Spanie 2 ročnej dcérky u babky po prvýkrát
Ahojte mamičky .... kedy ste dali detičky prvý krat od seba na noc dve spat k babkam ? A kedy ste išli bez nich na dovolenku wellness ? My sme sa s mužom rozhodli ísť na wellness na tri dni a nechať dcérku (dva roky 1 mesiac ) u jeho Maminy.... Ja už týždeň stresujem či to aj nezrusime alebo skôr nedarujeme niekomu z rodiny pobyt .... teraz ako sa menil čas zostala dcérka strašne moc podráždená zavesená na mne cely deň a samozrejme babka sa ju boji mat (babka má 48rokov a dedko 51),že či to s ňou zvládnu .... Ono je to trosku zložité aby ste pochopili muž robí v zahranici ,chodí na týždeň domov po mesiaci a ja bývam s dcérkou sama a nikdy ju babka nechcela na noc k ním až teraz .... nevieme čo robiť lebo nebola to lacná záležitosť 🤦🏽♀️ Ale zároveň chceme aby sa naučila aj spat pri niekom inom .... A nie nemohla som skôr ísť k nim na skúšku s dcérkou spat takze to musíme asi risknúť lebo naobed nemá problém dcérka zaspat s hocikým .... ďakujem za odpovede pekny deň
@daniella54 každá mame svoj názor, nesúdiť prosím. Ja by som dieťa nenechala. Áno som mama kvocka, nehanbím sa za to. Keď máte ťažšie obdobie, cítiš to tak, tak nechod. Dieťa vie, kedy je čas ísť od maminky a hlavne, keď je na teba naviazaná, čomu sa nečudujem, ste stále samé. Mám tri dcéry, 17, 10 rokov a teraz malú, má pol roka. Dojčené dlho, možnosť odložiť nebola. Sú absolútne samostatne a sebavedome. Ale ty musíš najlepšie vedieť, čo Vám pomôže a urobí dobre.
@daniella54 a nemozes ju dat na noc na skusku? Myslim pred tym ako pojdete?
Podla mna zalezi od teba aj od dietata .. ja som nechcela nikde spavat ani ked som mala 7 rokov 😊 a ak mas ist a mat nervy, ja by som nesla
@h2 ja som sa tiež pousmiala nad tým vekom, keby som teraz zostala tehotná, tak by som v tom veku mala aj ja 2 ročné dieťa. Myslím, že by som to zvládla a nie iba postrážiť. Keby sa jednalo o 70 ročných rodičov, to by bolo iné ale toto sú mladí ľudia, ktorí neviem z akého dôvodu by nemala zvládnuť postrážiť 2 ročné dieťa.
@kvetinka75 To nie je vzdy len o veku. Ale aj o chceni. Moji rodicia maju takmer 70, svokrovci su uz 70tnici. A svokrovci sa dokazu cely vikend postarat nie len o starsie vnucata ale dokonca aj o 1 rocne dvojicky uz pravnucata. A to ma svokra tazku cukrovku ale velmi dba na zdravie a drzi sa fit. Ked ja budem mat 48, bude mat moje najmladsie 7 rokov. Druhe najmladsie 11. No neviem, asi ich vsetkych dam do domova😂 Ale inak, stari rodiai nie su povinni sa starat o vnucata ani minutu. Ked nechcu, tak si najdu hocijake vyhovorky. A skeby som mala taku mienku o rodicoch/svokrovcoch año zakladatelka tejto temy, tak by som im deti same anma nedavala.
@daniella54 cez deň si ju rodičia vzali až ako nejakú 15 mesacnu(ale preto, že oni nechceli/netrufli si skôr ju zobrať ani kocikovat), cez noc ešte nebola, lebo oni nechceli. Ak máš byt v strese, aj rodina, tak dieťa vezmite so sebou, ale podľa mna je už dosť veľké na to, aby to u starých rodicov zvladla. Keby bol velky problem, stále ju vedia doviesť/vy prist Skorej, veď necestujete do Austrálie, takze to podľa mna zbytočne prežívate..
@yanni ale tu nejde asi o to, že by nechceli ale že sa boja. To tiež nechápem, keď je dieťa zdravé, so starými rodičmi sa pozná, veď mu chcú tiež to najlepšie, prečo sa zbytočne stresujú.

@daniella54 tak ale ked zo svokrovcov nemas dobry pocit, tak ju daj radsej tvojim rodicom. Nizsi vek nezarucuje lepsiu opATERU. Hlavne ako je tvoj svokor. Ked bude stale vyvolavat, tak si to ani neuzije. Neviem kde je tvoja mama, ale za opytanie nic nedas. Mozno sa potesi a rada pride skor.