Spánok mesačného dieťatka
Ahojte. Mame doma mesacnu dcerku. Prvy tyzden som dojcila, neboli ziadne problemy so zaspavanim, akurat od hladu (to som si uvedomila neskor). Druhy tyzden sme mali od doktorky nariadene prikrmovat nutrilonom a ja som mala odsavat a davat malej odsate z flase. To sa mi podarilo akurat tak 2 jedenia do dna zrealizovat. Spanok bol aj v tomto obdobi pomerne dobry. Problemy zacali treti tyzden. Mala nam zacala stale len plakat (aj na rukach,, fitlopta absolutne nic nepomahalo). Nasadili sme espumisan a neskor coliprev. Teraz je to trosku lepsie, ale pokial sa neuspime tak malicka len place. Uspavanie vyzera asi tak, ze ona aj 5 krat zaspi a v zapati ju zobudi krc v brusku. Niekedy preplaceme od jedenia k jedeniu, lebo naozaj ani ruky nepomahaju. Som zufala z toho placu a ze si neoddychne poriadne. Este ma napadlo, momentalne vobec neviem rozlisit ci je chudatko hladna. Po tolkych placoch uz mam v tom gulas. Riadim sa podla krabice nutrilonu. V noci napriklad sa mi zda ze po 2,5 hodinach sa zobudi nie kvoli hladu ale kvoli krcom. Tak sa snazim dudlom a cicikanim znova uspat. Potom jeme az po 4 hodinach. Neviem ci toto robim dobre, ze oddialujem jedlo. Ale ja fakt netusim ci je chudatko hladna alebo nie (davam 90ml, 7 krat do dna, ma 3,9kg). Skuste mi poradit, ci nieco nerobim zle. Dakujem za akekolvek rady a tesim sa ze po troch mesiacoch by sa mala situacia trochu upokojit.
Ahoj ja ti poradim len tolko daj si pozor na to co jes.ja som na zaciatku zjedla privarok zo zelenej fazulky a uz to islo koliky.davala som tiez coliprev a espumisan a dakedy aj rurku do konecnika.ale ako pise
@siska53 casto prikladaj aby sa malinka ukludnila.dakedy to moze byt aj detsky strajk t.j. ked ti odmieta prsnik prezili sme si svoje ja som tiez vtedy bola zufala a riesila som to bebou aby mi nebol hladny a teraz chce len prsnik a flasku vypluva z pusinky.
Dakujem za rady, ale uz vobec nedojcim, uz nemam vobec mliecko. Sme len na nutrilone. Na prsniku sa mi skor hneva ako upokoji. Vsade ale pisu ze kolika trva pocas dna 2-3 hodiny. Ale ja nemam ani jedno jedenie aby mi mala neplakala a nebol problem ju uspat...a to papame 7 krat do dna. A ano mala mi dost vyrazne schudla po prichode z porodnice preto ten nutrilon (doki mi zakazala miesat pri jednom jedeni prso a flasu, takze ake take mlieko co som mala, sa mi komplet stratilo, kedze odsavackou som dala tak 30ml najviac z oboch prs. Prikladala som len vtedy, ked som mala odsatu davku ☹ ...
Vsak pre to sa svet nezruti ze nedojcis na co vymysleli UM pre tie maminy ktore nemaju MM.Ja ti prajem len vela uspechov a zdravia.treba len vydrzat ono to prejde neboj.rychlo ti to ubehne ze malinka sa bude len usmievat a budete mat z nej velku radost 🙂 🙂 🙂
Ahojte, v prvom rade dakujem za rady. U nas je situacia trochu lepsia, na koliky nam zabera infacol. Chcem sa vsak poradit, ci niekto mal podobnu situaciu. Ked dam malickej mliecko z flase, hned ako dopijeme zacne plakat (uz som skusala davat aj vacsie aj mensie davky ako je odporucane), takze hladom to asi nebude....ked si odgrgne plac pokracuje. Po nejakom case ked sa ako tak upokojime pocujem ze jej to mliecko beha medzi zaludkom a pazerakom. Malokedy jej trosku vytecie z pusy von (zrejme tichy reflux). V podstate sa pokusam donekonecna uspavat, lenze ona sa nato stale budi. V podstate sa aj jej nervozita z toho ze nespi stupnuje a darmo ju budem nosit na rukach proste plac. Jedine kde mi zaspi je kocik (bud vonu alebo balkon). Mame 6 tyzdnov. V podstate je na balkone alebo vonku kocikujem cely den !!! Proste to dospelo do tohto stadia ze je malicka stale vonku. Je riadne zabalena, v teple. Akonahle ju dam dnu aj po kocikovani hned je hore a este vacsi plac spusti. Bojim sa vsak aby neprechladla ze je stale vonku. Mate niektore s tymto skusenosti. Resp co je lepsie, spanok dietata, alebo rev z toho ze sice zaspime aj 10 krat po jedeni ale urcite nas daco zobudi a len sa to stupnuje pokial som dnu. V noci je to fajn, vie spat aj 5 hodin naraz. A to postielke bez nejakeho extra uspavania pokial nas moc nehneva ten "reflux". Vdaka za akukolvek radu pripadne upozornenie ze to nerobim dobre. Pekny den

@cezia mala ti chudla,ked nariadila dokrmovanie?
Koliky treba len vydrzat masirkovat,dzvat kvapky co najviac nosit, a ked nechces prist o dojcenie,tak casto prikladat,bude aj ona aspon trosku spokojnejsia.
Moja mala koliky do 3,5m.,potom uz len obcas az po 4.m.vymizli. Tiez skoro stale plakala,v noci sme byvali dakedy hore aj hodinu az dve. Slabsie priberala,doktorka kazala len castejsie priberat. No u nej je to typom postavy,teraz uz 11m.je bez mojho mlieka, uz davno,od 6.m.papa prikrmy,teraz uz riadne jedlo a aj tak s tym priberanim to nie je nejak slavne. Je ale tak akurat. Bola co najviac v nosici,co najviac prikladana.
ak este dojcis,okrem nafukujucich veci daktorym babatkam prekazaju mliecne vyrobky,inym zas mucne (skus jest bezlepkove).,vyskusat vzdy zopar dni,ci sa situacia nezlepsi.
No dakedy pomoze len cas....
Ja som napr.bola dojcena len kratko a koliky som mala napriek UM.
Inak ja by som na tvojom mieste si dala skor skontrolovat prisatie malickej. Obratila by som sa na laktacnu poradkynu.