Správanie 3-mesačného bábätka

trashpanda
25. sep 2018

Dopredu sa ospravedlňujem za možno hlúpu otázku, no som prvorodička a môj syn je prvé bábo, čo mám možnosť vidieť. Plus mal ťažší príchod na svet, tak všetko skúmam. Malý sa začal usmievať už v 5.týždni a usmieva sa celkom dosť, aj na nás bľaboce, keď má náladu. Hračky sleduje zo strany na stranu, zatiaľ ich ale nechytá (ruky si iba strká do pusy). Koníky pasie celkom pekne. Čo ma občas ale zaráža, sú také akoby "vypnutia". Vtedy ho nezaujíma nič, len si dá napríklad prsty do úst a pozerá bohvie kam, musím sa snažiť, ak ho z toho chcem vytrhnúť. Je to u bábätiek normálne či je to nejaká zvláštnosť? Všade strašia autizmom tak sa človek hneď vydesí.

dorotka9819
25. sep 2018

Náš maličký má tri a pol mesiaca a tiež hračky ešte nechytá. A prsty sú aj u nás, koľkokrát ma to v noci zobudí že si ich žužle.
Neviem, pokiaľ sa ti to zdá nejaké zvláštne tak pri najbližšej návšteve doktora sa na to opýtaj. Ja vždy keď si nie som istá tak si napíšem čo sa chcem opýtať doktorky a ona mi odpovie.
Určite ho pozná viac ako len my z tvojho rozprávania, keď tam chodíš na poradne, všíma si ho.

lindusss2016
25. sep 2018

@trashpanda no u trojmesacneho babatka naozaj nemozes vidiet znamky autizmu, ten maju problem diagnostikovat odbornici aj po dovrseni troch rokov.

mala_katie
25. sep 2018

@trashpanda vôbec sa nestresuj autizmom a už vôbec v 3 mesiacoch.. Aj pri starších deťoch sa to ťažsie diagnostikuje.. Vyvíja sa krásne, je šikovný, podľa toho, čo si opísala, určite je všetko ok.. Môj ma 3 roky, nikdy ho nebavili hračky, ani hrkalky, v roku hádzal iba hračky za seba ukladá autá do radu najradšej a hadze ich zo stola trebárs, za všetko jaci a nie je autista.. Je úplne iný ako všetky deti co poznám a je v pohode.. Proste každé dieťa je iné..

malinajahoda
25. sep 2018

@trashpanda moja dcérka má 7m, tiež si dá prsty do úst a pozerá sa do blba niekedy 😃.

beky1813
25. sep 2018

Odpprucam menej citat internet. Je to vyvojova faza.

asia83
25. sep 2018

@trashpanda Netreba to dieťa tak sledovať a silou mocou hľadať chyby. Je malinký. Dajte tomu čas. Inak netuším, čo to znamená, keď dieťa "pasie koníky". 😵

asia83
25. sep 2018

@beky1813 Presne.

jana_eyre
25. sep 2018

@asia83 ze na bruchu dviha hlavu a pekne pozera okolo seba..

asia83
25. sep 2018

@jana_eyre Aha. Ďakujem pekne. 👍

jannyr
25. sep 2018

@trashpanda náš malý sa tak čudne napol, keď bol úplne maličký. Vyvrátil hlavu do strany a hore, oči do blba a chrbát prehnutý.... vtedy kakal alebo púšťal vetry....

lorela
25. sep 2018

@trashpanda Tiež odporúčam menej sledovať bábätko v zmysle namýšľania si nejakých vývojových abnormálií. Všetko čo popisuješ je celkom prirodzené, vrátane toho "vypnutia". Čo je ale neprirodzené, že ho z toho vytrhávaš.
Užívaj si bábätko, teš sa, raduj, ďakuj... Práve vám plynie krásne obdobie, ktoré ale veľmi rýchlo ubehne 🙂.

trashpanda
autor
25. sep 2018

Ďakujem, veľmi ste ma upokojili. 🙂 Nesledovala by som malého toľko (celé tehotenstvo som bola skôr kľuďas), nebyť toho pôrodu, ten ma nejako z môjho kľudu vytrhol.