Spanie detí vedľa seba
Ahojte, riešime momentálne zariadenie detskej izby, keďže už budeme mať školáčku. Páči sa nám takéto riešenie ako na obrázku - palanda v detskej izbe. Máme deti, dievčatá vo veku 6 a 5 rokov. Spali by vedľa seba. Ale mám takú dilemu... čo ak mi o pár rokov povedia, že už nechcú spať vedľa seba, že chcú každá svoju posteľ, svoje miesto? Palanda je dosť drahá a vyrábaná na mieru, nerada by som o pár rokov zariaľovala nanovo...
Spávajú vaše detičky vedľa seba aj v staršom veku? Rada si vypočujem si Vaše názory. Pod palandou by bolo voľné miesto na sedenie, stolík a police... získali by sme tak priestor v detskej izbe.
@zeytin Nerobila by som to, presne kvoli tomu, ze po par rokoch ti deti povedia, ze chcu mat kazda svoju postel. Myslim si, ze prave ta postel je take utocisko sukromia pre kazde dieta. Tiez mame dievcata v jednej izbe zatial, ale postel maju kazda svoju a veru to aj vyuzivaju. Ked mali tie postele vedla seba, tak zaspavali aj hodinu, lebo furt sa rusili navzajom.
Podla mna je takato vysoka postel skor pre studenta, ktory ak si donesie navstevu, tak bude mat kde spat.
Bud by som dala poschodovu postel alebo dve postele kazdu do ineho kuta aj za cenu zmensenia priestoru.
@zeytin
ak máš malú izbu mrkni si reláciu nové bývanie dizajn na JOJ
http://www.pluska.sk/ipeknebyvanie/interier/det...
Možno je to len otázkou zvyku, ale neviem si na tom predstaviť dve deti. Predsa len sestry sa občas aj pohádajú, sú rady keď každá môže zaliezť do svojho kúta a nie ešte spolu spať v jednej posteli. Najmä v pubertálnom veku bude takéto riešenie asi dosť problematické.
@zeytin Neodporucam fakt. Je to lakave, ale to skor daj spravit kazdej takuto jednu postel, ak chces usetrit miesto (Inak Ikea ma taku vyssiu postel, tusim kura sa vola, nase to mali a bolo to fajn, aj mali priestor pod postelou na hranie, aj mali kazda svoju).
Dvojpostel len pre ludi, ktori si spolocne spanie zvolili dobrovolne a najlepsie s platnym sobasnym listom 😉 😀
Mám sestru a neviem si predstaviť, že by sme spávali vedla seba. Občas sme prespali spolu v manželskej, ale nechcela by som tam byť každú noc. V puberte si budú liezť na nervy aj 5 metrov od seba, nie ešte aby spolu spali 😀
@zeytin Ahoj, už si tu dostala veľa odpovedí, že "nie" a ja s každou súhlasím, len by som pridala ešte jeden dôvod. Chceš dať dcérky spať hore, aby si ušetrila miesto, ale ak budú mať hore postele a dole sedačku, tak si nič neušetrila. Ja, keď som bola malá, tak som sa veľa hrávala a sedela na posteli, proste ráno som si posteľ ustlala, periny odložila, na posteľ dala deku a ideálna sedačka pre dieťa je na svete. (Mala som izbu so sestrou, mali sme postele rovnobežne pri protiľahlých stenách.)
Pridala by som ďalšie negatívum takéhoto spania - choroby.
ahoj, mne by sa ta moznost pozdavala ale ja by som tiez riesila dve zvlast postele, a mozno pre vacsie baby. moj vacny strach je, co ked niektore moje dieta spadne, v noci, v polospanku, dezorientovane, este aby zliezalo rebrik, skor by som potom riesila nejake postele, ktore sa pocas dna daju vyklopit hore k stene.
Je to pekne,ale neprakticke.ako uz bolo spomenute,aj choroby.ako by ste sa tam k nim v noci driapali?😊 a je to velmi vysoke a zabrana nedostatocna.ja som mala okolo 10rokov,ked som spadla z posch.postele.doteraz nechapem ako,aj zabranu som mala.urcite by som deti takto nedavala spat. Inak napr.podla feng shui sa vobec neodporuca spat v lufte..ale to uz kazdy podla seba 😉 a po tom rebriku sa driapat stale mi islo na nervy ☺
@zeytin synovia spavaju spolu - ale len cez vikendy alebo cez prazdniny. spavaju radi spolu. maju u mladsieho syna roztahovaciu postel. nekopu sa, mladsi sa lepi na starsieho. zatial to starsiemu nevadi. väcsinou spolu este kecaju, rehocu sa, maju tam "party" ako svet. prave preto tak mozu spat, len ked na dalsi den nemusia vstavat. a starsi obcas povie aj, nechce s bratom spat, ze sa potrebuje vyspat.
takze za mna - radsej nie spolocnu postel na cely cas. 😉
ja by som tiez taketo riesenie nevolila.. baby o nedlho budu chciet mat vlastne sukromie, postel je utocisko.. ak by som chcela ziskat priestor v izbe, volila by som mozno dve vyvysene postele, pod ktorou by mala kazda svoj stol, policku na veci, mozno skrinu.. taka varianta by podla mna vydrzala na viac rokov..
moje deti maju teraz spolocnu izbu, ale kazde ma vlastnu postel.. su este mali, ale vidno ako si radi dokazuju, ktora postel je koho 😀 neskor tie postele len presunieme do samostatnych izieb /ak vydrzia/.. mame tak kupene aj komody, vsetko vzdy kupujeme tak, nech sa to da upravit na detsku verziu, ale aj skolacku.. nech to vydrzi co najdlhsie..
Nie je sa čoho báť, mám známeho a má takto hore riešenu posteľ a úplne v pohode...len ich nemá riešenu ako manželskú ale jednu má na jednej stene a druhu na druhej stene, majú to ako také elko že len hlavy majú pri sebe...je to len o zvyku
@zeytin ahoj, tiez mam dve dievcatka (9. a 5.) starsia by mala najradsej uz vlastnu izbu a nie to este spat v spolocnej posteli. Jasne, ze pridu do veku, kedy budu chciet kazda svoje sukromie a prerabke sa nevyhnete tak ci tak. Deti rastu a menia sa aj ich potreby. Najvacsi problem pri spolocnej posteli su kamaratky. Starsia skolacka si casto domov vodi kamosky a aj u nas sem tam prespia. Je to pre ne uzasny socializacny zazitok. Spolocna postel bude v tom pripade na skodu a skor problem. Zvazte aj tuto moznost. Drzim palce 🙂
@zeytin je to krásne no nie je tam bezpečnosť pre deti :žiadne zábradlie,madlo, od steny ide chlad a tá druhá časť spať pri skrini dobre nespadúť na zem?! No neviem...v tej cene radšej poschodovú na mieru alebo možno nábytok na mieru ,kde je viac úložného priestoru. A určite to nie je posteľ vhodná pre tak malé deti.
@laskamojajeidna dakujem za odpived, ale tema je stara uz takmer 3 roky 😁

@zeytin
neviem prečo ste sa tak rozhodli ale každé dieťa by malo spať samo...v manželskej posteli sa budú furt vyrušovať,zabávať,hrať,kopať,ťahať o perinu atd atd..
tak isto sa mi zdá hrozne vysoko tá posteľ,teda blízko k stropu...je tam ovela teplejšie ako pri zemi a viac alrgenov počas kúrenia