icon

Spánok 9 mesačného dieťaťa

calmmeadow
6. dec 2021

Ahojte,máte niektorá skúsenosť, že by vám cca 9 mesačné dieťa spávalo iba 1,5-2 hodiny denne? Väčšinou doobedu 1-1,5 hodiny a poobede 30-45 min.Bdenie medzi dennými spánkami má min.3 hodiny, ten druhý spánok musím ísť na prechádzku,aby zaspal po 3 hodinách, inak je schopný byť hore aj 3,5 hodiny (alebo aj viac).Večer zaspáva väčšinou o 19:00 a spí väčšinou do 06:00, max. do 06:30.Pred nočným spánkom má bdenie 4 hodiny.
Viem, že nie všetko ide vždy podľa tabuliek, ale píše sa, že takéto deti by mali spať cca 3 hodiny počas dňa. Aj v porovnaní so starším synom sa mi zdá, že spí málo, lebo ten spal 1,5 hodiny doobeda a 1,5 h poobede.
Rozmýšľam, že keď už teraz spí tak málo, tak pochybujem, že v dvoch rokoch ešte bude mať vôbec nejaký denný spánok....alebo aké máte skúsenosti vy?

nesvadbovo
6. dec 2021

Moja mladšia tak spávala - doobedný spánok hodinku a pol, poobedný max. hodinu, spravidla 30 minút. Ale nemyslím, že by mal nedostatok spánku, veď v noci naspí 11 hodín, takže dokopy je to dosť. A denný spánok je nevyspytateľný, teraz má dcérka 2 a trištvrte a cez obed spí každý deň od roka tie cca 2 hodinky (potom ju budím, lebo chodíme pre staršiu dcérku do škôlky) a nemá žiaden problém zaspať, väčšinou do 10 minút spí. Takže tým by som sa teraz zbytočne nestresovala...

ailiba
6. dec 2021

@calmmeadow však to ti spi krasne👍. Môj syn nemal nikdy 2 spanky. Teda, od 3 mesiacoch spával ako mačka, tak 20 minút 3x denne, v noci bol hore každé 3 hodiny.... No nič moc. V 9. Mesiacoch spal hodinu poobede a zaspával o polnoci a vstaval o siedmej rano. A to ešte 2x za noc sa zobudil na mlieko. No hrozne. Ale teraz bude mať 2 roky a zlepšilo sa to. Zaspáva síce až okolo 23:00, ale vstáva o 9:00.a poobede zaspí o 14:00 na hodinku a pol. Takže ma dosiaľ najlepší spánok. Nikdy nevieš, ako to bude ďalej...

patka06
6. dec 2021

Moja dcéra od pol roka spávala cez deň iba raz, cez obed cca od 12 - 12.30 dve hodiny a prespala potom celú noc 10 hodín

simsalabim
6. dec 2021

@calmmeadow Podla mna spi super. Moja starsia v tom veku spala 2x30min. V roku a pol uz denny spanok nehrozil.

dadulamamula
6. dec 2021

@calmmeadow môj syn od 2 rokoch nespráva 😂 takže ta nepoteším. Ale do dvoch rokoch spával zo začiatku aj 4 hodiny, potom 3 potom 2 potom 1,5 h potom 45 minút až sa to stratilo :D neriad sa podľa priblblych tabuliek

januarkids
8. dec 2021

@calmmeadow to spí krásne, čoby sme za to dali.
Už má 10m.a takto nikdy nespal, cez deň po pol hodine 2-3x, večer dokiaľ zaspí je 21.00,21.30, aj neskor, i po tom sa budí do polnoci, potom napapať 2x v noci, cca od 3,4,alebo 5 hodiny sa prevracia, pospí pri mne do 5 alebo 6.