icon

Správne odgrgnutie mesačného bábätka

jennyka
14. jún 2012

ahoj, tak na uvod som uz zufala, maly posledne dni po kojeni ked je cas na odgrgnutie zacina sa pucit, natahovat, plakat a nechce si odgrgnut. vcera vecer som ho nosila na rukach asi tri hodiny a stale plakal. neviete preco si nechce odgrgnut? respektive preco place ked ho dam do zvyslej polohy na odgrgnutie. davam ho na plece. je aj iny sposob co by som mala vyskusat? poradte mi prosim

Strana
z2
jennyka
autor
16. jún 2012

@feb13 takze myslis ze to neni reflux ani koliky? do konca sestonedelia mame este tyzden tak dufam ze to prejde i ked to trva len tretiu noc. ale v noci je to v poriadku. len vecer a pocas dna je to tiez slabsie. ja ho krmim po leziacky a snazim sa s nim nemanipulovat. co robis ty? ako ho krmis? davas ho zakazdym odgrgnut??

jennyka
autor
16. jún 2012

@feb13 dufam ze je to len ten problem co si spomenula a nie koliky ci reflux ci co. o seba sa nebojim, to daako zvladnem len ma trapi ze tomu drobcekovi nemozem pomoct.

feb13
16. jún 2012

@jennyka Ahoj ja tvoju situaciu nemozem spolahlivo posudit ale v nasom pripade to reflux asi nebude, lebo to by mal asi stale a nie len vecer od pol osmej do desiatej - jedenastej. Sice to ma obcas aj cez den ale napr. dnes sa mi rozhodne zdalo ze to robi vtedy ked nemoze zaspat. Ja ho cez den kojim v sede v koliskovej polohe a vecer a v noci poleziacky. Odgrgnut ho davam hned na plecia alebo do klbka a zvycajne si za chvilku aj riadne odgrgne len vecer nie vzdy. On mi cez den na prsniku nezaspi, v noci ako kedy ale ked zaspi tak ho odgrgnut nedam, ked potrebuje tak sa za chvilku zobudi a vtedy ho davam. Mam dojem ze tieto vecerne place nezavisia od polohy pri dojceni. Ale vzdy sa to pusti pri vecernom kojeni, ked okupeme obe deti a davame ich spolu spat, teda ja si s nim lahnem nakojit k starsiemu a starsi pri nas zaspi a on sa zacne pucit. A tiez som pozorovala, ze najviac vzduchu nahlta ked je nervozny, vtedy nevie spravne koordinovat sanie, opakovane pusta prsnik a jeduje sa ze ho stratil, aj mu dost zabieha vtedy a z toho je este viac nervozny.
Starsi syn v prvych tyzdnoch nepotreboval odgrgavat vobec a ked ano tak mu to islo bez problemu a predsa plakal kazdy vecer cca. od siedmej do pol dvanastej.
Co sa tyka koliky - je to asi najnejasnejsia vec okolo babatiek, na co sa da zvalit vsetko to je najjednoduchsie ale pritom nikto realne nevie o co sa jedna. Oficialne novorodenecka kolika je definovana ako plac trvajuci minimalne 3 hodiny minimalne 3x do tyzdna - to v podstate pre nas plati. Lenze u nas bezne su koliky vnimane ako bolesti brucha sposobene plynatostou a to moje deti rozhodne nemali. Aj ked pri prvom ma presviedcali ze ano, ked troska poprdkal tak preto ze je nafuknuty a ked nie tak ved ma zastavene vetry - akoze uplne trapne. 😖
Reflux je choroba ktoru dokaze lekar diagnostikovat a potom predpise nieco na zahustenie mlieka. Na plynatost pomaha Espumisan ci Infacol. A na koliky v tom zmysle podla tej oficialnej definicie asi nepomaha nic len trpezlivost a laska nakolko pricina nie je znama.

jennyka
autor
16. jún 2012

@feb13 ahoj tak ja si myslim ze mam taky isty problem. dnes uz toho placu bolo menej len nemoze zaspat a jeduje sa. 😠 ku koncu papania je nervozny a nechce sa prisat. prisaje sa na par sekund, odtrhne hlavicku, rosculuje sa a takto dookola nejaku dobu. tak som ho dala do kocika ale zacalo sa mu ckat tak mu idem dat kusok mliecka 🙂

zmrzlinkams
16. jún 2012

pupik je dobry aj my sme ho použivali 😀

monline
17. jún 2012

@jennyka nám pomáhala táto poloha na odgrgnutie
http://www.novorodenec.sk/page.php?sekcia=clank...
a neskôr zaspával pri kojení, to som ho nechala spať...
A na koliky zabralo len nosenie na rukách, trocha pomáhalo masírovanie pupíkom

jennyka
autor
20. jún 2012

tak dnes sme boli u doktora a ten nam povedal ze sa Leo prejeda. a ze reflux to neni.

zuzanqa123
31. júl 2012

@monickapd ahoj ..môj maličky ma asi tiez reflux lebo po každom papani grcka trošku tak tiez hladam spravnu polohu pre odgrgnutie lebo si nechce vôbec odgrgnut...aka poloha sa osvedčila prosím ťa tebe ? 🙂 dakujem

arasidka123
1. aug 2012

moj ked neodgrgne normalne na rukach tak ho zvyknem dat na brusko a vtedy mu to ide lavou zadnou 🙂 no niekedy sa stane ze stihne zaspat skor ako vytiahnem flasku z ust takze odgrgnutie pride na rad az ked sa zobudi 🙂

jajuska13
29. okt 2012

Jd

smile333
9. nov 2012

@kiwi82 Aj my odgrgávame takto a ide to skoro vždy zaručene!!! Tiež som to našla na nete

janka12350
28. sep 2017

@ustrachana čožé??? a to neplakal a nebol hore ..moja má velký probléém si odgrgnnuť a plače potom by len jedla a zle jej je a tak dokola 10 minuz spí

Strana
z2