icon

Spia vaše malé bábätka a deti dobre?

26. aug 2020

vacsinou sa docitame vsade o malych nespacoch problemoch so spankom... zaujima ma ci vase deticjy dobre spia... vsade citam ze ak aj spia dobre pridu soankove regresie rastove spirty zuby choroby ockovania... ako casto je to naozaj tak a zle a tazke ? existuju maminy ktore su relativne dlhodobo spoko?

lula313
26. aug 2020

U mna obe deti cez deň narocne, ale super spia. U dcerky sme zažili možno 10 noci, kedy sme nespali(zuby, pokus o odstavenie kojenia, keď nebola ešte pripravena), ale z dlhodobého hľadiska, aj keď sa budila na kojenie v určitých obdobiach každé 3 hodiny, nebolo to nič hrozne. Ja som zase bola zvyknutá byt v práci dlho, raz som trhla rekord firmy odpracovaných 40 hodín bez spanku, čiže mne to až tak nevadilo aj byt hore. Teraz tiež zaváram vyzivy a nespim a ešte mám toho tak na tri hodiny🤦🏽‍♀️

deti95060810
26. aug 2020

Maminky autistov by ti vedeli rozprávať o problémoch so spaním u ich detí...Aj v 10 tich rokoch riešia tento problém....

deti95060810
26. aug 2020

@lula313 40 hodím bez spánku? A nič ti nebolo? Ja keď spím 5 hodím tak mám problémy .... Je mi strašne zle - fyzicky.... pocit na vracanie, nechutenstvo,
mm mi zas tvrdí že on je podráždený a všetko mu vadí po nočnej....

mirkava
26. aug 2020

@lula313 my sme do dvoch rokov mali max 10 noci kedy sme spali aj to sme boli aspon 3x hore. Inak kazde 1,5 az dve hodiny.... 😉👍😊

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
jumama
26. aug 2020

Nasa bola absolutny spac 🙂 Ja som sa az niekedy bala, kolko spinkala. Okolo 10 mesiacov uz len jeden spanok denne, okolo dvoch rokov uz nespavala cez den, ale v noci tych 10-12 hodin dobehla. Spat sla o siestej, siedmej a vstavala tak skoro, ale nevadilo mi to, lebo som ranny typ. Videli sme vsetky vychdody slnka 🙂 Teraz uz ma 10 r a trosku sa potatila, chce byt vecer dlho a rano by spala aj do 10. Cez prazdniny ok, ale do skoly vstavat to ju aj na tri razy treba budit a necha si fakt 5 min na oblecenie a uteka...

evkakozickova
26. aug 2020

U nás od narodenia spánok bol veľmi dobrý nájme v noci, cez deň to bol niekedy boj. A samozrejme mal obdobia kedy nespal celú noc buď sú to zuby, alebo keď bol chorý sa pamätám, keď som snim prišla s pôrodnice čakali sme že bude vstať v noci a on nakoniec vstal o štvrtej ráno 😁

asia83
26. aug 2020

Moje sa nikdy nebudili v noci. Prvé dva mesiace jeden-dvakrát na mlieko, no cca od dvoch mesiacov spia celú noc. Lenže ja som od narodenia aj dokrmovala Sunarom. Najprv prsník, potom Sunar. Dcéru som dojčila do dvoch rokov a syna päť mesiacov.

tosomja
26. aug 2020

Ahoj, moja dcéra, teraz už 10 ročná od narodenia spala ukážkovo. Od 20 do 7 rána, bez budenia. Samozrejme, prvé mesiace nepriberala, tak som ju musela kŕmiť aj v noci, ale nikdy som ju nezobudila, pila v polospánku a spala ďalej. Cez deň mala tiež pravidelne nastavený režim, nič jej nevadilo spať, ani choroba, ani zúbky, ani ten hnusný reflux.
Teraz mám 5 mesačného syna a ten je úplný opak. Samozrejme, spí v noci nemôžem povedať, ale on sa budí na jedenie. Vypije mlieko a spí ďalej. Ale už je to iné,, už ma to viac unavuje. A cez deň stále na rukách, len tak vie spať, on má extrémny reflux, takže ho aj chápem, že mu je nepríjemné ležať.
Verím, že aj to obdobie pominie a bude spokojné spinkať bez rušenia. Ináč je to tiež skvelé bábätko. Užívam si jeho prítomnosť, jeho ručičky, očká ako sa pozerá, keď ho mám v náručí, keď spokojné spinká na mojom ramene aj keď často padám od únavy a nič neviem robiť, upratovať ..

ivangeline
26. aug 2020

Môj prvý spal ukážkovo, horšie, keď šli zuby alebo začal loziť/chodiť, no stačilo vziať nosič alebo na ruky a do 15min sa upokojil a spal. Prípadne ešte mlieko potom. Zato moja dcéra... Katastrofa ale má problémy s trávením. Koliky. Už máme istý režim ale nie každý deň je dobrý. Večer však stále rovnako a rýchlo aj zaspí. Aj pospí. Má 6,5m.

3petka
26. aug 2020

Moje dieťa bol pekný spac. Od narodenia sa cez noc budil iba raz a cca od 4 mesiacov vôbec. Aj teraz krásne spinka celé noci. Kde tu je výkrik aby som ho šla zakryť alebo ak sa mu niečo zle sníva. A choroby samozrejme že spinkaval horšie ale našli sme si spôsoby ako mu to uľahčiť.

autor
26. aug 2020

@3petka ake sposoby? kojili ste,,? ako zuby? ste s manzelom spaci? ako si ho uspavala v noci? co denne spanky?

ajka0207
26. aug 2020

@deti95060810 40 hodín sú len dva dni, to je v podstate že jednu noc vôbec nespíš. V 20 rokoch to ide v pohode podľa mňa

3petka
26. aug 2020

No keď bol chory vždy potreboval spinkať tak hlavičkou vyššie a samozrejme som bola pri ňom. Poprípade keď bol menší tak 8 mesiacov až 1,5 roka pomáhalo že som ho zabalila do detskej perinky a bol taký stiahnutý. človek skúša všetko aby sa dieťa vyspalo a ja s ním. Kojila som len tri mesiace. Pri každom zube u nás bola teplota a sopel takže to som si užila. S manželom sa radi vyspíme. Keď bol malinky tak sa nám osvečilo nechávať ho cez deň spávať na brušku, mával vždy krásne spánky. Nič som nikdy nejak nesilila keď potreboval zaspať na rukách tak som ho tak uspala, a vždy som skúsila že dnes nie na rukách skusim pri ňom si lahnúť a nech behá čo to dá a zaspal. Takto sa postupne naučil zaspávať keď som pri ňom len ležala a znova keď som si už povedala že je čas že by zaspal sám v postieľke tak som mu vysvetlila že idem na chvílku si porobiť veci a prídem ho kuknúť a takto sa naučil tiež úplne sám zaspávať. Vlastnú izbičku dostal ako 4 ročný a bol tak rád že sa mu tam spí úplne super. Ani nemá potrebu prebiehať k nám v noci. A teraz napríklad v školke denný spánok nemá a ani ho už nepotrebuje v podstate ale doma si vždy ide ľahnúť a spinká podľa únavy od 1 hodiny do 3.

lula313
26. aug 2020

@deti95060810 nebolo mi nič, len už som potom mala za stolom mikrospanky😀a to myslenie bolo pomalšie. ja som aj na výške tak fungovala, že som si deň predtým pospala a od nejakej 20tej som sa učila až do casu skúšky. Podľa mna sa organizmus vie prisposobit na takýto režim.
@mirkava ano, sú takéto deticky. Ja by som práve vymenila spave dieťa za tie moje, čo vedeli prvý polrok cely prerevat.

lauriema
26. aug 2020

Ahoj, ja len vôbec nechapem prečo toto stále niekto rieši... Nenavazam sa do teba, len chcem povedať ze každé dieťa je predsa jedinečné a podla mňa treba hlavne rešpektovať že je to dieťa... Spi ako sa mu chce... Ešte sa naspisš v živote dosť neboj sa😉Ja mam 7 mesačnú teraz a spinka ako sa jej chce je taka noc že celu spinka je taka ako dnes že je skoro celu hore. Mam syna 8 ročného ten napríklad ani neviem ako rástol on proste od narodenia vždy spal celú noc a ďalej mam 6 ročnú dcérku ona nespala nikdy, 🤪Ani v noci ani cez deň 😀Proste to som sa vždy smiala že nechápem ze není unavená

majamat
26. aug 2020

dcera spala velmi zle od narodenia, kym nesla v 3,5r do skoly. aj ked v noci to nebolo take zle, ale ja som dohanala zameskane, tak som spala malo. no dcera vecer zaspavala az tak okolo 22hod, a budila sa o 4-5hod a medzitym este 2x hore. samozrejme aj potom rano este chvilu po nakrmeni pospala, ale to uz bolo menej. a cez den minimlane 1-2hodiny ( uz ako novorodenec cez den spala malinko )

sazumak
26. aug 2020

Naše tri dcérky spali od narodenia perfektne. Skôr som mala opačný problém...zobudiť ich na kojenie, zaspávali mi pri tom 🙂 Všetky tri boli skôr narodené, možno preto. Ale celkovo v najbližšej rodine máme 10 detí a všetky dobre spávali v noci 🙂

papaya308
26. aug 2020

Moje nie 🤣