icon

Som zlá matka, keď dávam dieťa na víkend k starým rodičom?

michala11111
27. júl 2014

Ahojte rada by som sa zverila s mojimi pocitmi. Ide o to, že odkedy má moja dcérka 8 a pol mesiaca (teraz má 10mes.) stále ju dávam k mojej mame na víkend, zvyčajne v sobotu a prídeme pre ňu v nedelu poobede. S mužom si vždy urobíme vlastný program, ideme sa kúpať, večer von, alebo tak. Proste nám to vyhovuje byť bez nej sme len my dvaja všetko je jednoduchšie ideme kam chceme, prídeme kedy chceme...... Ale na druhej strane mám výčitky, že ju neustále takto odkladáme, totiž aj teraz pôjdeme na 5 dní na dovolenku bez nej a všetky mamičky s ktorými sa bavím ma nechápu idú s deťmi k moru, na dovolenky, ich deti nikdy neprespali u starých rodičov a tú sú aj o rok staršie ako naša. Pritom malú sme chceli s mužom sme boli spolu predtým 8 rokov, ja mám 27 on 33 čiže nie je to nečakané dieťa sme sa na ňu tešili, len nejak nás to s ňou moc nebaví....... Som hrozná.................

sissmiss
28. júl 2014

Baby, ked zakladate diskusiu "mam problem" dolozte tam ze ziaden nemate a ze sa potrebujete len potlapkat po pleci ake ste uzasne a ze vlastne ocakavate ze vasa skromnost priznat si problem bude odmenena uznanim ake ste skvele a my ktore mame iny nazor, skocime z utesu lebo neznesieme pohlad na vasu dokonalost 😅
Fakt zadara davat rady sa nevyplaca

dejka77
28. júl 2014

Co by som ja dala za to keby som tak mohla dat deti k starym rodicom. Zatial mozem len snivat.
Zase take hrozne to nie je. Kolko malych deti napr. chodi do jasli a su tam 5 dni do tyzdna. Tvoja mala je od teba ani nie 2 dni takze v porovnani s tym je to urcite lepsie. Plus zvykne si aj na inych ludi.

macamac
28. júl 2014

@silacka1988 tak s tvojim príspevkom mne vcelku súhlasím
a áno, mne sa môže hovoriť ľahšie, lebo som mala deti fakt že skvelé a preto sa nemontujem do tém, kde sú fakt zúfalé a frustrované mamičky momentálnou situáciou s batoľatami, ktoré sú náročné...lebo ich neviem do detailu pochopiť-precítiť....
a možno preto ja som opak - ja milujem na deťoch práve to obdobie do cca 1 roka, to bábätkovské...krásne...voňavé...pokojné...lebo som také prežila....ale zároveň chápem maminy, ktoré na toto obdobie spomínajú so stiahnutým žalúdkom a sú radi, že je to za nimi....
ja dokonca poznám baby, ktoré sú bezdetné ale už dopredu hovoria, že im to malé v kočíku nič nehovorí, ony by chceli deti porodiť a aby už mali cca 4 roky hneď 😀 😀 😀

jednoducho každá sme iná a treba to rešpektovať
to, že to zakladateľka napísala tak,ako to napísala a vyznelo to fakt prinajmenšom "divne", je už vec iná
tiež tam vnímam to akceptovanie dieťaťa len v prípade, že je v pohode 😒

a inak tiež nemám problém priznať, že teraz, keď už mám deti odrastenejšie a majú taký ten deň, keď pištia....ide mi to na nervy 😀 😀 je to normálne, nie sme stroje ani bezcitné 😉
a zvlášť, keď ja s deťmi celý rok robím a potom akože "letnú dovolenku" som nonstop s mojimi doma 😀
takže relax nulový a nervy tiež občas v kýbli 😲 😝 😉

mircalla
28. júl 2014

@ukulela Uz len tvoj agresivny a utocny sposob komunikacie svedci o mnohom.....

sissmiss
28. júl 2014

@silacka1988 nedocitam tvoj predch.prispevok do konca, ale mam potrebu zareagovat na jeho zaciatok...pises o dobe kedy zeny deti nosili na pole a nikto sa o ne nejako specialne nestaral, lietali kade tade, a ...vecer ich poratali a ak pocet sedel tak ok.... A ze deti neboli stredobodom. No. Polovica narodenych deti zahynula pred dovrsenim dospelosti kvoli roznym urazom. Dnes je rodicovska investicia ovela vyssia, preto sa tie deti viac piplu. Kedysi 12 deti bezne cislo, polovica z nich spadla z pece, utopila sa, zhorela, udusila... Plus choroby...dozili sa take 4dospelosti. Zena bola cely zivot "doma" a zaroven cely zivot drela. Takze naozaj nemala cas na zbytocnosti ako svoje tuzby, venovat sa comukolvek, ci detom ci sebe. Diky.
Dalsia zaujimavost, ze co dnesna zena ktora raz prestane rodit deti bude robit. Dochodok nedostane. No ak vystupila z toho kolotoca tak mozno ma kravu, ktora dava mlieko, pestuje ovocie a zeleninu, ma sliepky ktore davaju vajicka a ma z nich maso... takze novinka, ona prezije. Neviem si seba predstavit v takej situacii zeby mi to stacilo, ale preco skromnost odsudzovat? Preco odsudzovat niekoho kto nechce karieru? Preco odsudzovat niekoho kto nie je sebecky?

mircalla
28. júl 2014

@silacka1988 Mozem ta uistit, ze napriklad urcite neriesim co opisujes vo svojom silne emocionalnom prispevku. Moj syn je mometalne v sukromnej skolke, kde o vyzdvihnem o 17.30 a mam dokonca aj karieru. Tiez chodim aj von a snazim sa o seba dbat a aj zabavit. Mas uplne skresleny pohlad na vec, u vacsine matiek je to o zlatej strednej ceste......Ale vyjadrujuj sa dalej, i ked vlastne nevies o com, kedze materstvo nepoznas

dafnea
28. júl 2014

@michala11111 nie si hrozná. Ved ju ľúbite, staráte sa o ňu a aj stará mama má z nej radosť? Ved aj rodičia si musia a najma ty ked si s ňou stále, oddýchnuť. Ja ti rozumiem úplne.

charlie1980
28. júl 2014

@silacka1988 Uplne s tebou suhlasim, s tvojim postojom. No ty deti nemas a asi si si vedoma, preco ich nemas a je to tak v poriadku. Lenze mat dieta a vyjadrit sa, ze "ma nebavi, mrnci" atd....o to tu ide. K tomu vsetkemu bolo planovane. Este by som to pochopila, kebyze zakladatelka napise, ze sa "smyklo" a nechcela ist na interupcia. Aspon z toho moralneho hladiska by mala u mna urcite plus. No mat dieta a zlahcovat si zivot, zrazu zistit, ze to uz nie je take pohodlne ako kedysi, to je to, co tu mamicky skrie. Ani nie tak to, ze dieta je cez vikendy u svokry ci u mamy ako to AKYM SPOSOBOM sa o malej vyjadruje. Vies, ani mne nepride zalahko nachystat maleho, 3 chody prikrmu v taske, ktore treba aj pripravit, nalozit dieta do auta, trepat buginu, aj tu naladovat do auta, medzitym sledovat, ci som vsetko dobre v kufri ulozila, ci ma maly cumel na cestu, aby nevyskal, potom domov maleho placuceho na rukach niest, v jednej ruke nakup, na pleci bugina...a pod. Ale to som vedela uz pred tehotenstvom, ze ma to caka. Nemoze predsa clovek svoje dieta povazovat za nejaku tazobu, aj ked to nie je vzdy lahke a urcite si kazda z nas neraz poplace ! Ja pevne verim, ze zakladatelka na sebe popracuje, aby si tvorila vztah k dietatu, aj ked mrnci, ked uz je to dieta tu. Lebo aj ked bude mat 3.roky, aj vtedy bude mat svoje potreby veku primerane a neviem, ci v tomto veku ju to bude bavit...vlastne, v akom veku si zakladatelka predstavovala, ze ju to zacne bavit...? Ked mala bude vediet chodit, ak uz aj nechodi, aj ked budu chodit na kupalisko, bude s nou musiet trcat v bazene vo vode po clenky, na turach sa miesto prechadzania a obdivovania krasy prirody radsej bude hrat s kamienkami, na dovolenke v piesku a ona bude musiet mat na nej oci zavesene, aj ked bude mat mala 10r. Tak kedy ju to akoze zacne bavit...?

silvijam
28. júl 2014

Nie, niesi zlá matka, len si to pomenovala pravdivo tak ako to cítiš, a ako to cíti vačsina mamičiek, lenže sa to boja alebo hanbia priznať, že sú unavené, že už toho majú niekedy dosť.... Môj má 3 roky a nespal ešte nikde, lebo bohužial svokra býva 5 minut od nás, ale nemá záujem a mama býva v inom meste. Ale keby to šlo tak neváham. Ja už vidím, ako je každá z tých čo tu odsudzujú , nadšená ked ich dieťa pol dna prereve premrncí, zakladatelka píse ze malú tam dáva, len ked je zdrava, ked je chorá tak sa o nu stará lubi ju, venuje sa jej. Co je natom, ze chce mať aj svoj vlastný program? Poznám par zaslúzilých matiek čo tu vypisuju po fore, aké su milujúce matky, bla bla ale ze vrestia ako sialene po detoch, to uz nenapisu. Jedna znama tu vypisuje, ako sa ona musi starat o dve deti, aj dom velky má, aj pole , ale toto ze byva so svokrovcami, ktori robia vsetko aj varia pre nu a deti, toto uz nenapise.
takze tak to je, vacsina by chcela aspon par dni si ukrojit len tak pre seba, nemat ziadne problemy, neriesit stale to iste dookola, plienky, sople, krik, rev, lenze to skoro ziadna neprizna...

ukulela
28. júl 2014

@mircalla prvy prispevok agresivny nebol. ale na agresivne nazory reagujem agresivne, ano.

lucka011
28. júl 2014

Podľa mňa ten jeden deň v týždni, kedy dáš malú k mame nie je vobec na škodu. Čo by som za to dala.. Mne prvú zobrala sestra na noc, keď mala 2,5r. odvtedy bola preč len 2krát. Druhá bude mať 9m. a ešte u nikoho na noc nebola. Od kedy ich mám, neviem čo je to užiť si čo len jediný pekný večer.
Vôbec to nerieš, a už vôbec nie, keď je tam spokojná... čo viac ku šťastiu...
Druhé je podľa mňa ísť na dovolenku bez nej. Preto sme my osobne tento rok nad tým ani neuvažovali. Ja by som to bez nej tak dlho asi nezvládla.. Ale každý sme iný... 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
oktoberka
28. júl 2014

@mima4 rozumiem,co je mentalna uroven...chapem,ze to nie je hlupa 😀 ...ale dovol mi nesuhlasit s touto castou tvojho prispevku

ale inak ok,beriem,nemam mat preco namietky voci ostatnym riadkom

michala11111
autor
28. júl 2014

Inak tatino má s nou krásny vzťah, skoro každý večer ju kúpe, tak sa bláznia........ pri nom sa prvý krát na hlas smiala, veľmi ho lúbi. Totiž nerobí na smeny ale o 1600 je doma, takže do večera plnooooooooooo času a v nedelu sme aj tak všetci vždy spolu.......... Takže nie je ukrátená ani o otca, keby každý otec mal taký vzťah ako môj muž, to by bolo krásne. Narkmi ju, prebalí, úplne všetko a malá ho zbožňuje a on ju tiež. 🙂 🙂

jajitko
28. júl 2014

@michala11111 necitala som celu diskusiu, ale mas velke velke stastie, ze mozes dceru nechat u babky a oddychnut si.... ja by som to velmi potrebovala a neda sa. tento vikend som bola po viac ako troch rokoch prvu a jednu noc bez maleho, kedze tatinko ho vzal k starym rodicom.
nas maly bol ocakavany, ale spominam si, ake som mala depresie z toho kolotoca okolo neho a nikto mi ho ani na hodinu nebol schopny postrazit, samozrejme okrem manzela, ale ten musel tiez aj pracovat.
odkladanie dietata na kazdy jeden vikend k rodicom, sa mi zda moc a veta "nejako nas to s nou nebavi..."...fuuuha. silne slova. atke rozmaznane. tvoji rodicia su velmi velkorysi ludia a pokial este pracuju, tak aj blbi, ale to je moj subjektivny nazor.

mircalla
28. júl 2014

@michala11111 Ono asi nie je nutne kazdeho teraz presvedciat,ako sa dietatu venujete atd.....po prvotnej vete, ze Vas to nejako (akoze teba a manzela) s nou nebavi - pride mi to uz take nasilu,mohla si toto vsetko spomenut v prvotnom prispevku. sorry, mozno som zla, ale i dont buy this stuff....
Mna osobne ta posledna veta zabila, bez ohladu na to, co dalej napises, alebo ci davas dieta k rodicom kazdy vikend alebo raz za pol roka...

jana_eyre
28. júl 2014

@silacka1988 tvoj nazor ti nikto neberie, samozrejme ho respektujem.. ale vzdy sa da vsetko povedat aj slusne, bez toho, aby si niekoho, kto odrodi viac deti ako dve nazyvala potkanom, ci blbanou.. /nevrav, ze to je tiez vytrhnute z kontextu, pretoze si to defacto napisala/

nikdy si nezila v inej dobe, takze nemozes tvrdit, ako materstvo zeny brali kedysi, co ich trapilo a co nie.. tento argument je velmi slaby..

vdaka, ze si robis take starosti o to, co bude somnou potom, ako "prestanem rodit".. nevies o mne ABSOLUTNE nic, okrem tych informacii, co poskytuje moj profil, nevies aku pracu som vykonavala pred detmi, ako dlho, ako to s mojou pracou bude vyzerat po tom ako sa tam vratim.. takze nabuduce ta poprosim o trocha menej osobne utocenie..

je podla mna velmi hlupe, ak dospela zena dokaze sudit druhych za ich zivot a este niekoho oznacovat urazkami, za to, ze ziju inym zivotom ako ona sama..

Po tych hlupostiach, co si mi odpisala som stratila chut s tebou diskutovat, pretoze uz mam raz taku skusenost, ze s ludmi, co maju obmedzene nazory sa diskutovat neda..

btw. pisala si, ze si bola aupair.. mala si vtedy pocit, ze staranie sa o deti bola podradnejsia praca ako nejaka ina? preco teda urazas zeny, ktore sa staraju o vlastne deti a nemaju potrebu robit okrem toho nic ine? zena sa moze citit dolezito, len ked sa stara o cudzie deti, ci cudzie zalezitosti?

a ked sme uz pri tych osobnych osocovaniach, ked ta tak irituju zeny, ktore sa rozhodli pre rodinu namiesto prace a oznacujes ich za defacto lenive, pytam sa ta, ake mas pracovne navyky ty? pretoze tie litanie, co si tu popisala v pracovnom case, to mi nepride moc koser voci tvojmu zamestnavatelovi..

jedine, ze by si teda bola za to platena..

pekny vecer..

silacka1988
28. júl 2014

@jana_eyre prepac ale ala by si sa naucit citat s porozumenim...ja som si nepozerala tvoj profil, pytala som sa ta naozaj na tvoj nazor, lebo ty si samanapisala ze planujes po dvoch detoch pokracovat dalej,lebo si sa v tom nasla...iba ma zaujimalo ako vidis seba ked rodit prestanes ( co predpokladam priroda zariadi ze raz prestanes) nemyslela som to utokom a uz vobec nie osobnym, iba ma to zaujimalo ..lebo viem ze take zeny su a nikdy som si nevedela predstavit co chcu robit po tom.. je sice pekne ze si sa v tom teraz nasla, ale ja si to nedokazem predstavit ze co pride potom...pretoze zeny v tom veku uz maju ako taku karieru pracu, vedia co kde...stratit pojem o praci ako takej na 10 rokov je strasne dlho a dnes to nemaju lahke ine typy ludi nez je 50 rocna zena po 15 rocnej materskej...preto ma to zaujalo...nic viac, nemyslela som to ako utok, ved je to tvoja veca niako som ta za to neodsudila...ale asi to proste bude tak ako vravim..precitlivenost niektorých nonstopmatiek mi bude vzdy zahadou...co sa tyka mojihc litánií, predstav si ze existuju napriklad práce s inymparcovnym casomnez od 8 do stvrtej,existuju dokonca aj smeny, alebo clovek moze mat dovolenku alebo byt napn ke chorý...ale to by si zrejme tiez vedela, keby si nebola uz tak dlho doma 🙂 vidis ? takto vyzera osocovanie..napriek tomu somto nemyslela tak, len som ti ukazala ako vyzera skutocne a este mierne osocovanie. No a matky ktoré sa staraju deti nikde neurazam, neodsudzujem...pisem ze kazda maproste iny ciel, ale materstvo si kazda z nas vybera dobrovolne...ja len cely cas pisem o tom ze zeny ked su matkami zabudaju na zivot, realitu, uprimnost, jednoduchost...a zabudajutiez ze niesu aj so svojimmiminom pupok sveta a ze to co robia doma ony neznamena ze je to tak jedine spravne a ostatní sa nemozuý vyjadrovat,spravat alebo sa zariadit inak 🙂 ale ako som spomenula vyssie..citat s porozumenim...nikoho neosocujem , neurazam...apson to tak prvoplanovo nemyslim.,..ale kazdy mal pravo vyjadrit sa, aj ty a j ja...akurat ze ja somnad vecou a ty si supermatka, ja osm teba neodsudila iba somsa ta nieco so zaujmom spytala..ty si sa na to urazila, dotklo sa ta to,lebo som zrejme stupila na tvoje bobo ....a tak si mi vlozila do ust par prekrutenych viet a urobila si zo mna tu co osocuje...nuz.o tomsi az teraz myslim svoje, a vobec o tebe nemusim citat tvoj profil ani nic podobne...obmedzenými nazormi a obmedzenymsprávanim sa kazdy usvedci sam...ale aby som to zhrnula..matka vstekymi desiatimi nikdy nepochopi matku ktorá jeproste iba v pohodematka.. a v pohodematka nepochopi, preco si supermatky nevytiahnu tu palicu z riti a nezacnu saproste iba spravat normalne a usmiat sa na svet...su to dve planety a jedna druhu nepochopia ,mozu sa iba respektovat 🙂 a ja ten druhy svet respektujem, i ked nechapem..ja to teda dokazem...aledokazesto aj ty ?..tazko, lebo ako si sama povedala..po hlupostiach co som napisala nema vyznam sa so mnou bavit...cize ty mas dieta takze vies vsetkonajlepsie a ostatne su hluposti co nevyliezlo z teba nema vyznam 🙂 ok...aj to je nazor..i ked jeden ztych obmedzenejsich o ktorých som uz pisala..ale v pohode, este stale som stretla aj s horsim takze ja s tym dokazem zit 🙂 maj sa pekne a uzi si donekonecnamaterstvo a akosi sama povedala..vypekanie buchiet 😎 a myslim to uprimne aby si sa zase necitila dotknuto .pa!

jana_eyre
28. júl 2014

@silacka1988 nehnevaj sa, ale tieto slova sa tazko daju povazovat za opytanie sa "zo zaujmu"

".jedneho dna rodit prestanes a co potom? decka odchovas a v 50 tke si uz ani neskrtnes...co potom?budes doma ? kto ti da ake peniaze ked si cely svoj produktivny vek bola doma na predlzenej materskej ?"

este mi aj vkladas do ust slova, co som nikde nenapisla.. radis mi, aby som citala s porozumenim, zatial co ty tak nerobis...

silacka1988
28. júl 2014

@jana_eyre ale ved pohodka,menej sa urazaj,a viac s nadhladomreaguj..opat to ze ty to nepovazujes za normalnu otazku lebo ty by si sa to neopytala....neviem kde sisi teda zvykla ze sa vsetci tebe podriadia...bola to odo mna normal otazka, takze ani z tohto nerob bublinu, normalne sa odfuc a pohodka 🙂 nikto ti tu neublizuje ani ta neuraza...nehladaj zle tam kde nieje..ja som sa tiez mohla urazit ked si sa zacala pytat namojho zamestnavatela...cisty priklad...diskusia na modrom konovi nieje katastrofa, ved o nic nejde tak klud 🙂

zeleny_cajik
28. júl 2014

@jana_eyre naozaj zbytočne derieš klávesnicu 😉 ja som chcela tiež zareagovať... ale idem radšej tie buchty upiecť. Lepšie využitý čas 😝

jana_eyre
28. júl 2014

@silacka1988
a tu je vidno, ze naozaj necitas s porozumenim.. s tym zamestnavatelom som to tam dala naschval, aj som to tam napisala "ked uz sme pri tom osocovani"...

je mi az smiesno, ako mi radis, co robit a pritom ti sama nereagujes s nadhladom iba sa o to snazis.. 😀

mozem len opakovat.. VSETKO sa da opytat tak, aby sa to druheho nedotklo.. ale nie kazdy to dokaze, to mi je jasne.. aj ja mam pre teba jednu nevyziadanu radu.. precitaj si najprv po sebe par krat prispevok, ktory odosles..

nebudes robit take preklepy a mozno sa ta bude dat aj chapat, pretoze sama pises, ze "to tak prvoplanovo nemyslis".. plus si precitaj aj viackrat prispevky, co reaguju na teba, pretoze vela krat reagujes na nieco co v prispevku vobec nie je..

vies, tu nie sme na strojopise - nejde o rychlost akou odosles svoj prispevok, ide skor o obsah..

mawka
28. júl 2014

@michala11111 bud uplne v pohode, takych je tu viac, ale ani za boha to nepriznaju. proste si taky typ matky, ktora si uvedomuje aj svoje vlastne ja a netlaci ho do pozadia alebo jasne a strucne povedane uplne do riti a prste chces zit. no a co. a na hysterky, ktore ta tu budu strasit tym, ze dieta ta nebude poznat, ze sa jej bude pliest babka, dedko, mama, tata, to je tiez kravina. ako si to nastvaite vy, tak to bude. ja som od deti mesiac prec, potom mesiac s nimi doma, tu by ma za to pozabijali a odsudili aka som otrasna, ale ja ich serem, lebo az tie super matky okusia ake to je, potom nech pyskuju. moje deti to nijak nepoznacilo, ani to, ze od babatka mi ich mama strazila a ze mala bola 9 mesacna, ked sme sa s exom odlucili a brAVAL si ju na vikend a co jako? normalna vec. radsej ju daj na vikend k babke, budes ty v pohode, bude mala ´v pohode nez keby ste mali byt s nou nervozni, velmi by to citila. teraz je to take nemastne neslane obdobie, ale bude lepsie, zaujimave, ked mala podrastie.
no a dovolenky, take male mimino z toho nic nema, ani si to nebude pamatat, ale buduci rok uz chodte. bezte na 5 dni s malou a potom na 5 dni sami. nemecke cestovky robia aj 5 dnove zajazdy. a mate to dve muchy jednou ranou.
btw, bola som na dovci s deckami a cele to bolo o detoch. takze sa planuje ist niekam sebecky wellnessovat minimalne na tri dni. SAMA. nie som robot. som clovek. a tiez sa musim udrziavat v rovnovahe. a najhlavnejsie, nebojim sa priznat, ze nie som dokonala hyper super matka. 😉 😅

mircalla
28. júl 2014

@silacka1988 Ty mas uz vobec 18? prispevky a slovnik tomu zhruba zodpovedaju....ale nesudim ta, v tom veku som mala pravdepodobne podobne nazory, neviem ci podobnu aroganciu, to asi nie
len vazne nechapem,co vobec robis na tomto fore pre matky ci snazilky, napada ma jediny dovod - vyryvat ci liecit si ego

namornicka
28. júl 2014

@silacka1988 tváriš sa, že ešte presne nevieš, či budeš alebo nebudeš chcieť dieťa, že nebudeš pri ňom dlho na materskej, že keď partner bude dieťa chcieť tak dobre .... toto všetko chápem ja keď som deti nemala tiež mi to bolo fuk a mala som svoje predstavy, deti mi boli celkom ukradnuté vtedy, ale nikdy má nenapadlo diskutovať na mamickovskom fóre. To ťa tu fakt baví keď ťa deti zatiaľ veľmi nezaujímajú a viac menej pohŕdaš názormi mám čo tu píšu?

mawka
28. júl 2014

@namornicka
@mircalla
a za to, ze este nie je matka sem akoze nepatri? ma vajecniky aj maternicu, predpokladam, preco by sa nemohla vyjadrovat k temam, ktore budu pre nu aktualne mozno za par rokov? to akoze tu budeme este urcovat, kto sem moze prispievat a kto nie?
mala som nazor taky ako mam aj pred 20 rokmi na materstvo. ale taketo ze ty nemas dieta, ty sem nepatris, no vam uz asi preskakuje, zeny 😕
idem prec stadeto, lebo vidim, ze za par dni som o nic teda neprisla. ziadna zmena, klapky na ociach. des a hruza. fakt.

@silacka1988

namornicka
28. júl 2014

@mawka nikde nepíšem, že sem nemá chodiť. Iba sa čudujem, že ju baví materské fórum keď zatiaľ nevie či dieťa bude chcieť. To akoby som išla ja písať do fóra napríklad. o golfe a písala by som, že ja ešte neviem či niekedy budem golf hrať a ak aj áno inak ako väčšina golfistov tu na SK pretože sú nemožní a nechápem ako to takto môžu.

1katkas
28. júl 2014

ked som otvarala tuto diskusiu tak som si pomyslela, ze sa jedna o nejake sestrocne dieta co uz do skoly chodi...... a nie ani nie rocne dieta...
stari rodicia mali svoje deti..
ked som bola v porodnici na 5 noci bez dvojrocneho syna tak som za nim plakala,lebo som este bez neho nebola..matka sa ma starat o svoje deti kym su babatka tak nikam ich davat prec nema..som rada,ze moje deti mam stale pri sebe

emai
28. júl 2014

joooooj aka by som bola ja stastna keby mi niekto zobral moju malu lasku aspon na 2 hodiny a nie to na cely vikend!!!!!!!mooooooooozno raz sa toho dozijem.

silacka1988
28. júl 2014

@mircalla
@namornicka keby ste dokazali otvorit oci a citat aj nieco ine nez blbosti zistili by ste ze to tu nieje len o detskych hovienkach a odfotenych ocuranych palickách kde 30 zien hlada na obrazku druhu ciarku 🙂 su tu recepty, moda, zivotny styl...ale obmedzení ludia maju obmedzeny pohlad takze chapem... 🙂 ja si rada riozsirujem obzory aj napr. na fore kde este zatial podla teda VASICH pravidiel nezapadnem kedze nemam dieta...vy predpokladam tiez chodite pozerat nakupne maniacky aj ked nosite len tehotenske tricka, pozerate si na internete napr. kabelky na ktore nikdy mat nebudete alebo na fotky krajin do ktorých mozno nikdy nepojdete iba ak prstomna globuse 🙂 tak preco by som ja nemohla prist na ako vy vravite mamickovske a snazilkovske forum, ked este nemam dieta/nechcem/nebudem mat dieta ?,mozete niekedy aj vy skusit rozsirit tie svoje obzory na strankach o práci, o lifestyle,o vkuse,o bývaní alebo mozete skusit aj dennu tlač s NAOZAJSTNYMI problemami, je to na nezaplatenie 😉