky? a dovolenka na niekolko dni? urcite ano ale nie v takomto malom veku - je moj nazor! Rodicia si potrebuju oddychnut, vratit sa trocha do slobodnych cias - uzit si bez deti.

ja som sa od mojej dcerky do jedneho roka ani nepohla. po jednom roku, ked uz bola samostatnejsia, vedela sama chodit, papat, povedat co chce a co potrebuje sme ju ,,odlozili " raz za cas teda na jednu noc . teraz ma dva roky a najdlhsie bola bez nas 4 dni. Ocka pravidelne zapájam do starostlivosti o dcerku. Tiez sa mu zapacili dni bez nej co som kategoricky hned odmietla! chcel si dieta ? tak sa staraj!

Dieta do jedneho roka potrebuje svoju matku - len osoba, ktora je s nou den aj noc , preziva vsetky bolacky je naozaj jej matka . nie ta ktora ju porodila, nie ta ktora je v rodnom liste. ta, ktora sa o nu stara!

moja rada znie : chod na dovolenku, uz je asi zapatena, naplanovana tesite sa na nu a poriadne si ju uzite (ja by som take male dieta na dovolenku netahala radsej nechat doma, ked už ) a ked sa vratis zredukuj vikendy na jeden u babky sama, jeden spolocny u babky,jeden spolocny u druhej babky a jeden nech sa malej venuje naplno manzel v tvojej pritomnosti . aj dieta citi ci ma pri sebe milujucich rodicov. no a obcas, OBCAS mas narok aj sama pre seba . u mna je to sobota - ked odide mrcha - si davam horuci kupel a vtedy mam 3 hodiny iba sama pre seba v mojej kupelni - nereagujem ani keby horelo ! 🙂( na plač a pod.)

inac sa naozaj nemozes cudovat ak jej prve slovo mama bude venovane babke 😝

lvka
28. júl 2014

@silacka1988 aj ti rozumiem... aupair som sice nerobila, ale sestry uz mali dost deti, mala som pocit ze mam odskusane atd atd...
bola som presvedcena ze po polroku pojdem naspat do roboty, ze dieta sa nam prisposobi, ze to vobec nebude ziadna veda, ze neprestanem zit tak ako predtym, atd atd.. zmenilo sa to v okamihu ked sa maly narodil, bolo mi jasne ze to cele bude uplne inak.. a to mi stale nebolo jasne ako velmi inak to bude 🙂
do roka nebol nikde, ale potom ano, aj u starych rodicov, ked mal rok a pol, boli sme v US na dovolenke, ja som si to sice moc neuzila, ale tak boli sme.... teraz ked si chceme vyjst tak ho ma kto postrazit, velakrat je to skor tak ze ked si ho niekto vypyta, tak ho dame, a spravime si program.... nemyslim si ze je cudne alebo zle, ked dieta ide "na prazdniny/vikend" k starym rodicom atd...
cudne ale je, povedat ze dieta ma nebavi, liezlo mi na nervy tak som ho odniesla atd, to uz nie je o tom, spravit si program bez dietata, odist kadernicke/na "zurku"/na drink/ do kina... to uz je skor o tom, ze "ked je s nou "problem" tak ju nechcem pri sebe. a to uz je na zvazenie, ci je tento pocit ok, pretoze rodic ma tendenciu pomahat svojmu dietatu ked mu nie je dobre, plynie to tak prirodzene, ked ma zly den, je to sice velakrat "o hubu", ale nezbavis sa zodpovednosti pretoze to proste nedokazes...
nemam pocit ze som v teplakoch, cvicit som chodila (do dalsieho tehotenstva), pracovala som skor ako po troch rokoch, staram sa o seba, vlasy umyvam kazdy den 🙂) s manzelom si najdeme cas na seba, a napriek tomu nemam pocit ze moj syn je "odsunuty", ze sa mu nevenujem, alebo ze nie je na prvom mieste ;)
@michala11111

adka2011
28. júl 2014

@silacka1988 Dievca zlate, teba na hrad!

gijar
28. júl 2014

@michala11111 chapem to a je to uplne normalne,hlavne vsade inde na svete,ale na SR asi nie este,aj to pride (a bolo to tak aj v minulosti) 🙂 inde totiz funguju od pol roka jasle a dti su tam a nic im tam nechyba,naopak,su s rovesnikmi,ucia sa hrat sa, cakat, nebyt sebecke,spoznavat okolity svet a inych ludi, poobede sa vratia k rodicom,ktori pridu z prace a obe strany su spokojne 🙂

nezijem na SR,dieta mam v jasliach od 14-15mesiacov,skor som nechcela davat, teraz ma maly 4 roky a ked sme na prazdninach tu na SR,ako teraz,takmer ho nevidime,co chodi od 1 babky k druhej,ktore si ho uzivaju 😀 my chodime s kamosmi von, robime si svoje veci,vybavujeme a pod.
na dovolenku chodime raz rocne bez neho od 10 mesiacov, minimalne tyzden,max.sme teraz boli v USA 16dni 😉 je to korenie manzelstva 😉

chapem,ze su maminy ,ktore si to nevedia predstavit, ja osobne vsak mam aj tu na SR kamosky,ktore aj davaju deti na vikendy k babkam a aj chodia na tyzden na dovcu letnu bez deti a tie,co tak nemozu spravit si vzdychaju len,ze nemaju kam dat deti,ze ako radi by sli.

Cize nevidim na tom nic zle, na druhej strane slova,ze ta to nebavi s nou su dost silne,ale chapem ako si to myslela-si unavena len z detskeeho staleho dzavotu a chces si obcas pripadat ako normalny clovek a ist do spolocnosti, toto je normalne a uplne pochopitelne 🙂

riad sa sebou,nie modrym konom!!!

mircalla
28. júl 2014

@gijar opat jedna, co necitala diskusiu.....ozaj prosim vam skuste si precitat aspon cast diskusie, kym sa vyjadrite
ono sa tu ozaj az tak neriesi, ci dat dieta k starym rodicom, ale nieco podstatnejsie

hanka_april
28. júl 2014

@mircalla nemusi citat diskusiu, odpovedala zakladatelke na uvodny prispevok a to velmi rozumne, naco citat dristy okolo? 🙄

matkamirko
28. júl 2014

@michala11111 nechcem byt hnusna, ale dakuj bohu za to, ze mas dieta, ktore je zdrave. Ak sa smiem spytat, keby sa ti dieta narodilo predcasne, a musela by si s nim 4x denne hodinku cvicit, tak do toho 1-1,5 roka, nebodaj by bolo chore...myslim, ze vtedy by si absolutne neriesila, ci je spravne, ze davas na vikend svoje dieta k rodicom, alebo nie. Trapilo by ta nieco uplne ine. A tvoj, partnerov komfort, by bol uplne na vedlajsej kolaji. Baby, vazte si, ze mate zdrave deti, a travte s nimi svoj volny cas ako rodina, spolocne. Ved to je podstata slova rodina, nie??

gijar
28. júl 2014

aha, tak potom pardon, mas pravdu,diskusiu som necitala,len prvu stranu a tam som videla,ze sa viacere mamy do nej obuli,inak do diskusii neprispievam,no tu mi nedalo nepodporit, ale nie,citat sa mi to cele nechcelo. tak pekny den,kazdopadne stojim si za tym,co som napisala,ak ide o nieco ine,to uz nemam chut ani cas riesit 🙂

mima4
28. júl 2014

@oktoberka
napisala som ti iba svoje vnimanie, uz určity mentalny rozdiel badat aj medzi slovenskou a ceskou mamičkou. Mentalna uroven neznamena "hlupa", ale proste "pozadu" niekde v roku 1950. Tiez som robila au pair dost, spoznala kopec roznych rodin, novych ludi a za seba mozem povedat, ze aj napriek znacnym kulturnym odlisnostiam vztahy v tychto rodinach fungovali, deti mali adekvatne a pekne vztahy k rodicom.

Co sa tyka kariery, vo vseobecnosti: v dnesnej spolocnosti kde system neumoznuje sklbit zene materstvo a karieru, najcastejsie v exkomunistickych statoch ako slovensko, rumusko, madarsko, polsko atd... sa rodi najmenej deti. Zeny sice dlhe roky su doma, ale odmietaju mat viac ako 1-2 deti. Mozno tu na koniku vidis zeny s viacerymi detmi, v realite je to mizive percento. Svagrina co chodi na rodicka ma 11 rocnu dceru, pozna z triedy vsetky maminky... vacsinou jedno dieta, jedine dve mamky z cca 25 maju po tri deticky. Naopak vo vyspelych ekonomikach kde je vysoka miera feminizmu a skvele podmienky pre zladenie kariery a materstva, maju zeny podstatne viacej deti.

leanax
28. júl 2014

Nejdem ťa súdiť... len mi to príde nefér voči malej... ja mám dve deti a potrebujem vypnúť tiež, ale na dovolenku idem s nimi a hlavne kvôli ním... všetko čo plánujem sa točí okolo detí, veď pre ne žijem... A myslím, že už si to uvedomuješ aj ty ako matka keď tu píšeš, už máš výčitky svedomia. Užívajte si tú malú, lebo deti rýchlo rastú , na samostatné dovolenky budete chodiť v dôchodku 😉

mircalla
28. júl 2014

@hanka_april tak pokial to beries, ze vsetko su dristy, tak naco to vobec citas? a naco si tu registrovana? ci dristy su len to, s cim ty osobne nesuhlasis? pripadne, co ti trochu nacrie do svedomia?

jana_eyre
28. júl 2014

@silacka1988 vies, ja s tebou scasti aj suhlasim, len chcem ti v niecom oponovat.. na jednej strane vravis, ze nehadzes nikoho do jedneho vreca, ale na strane druhej vravis, ze "urcite kazdej" nieco lezie na nervy..

totizto ked nechces niekoho zovseobecnovat, slovo "kazdy, kazda, kazde" sa tam automaticky vylucuju..

jedine kde rada pouzivam tieto slova je, ze kazdy si ma zit zivot tak, ako mu vyhovuje a pokial nikomu svojim konanim neublizuje, je vsetko v poriadku..

takze ak to mozem zhrnut /toto myslim tak vseobecne, nie len pre teba/, je UPLNE JEDNO, ci je clovek nastaveny tak, ze je aj 15rokov na materskej pokial jej deti maju co jest /snad ona vie, ci si to moze dovolit, alebo nie.. okrem toho, mozes sa tvarit ako chces odmietavo aj na materskej je kopa roboty), je jedno ak ina zena ide do prace aj po pol roku po porode, pokial je o dieta dobre postarane je to vsetko v poriadku..

preto by som rada videla pochopenie na oboch stranach - aj od matiek, ktore si nevedia predstavit dat deti na strazenie niekomu inemu, ALE AJ od matiek, ktore svoje deti strazit davaju..

(ja som na materskej 3ti rok, este minimalne dalsie 2 budem a chcela by som pokracovat.. Velmi ma to bavi a je to nieco, v com som sa nasla a to mam odpracovane dost.. preto sa mi tazko cita, ak niekto pise, ze su zeny co su dlho na materskej lenive.. NIE NIESME lenive, mame len proste ine priority, ako tie, co pracuju)
KAZDA z nas predsa vie, co je pre nu a pre jej dieta to najlepsie..

/samozrejme nehovorim o extremoch, o matkach ktore svoje deti nemiluju, alebo naopak ich miluju opicou laskou, o matkach, ktore svojim detom ublizuju, ci odkladaju tak, ze dieta ich ani nepozna../

hanka_april
28. júl 2014

@mircalla aha, takto som sa sama seba nikdy na to nespytovala...zaujimava analyza...porozmyslam a dam ti vediet.... 😕

mima4
28. júl 2014

@silacka1988

prečo sa tak dehonestujuco vyjadrujes o matkach s viacerymi detmi? 😠
To ze ty si nevies takuto rolu u seba predstavit neznamena, ze niekto sa v tom nemoze najst!!! A prečo by mala akoze ist pracovat taka matka? Co ked ju naplna doma piect buchty, zavarat, stopkat, varit kasicky atd??? To ze ty si s nou nemusis rozumiet je OK, vsak hladame si kamosky/zname podla nasich zaujmov, stylu zivota.... ale zas ponizovat takto zeny... ach ☹ tak ako najdes debilku bezdetnu, tak najdes ju aj s piatimi detmi!!
Moja znama ma 5 deti, akurat sa vratila do prace, je to inteligentna zena a som rada, ze ju poznam, poznam jej manzela, jej deti... su pre mna skvelou rodinou.. !!

mircalla
28. júl 2014

@hanka_april nemusis, mna to neuzaujima, len nenazyvaj nazory druhych dristami....

janina218
28. júl 2014

presne, kedy je s diatatom otec? Moj muz robi na zmeny a vychadza mu to tak, ze je cely den na dennej, potom je na noc ej a potom tri dni je doma. my sme na byletoch stale, kazdy den s malym niekam ideme, ked nie spolu, tak aspon ja. tvoje dieta chodi na vylety s kym? s babkou? alebo vobec?

michala11111
autor
28. júl 2014

milé supermamičky 🙂 🙂 určite viete ktoré. Len pre info chytať sa každého slovíčka???????? Len pre upresnenie malá mrnčí celé dni a ten den ako sme sa chceli ísť s nou kúpať to vyvrcholilo, zase len tak bezdôvodne mrnčala, praskli mi nervy tak šla na 4 hodky k babke, tam bola kludnučká na záhradke..... a večer sme boli všetci traja spolu vonku. Bože píšete tu akoby pri každom probléme ju posúvam dalej, to by som ju tej babke mohla presťahovať .......... proste som bola zúfala a chcela som klud no hroznéééééééé......... už viem že som dobrá matka a je úplne normálne chcieť mať sem tam pokoj aj od vlastného dieťaťa......... som šťastná že mám tú možnosť a malá je a aj bude šťastná že má milujúcich rodičov ale aj starých rodičov. Prajem krásny deň a šťastné ale predovšetkým zdravé detičky aj tým supermatkách ktoré sú tak neskutočne milé a povbudzujúce, ktoré podajú pomocnú ruku, poradia.......... 🙂 🙂 🙂

michala11111
autor
28. júl 2014

Inak s našou maličkou chodíme stále po vonku, každučký deň, či do parku, okúpať sa, alebo niekam si sadnúť a to v trojici mama, otec, dieťa

barcelona94901
28. júl 2014

@michala11111 nie si jediná ,su kočky,ktoré aj hned po šestonedelí si idu na dovču oddychnuť od bábatka,pretože ich to vyčerpalo a deti im tak funguju u babky jednej aj druhej ,rodičia idu na dovču sami ,na víkendy ,aj s deťmi a máš veľa rodín kde fičia babky,dedkovia na plnu paru
ale že vás to s nou nebaví,to je čudné

mircalla
28. júl 2014

@michala11111 Vies, kazdy je obcas zufaly a chce klud. Niekto ma 4 deti a ma to narocnejsie ako ty. Ale tvoj prispevok bol napisany (najma ta posledna veta) dost nestastne. Myslim, ze tu slo najma o tu formulaciu....co mnohych popudilo....ja nemam nic proti tomu davat dieta rodicom, i ked podla mna je to pricasto kazdy vikend, ale beriem, skor tam slo o to, ako si vyjadrila vztah k malej

ukulela
28. júl 2014

zeny, blbe ste? mala spi u starkych 1 noc v tyzdni. @michala11111 pisala, ze s nou chodi na plavanie, detske tancovanie, ci co - skratka cez tyzden sa jej venuje 24/7 arobi jej podnetny program. tak preco by jej dcera mala MAMA hovorit svojej babke, ako to dakto povedal ... za komancov uz pomaly take deti davali do jasli ... a vy ju tu idete ukamenovat za jednu noc v tyzdni ... nechcete na nu poslat socialku? hrabe vam uz z materskej ci co?
aby sme sa chapali, sama som pisala, ze kazdy vikend vlastny program bez dietata sa mi zda vela, ze casom uz dieta bude potrebovat aj spolocne rodinne zazitky, ale preboha zakladatelka nie je krkavcia matka!!! citajte s porozumenim.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
matkamirko
28. júl 2014

@michala11111 si predstav, ze ja mam takmer 4 r. syna, a bezdovodne mrnciava doteraz 🙂 Byvame vo velkom dome, uz par rokov prerabame za pochodu, som naozaj pocas dna na maleho, celu domacnost sama, a doteraz ani raz nebol u nikoho sam. Maly do roka a pol spaval dohromady denne (po kusockoch)2 hodiny z 24. Dovolim si tvrdit, ze ty urcite nemas tolko povinnosti, tak uplakane dieta, ako som mala ja, ale ako sama pises, nezvladas to, tak supnes dieta prec-ja som to nikdy neurobila, pretoze dieta nie je pes, ono ta potrebuje, a prave vtedy, ked ako ty pises, bezdovodne mrnci. Mozno jej idu zubky, tak potrebuje pritulit, a nie ist od teba prec. Tie vikendy by ste mali travit spolu s dietatom, len vtedy budete dobri rodicia, ked sa naucite zvladat aj tazsie obdobia, a nie sa im vyhybat. Toto milujuce matky nerobia. Rozumiem, ked potrebujes nieco vybavit, alebo obcas ju dat starym rodicom, ale nie vtedy, ked je mrzuta. Nerozumiem vsak, preco tie vikendy netravite u rodicov vsetci spolocne aj s malou? Ved ti s nou pomozu, a vy si mozete oddychnut aj tam, alebo si naozaj rada, ze mas od nej pokoj.

michaelkanr
28. júl 2014

@silacka1988 ja kym som nemala deti, nenasla som v sebe tolku odvahu ani chochmes (a ani chut - co ma bolo po tom), kritizovat matky za to, ako materstvo prezivaju. je to jedinecna skusenost, ktoru kym nezazijes, nepochopis. nedokazes precitit, keby si sa aj starala cely zivot o cudzie deti ci pribuznych. mat vlastne dieta je skratka ine. tymto celym chcem povedat, ze ked si niekedy v buducnosti precitas svoje traktaty na adresu zien-matiek, je dost mozne, ze ti bude trapno-smiesne, ako si to vsetko teoeticky opisala a napokon zistila, ze prax je uplna ina 😉

ukulela
28. júl 2014

... sorry, opravujem, blbe ste s vykricnikom ! teraz sa tu predhanajte, ktora mala dieta dlhsie na cecku, ktore do kolkych rokov same bez nej nezaspalo, a ktore menej spalo (kusok vyssie sa mamicka bije do prs, ze jej dieta spalo denne 2 hodiny z 24, prerabaju dom a za 4 roky sa od neho nepohla. nech zije supermatka 11tej stranky tejto diskusie!

@michala11111 nic si z nich nerob, zariad sa, ako je tebe a tvojmu dietatu dobre.

girlie_konik
28. júl 2014

@silacka1988 - uf, ty radsej to dieta vobec nemaj, usetris tym od nestastia jeho aj seba 😲

cervenaruza123
28. júl 2014

@michala11111 pokial je mala v poriadku a ked ma problem, dokazes jej s nim pomoct a k babke ju davas naozaj len ked chcete niekam ist a nie vzdy ked zamrnci, lebo chces mat od nej pokoj, tak to podla mna nie je zle. ja nemam deti, ale som z viacerych deti a poviem ti, rodicia sa nam odmala vela venovali, vsetko robili s nami, mali sme nadherne domace prostredie plne lasky, vsetko sme robili spolu... uz aj lutuju, lebo sme nikdy neboli odvazni, neboli sme schopni nic si sami vybavit a ja este aj teraz citim, ze som na nich dost akoby naviazana, neviem ako to nazvat, ale nikdy nie som spokojna, ked s tym, co sa rozhodnem, nesuhlasia aj oni a oni takisto maju velku tendenciu vsade nas brat so sebou, ci vylet alebo co a nam sa uz nechce casto a su z toho len hadky (mam 22 rokov!!!). co je dolezite pre dieta, pocit domova, ze je tam, kde sa mu nic nemoze stat, kde sa moze vyplakat, zverit, odkial ho nevyhodia. pokial ten pocit doma ma, tak je podla mnadost jedno, ci tam je vkuse alebo nie. dolezite je, ci ty s nou mas taky vztah, aby ked trochu podrastie, mohla sa ti so vsetkym zverit, vyrozpravat, aby mala pocit, ze si tu pre nu ked ta naozaj potrebuje a nemusela sa utiekat k inym, ked bude mat problem, lebo bude mat pocit, ze ty ju odlozis. podla mna nie je dolezite byt pri dietati vzdy, dolezite je nechat ho aj same, nech si zvyka a nie je chorobne naviazane na matku, ale zaroven aby vedelo, ze ak tu mamu potrebuje, ta tu prenho je a obetuje mu vsetko. ked toto dokazes vybudovat, si skvela mama, bez ohladu na to, ako casto mas dieta pri sebe. mnohe matky sa detom venuju denno denne a predsa sa im deti nedokazu zdoverit (mozno aj prave preto).

silacka1988
28. júl 2014

@jana_eyre pokial to zene situacia dovoli tak ok, ale poznam naozaj malo zien ktoré si mozu dovolit ostat doma donekonecna na materskej....jedneho dna rodit prestanes a co potom? decka odchovas a v 50 tke si uz ani neskrtnes...co potom?budes doma ? kto ti da ake peniaze ked si cely svoj produktivny vek bola doma na predlzenej materskej ? jasne je to kazdeho vec, a moje slova si vytrhla z kontextu...to ze nehadzem vsetkych do jedneho pytla co sa ,,normalnosti´´ zien tyka...tam chapem ze sa v tom niekto nasiel, aj ked ja osobne o tom pochybnosti mozem mat to uz neovplyvnim...ale to ze kazdej proste niekedy diet ana nervy lezie je normana vec, a hlavne v prostredi ake mame dnes.kedysi sa stretli 5-10 matiek na poli, na chrbate mali mimino, a dalsie jedno dve deti -5,10 deti im lietalo po poli...zeny ale pracovali, nemali cas rozmyslat nad stupiditami, stretavali sa s ludmi, dom aporoboli, vonku porobili a nesli sa pokakat z toho ze decka su cely den niekde vonku prec...vecer poratali a ked pocet sedel, bolo to ok..netvrdim ze mate vsteky vyhnat decka na krizovatku a nech si lietaju, ale poukazujem na to ze to nebol stredobod pozornosti a zeny sa nesli z toho pototo za to ze su matky, bola to normlana bezna vec anikto ich za to nepovysoval ..dnes sa matky kategorizuju podla toho co vsteko pre decka obetuju..neraz svojemanzelstvo, normlany zivot, styky, rodinu...a na co to je ? na nic, nitko vas za to nepochvali, nikto si vas nebude iac vazit, a nedostanete z ato metál, ze budete s deckom o 6 dni v mesiaci viac ....nic take s anestane....to je cele...rodit jedno za druhym je v dnesnej dobe nezodpovedne ale je to kazdeho vec...a ked vidim ako si matka co jej lieta 5 faganov caka v rade na rodicak a polemizuju s druhou o tom ako na nic nemaju peniaze, vidim v nej len dalsiu ,,ciganku´´ aj ked bielu...lebo proste robi decka a vsade nadava ze na to nema..ma ist do roboty, a nie s atvarit ze s radostou vypeka buchty..a zodpovednost nieje o tom odchovat co najviac deciek, ale urobit si tolko deciek kolko psychycky a financne a dusevne a fyzicky zena a muz zvladne...inak sa naozaj len mozeme rovnat romskym rodinam, tak tiez robia decka hlava nehlava lebo to je lepsie ako robota a ony sa v tom nasli...ale potom nech nikto neplace, ze nema peniaze , ze nemozu ist na dovolenky a podobne...kazdy si je strojcom svojho stastia a v tomto to plati totalne lebo to ci zena bude mat dieta je TOTALNE jej rozhodnutie...takze nech to znasa vsteko, dobre aj zle....ale oapkujem, uplne chapem, alebo resp. respektujem ze s atak niektoré zeny rozhodnu..o pochopeni moc nebudem hovorit, lebo to v skutocnosti nechapem ale to je ako vrvais uplne moj postoj...moj nazor...a nepresvedci ma nikto o tom ze to tak nieje... za seba to pokusim zhrnut..je podla mna viac pohode ked si zena dopraje casu tolko kolko potrebuje nez by sa nervacila a ,,drzala´´ az kym nevybuchne a neurobi nejaku blbost..vsetci mame len jedny nervy, a to ze ma niekto super tiche decko a druhy umrcane decko je len o tom, ako sa k tomu postavit...to je cele...ak to nejaka zena takto chce a citi, ok, nech je pri tom dietati, nech nespi, nech si neumyva zuby, ale nech si kazde rano povie ze som hrda matka..pokial to nejaka zena takto neciti, nech si zariadi opatrovanie a nech si ide trochu vydychnut, ked to bdue citit 6 krat do tyzdna, nech to urobi 6 krat do tyzdna....aj jedno aj druhe je v poriadku, lebo je to kazdej jednej slobodna volba...a nesudim ani jendu-iba komentujem z mojho pohladu co a preco tak vnimam...ja osobne beriem oddych od dietata vsetkymi desiatimi...a ked uz si od nich neviete ist mile damy oddychnut, apson zvolnite, zachovajte pokoj a zamyslite sa, ci to co teraz riesite ( zelensi naklad v plienke ako vcera, jedna vyrazka na prdeli navyse, a podobne)ci na otm bdue zalezat aj o tyzden...o rok...ci je to to co si chcete pamatat ze ste riesili tyzden na modrom konovi....ak nie tak si prosim djate dieta pat ( ak to ide) otvorte si knihu a trochu povolte...ked pride domov manzel, povedzte mu ze cislo na čínu visi na ladnicke, a pracka bude fungovat aj zajtra, vylozte si nohy a nalistujte si na zlatych strankach opatrovanie ak nemate babky, sestry, svagrine a neviem este co...svet bude krajsi, vy budete krajsie psokojnesie, a ja si mozno raz nakupim bez toho, aby som nevychadzala z obchodu s pocitom ze decka vazne nikdy nechcem ak to ma vyzerat takto kazdu sobotu 🙂 a to myslim v dobrom ziadny sarkazmus..proste len pohoda...ja osm mala to statsie si to zazit na povezdme cudzom dietati...a nelutujem...lebo som na jednej strane mozno nevedela tak velmi precitit ten vztah, ale zase som nerobila nikdy vedu zo zaparenej prdele, z toho ked si dieta porevalo samo v postielke, ze spadlo na zadok alebo na na seba zhodilo hracku , ze sa pridusilo ryzou...nikdy som si modreho kona necitala, nai nic podobne..vsteko som robila prirodzene nikto mi to nemusel hovorit,pisat ani nic...a preto viem ze trochu nezaujatosti aj ked je to velmi tazke a pridete na to ze selskym rozumom a trochu pohody zvladnete vsteko...a naozaj sme si zazili s tym dietatom vsteko ale iba chladna hlava a nerobit zo vsetkeho vedu ma zachranili od nervov...staci si precitat co tu niektore dokazete riesit...prdi ale nekaka..kaka ale neprdi...papa a kaka, nepapa a kaka...no zbohom 🙂 vylezte trochu navzduch medzi ludi...a dajte dieta nejakej babke alebo starsej zene..uvidite ze to zvladne s prehladom a este diet abude rado ze konecne mu niekto nestrka 5 krat do zadku teplomer koli tomu ci nahodou nema o stotinu stupna viac ako pred hodinou 🙂

matkamirko
28. júl 2014

@ukulela nie som supermatka, ale aj take deti zial su, a su matky ktore to naozaj zvladat musia same, a zakladatelka sa odpisala tym, ze napisala to, co napisala-pre nu je jej dieta pritaz, a je rada, ze sa ho moze zbavit, ked jej 4 hodiny mrnci, namiesto toho, aby hladala pricinu, preco je jej dieta take, ake je. Ja som tiez mohla vsetky tie stresy preniest na niekoho ineho, ale neurobila som to, lebo som intuitivne citila, ze moje dieta ma potrebuje. Pokial by dieta davala prec obcas, tak je to OK, ale ona to robi pravidelne, a to je naozaj dost na tak male dieta. Co myslis, ake nasledky to zanecha na ich spolocnom vztahu? Pretoze ocividne v tom hodla pokracovat. Poznam jedno taketo odkladanie dietata, a nie je to stastne zvolene rozhodnutie.