Starostlivosť o dojčené bábätko
Ahojte mám doma 7 dňové bábätko dojčené mám na vás pár otázok keďže je to moje prvé tak som opatrná
1 . Zajtra sú Vianoce : myslíte že môžem v pohode trochu kapustnice a šalátu ?
V nemocnici nám dávali všelijaké strukoviny aj kel a pod a doma zatiaľ jem všetko ( aj mliečne , čokoládu a pod ) ale hento naraz je také ťažšie tak neviem
2. Kedy ísť na prvú prechádzku , aspoň krátku?
3. Keď sa ja cítim v pohode , myslíte že návštevy nebudú vadiť ? Prípadne aj žeby som šla ja s malou na chvíľku k rodičom ? Zatiaľ sme boli len u dr ináč sme doma
Ďakujem 😊
Môžeš jesť všetko, môžeš ísť aj von a ak sú všetci zdraví, aj na návštevu alebo návšteva ku vám. Umyť ruky a nebozkavať dieťa, to je základ. Netreba sa z toho zblázniť, deti nie sú z cukru, keď k tomu pristupujú všetci s rozumom.
1. vyskúšaj , ale len troška . či bábo nebude mať problémy. mojej dcére veľmi vadili čerešne - mala hnačky. prestala som jesť - stav sa upravil.
2. aj hneď - zajtra na obed. aspoň na krátko. chodila som s dcérou keď padal sneh a bola fujavice. Dobre zababušiť bábo a aspoň na pár minút.
3. nebudú. môžeš aj k rodičom.
známy išli s bábom domov z pôrodnice v SAD. Som myslela že zle vidím. A oni v pohode. V autobuse sedeli asi 20 min.
ja neviem ja som asi s prepacenim sprosta preco by nemohla ísť s dietatom von?
ja neviem ja som asi s prepacenim sprosta preco by nemohla ísť s dietatom von?
@klotildabazarik pise niekto, ze nemoze? vsetky baby jej napisali, ze ma ist von.
jedlo - trocha hej, s tou kapustou opatrne
von - jasne
navstevy - fu, neviem, teraz je dost chripky. neda sa stretnut vonku? alebo len v nejakom uzkom kruhu?
@klotildabazarik pise niekto, ze nemoze? vsetky baby jej napisali, ze ma ist von.
von - jasne
navstevy - fu, neviem, teraz je dost chripky. neda sa stretnut vonku? alebo len v nejakom uzkom kruhu?
@deedol ano myslela som len rodičia a súrodenci, nikto nieje chorý , iné návštevy až najskôr po šestonedeli
von - jasne
@deedol ja len na margo toho že dnešné mamicky sa musia pytat uplne blbosti🙄ved normálne ho oblecem a ideme na prechádzku ani nemrzne, co budu zavreti doma alebo co?
@deedol ja len na margo toho že dnešné mamicky sa musia pytat uplne blbosti🙄ved normálne ho oblecem a ideme na prechádzku ani nemrzne, co budu zavreti doma alebo co?
@klotildabazarik no tak napr ja mam decembrove dieta a mne pediatricka vyslovene neodporucala ist s takym mini babatkom do sychraveho pocasia. Vraj ani mraz by nevadil ako vlhke chladne pocasie 🤷♀️ takze sa netvarme, ze je to neviem aka otazka a co to len tie dnesne mamicky riesia.
Pokiaľ ti pediater nepovedal inak, tak môžeš všetko. Akurát ti nevieme garantovať či dieťa nebude bolieť brucho, ale to môže bolieť z hocičoho. Rovnako pobyt vonku, kočík máš, zimné oblečenie máš tak kľudne si rob kolečká okolo mesta keď sa na to cítiš. Návštevy rovnako, nemusí sa stať nič alebo niekto pred vami vo výťahu/vchode/na ulici zakašle a bum prvá choroba. Môže, nemusí. 🙂👍
Kapustnicu nie a aj do šalátu by som nedávala hrášok.
Inak všetko ostatné v pohode.
@deedol ano myslela som len rodičia a súrodenci, nikto nieje chorý , iné návštevy až najskôr po šestonedeli
@siska012 to dieta ma tyzden. Dopraj mu preboha klud. Este sa navianocujete. To ze dnes nikto nekasle neznamena ze nezacne v noci/zajtra. Treba ho po navstevach vlacit hned? Jak maca? Je uplne jedno ci je to mama alebo prateta
@siska012 to dieta ma tyzden. Dopraj mu preboha klud. Este sa navianocujete. To ze dnes nikto nekasle neznamena ze nezacne v noci/zajtra. Treba ho po navstevach vlacit hned? Jak maca? Je uplne jedno ci je to mama alebo prateta
@really8 presne. ved ma len tyzden. treba aj jemu dopriat trocha kludu, ved pre neho je vsetko nove aj dychanie, papanie, vzduch... A teda kazdy ako uzna za vhodne ale tyzdnove dieta by som v tomto obdobi po navstevach rozhodne nevlacila. Infekcny je clovek skor ako sa prejavia priznaky. No ja by som to teda neriskovala. riesit o dvojtyzdnoveho babatka sople a teploty, ak nemusim, dakujem neprosim. ale kazdy ako to citi.
Kapustnicu by som neriskovala. Salat a ryba ano.
Von mozes ist bez problemov.
S navstevami by som pockala, ma 7 dni, nech ma este klud a vsade su teraz hnusne choroby.
@siska012 čo sa týka jedla a kojenia, netreba preventívne vyradiť nic, treba skusat a sledovať reakciu dieťaťa. Ja by som si dala oboje, ale tak s rozumom. Ale teda ak by som si ja osobne mala vybrať, radšej šalát a kapustnicu nie. Ja som pri druhom jedla od začiatku vsetko..pri prvom som si tiez davala pozor, premyslala nad všetkým čo zjem. Ale pri druhom akosi uz nebol čas na tolke premyslanie (co je normalne 😁). A malej nebolo nic, tak som jedla všetko. Ale tak to si musis odsledovať ty postupne
Prechadzky urcite v pohode, správne obliecť a mozte vyraziť.
Navstevy by som tento rok vynechala. Je jedno,ze len surodenci a rodičia. Drobcek ma tyzden..dopraj mu,nech sa trosku otrepe na svete. Teraz naozaj zúri chripka (a pre premudrele nemyslim nachladnutie a sopliky,ale chripku kde je dospelak odpaleny aj mesiac po tom, co ma tyzden v kuse 40 horucky). Infekcny je clovek uz pred prvými príznakmi a pri chripke ti rano nie je nic a o par hodin ta to zloži.
Takze s takým malym babom by som neriskovala urcite.
Prajem krasne sviatky vo vasej novej rodinnej bubline ❤️
Kapustu aj šalát úplne s kľudom, prechádzky v tomto počasí tiež kľudne, návštevy ak sú všetci zdravý ale vybrala by som si len pár najbližších ľudí, u nás boli len starý rodičia ani súrodencov som nevolala, všetci to chápali a uvideli deti o pár tyzdnov
Ja som citala- "ci mu mozem dat kapustnicu". Az ma trhlo😆
Ďakujem za rady ...návštevy som zas nemyslela vysedávanie hodiny , ale šup pre darčeky na 20 minút a domov ( naši ku nám ) ale asi to posunieme aspoň O pár dní ... navyše priateľ chodí do práce takže bohužiaľ úplne sa tomu nevyhneme žeby sme nemohli chorobu doniesť domov , tak isto s nami býva aj svokra a tiež normálne behá kade tade 🤷🏼 ...kapustnicu teda tento rok radšej vybecham a zajtra sa kúsok prejdeme 😊
@siska012 prosím ťa z pôrodnice si jak šla domov?
@anonym_460f2c nechápem otázku...autom ?
@siska012 t.z že dieťa z budovy do auta a z auta do domu bytu bolo už na vzduchu? Alebo si to dieťa transportovala v nejakej fólií? Žena čerstvý vzduch neškodí
Miesto kapustnice aj zemiakovú s hubami si môžeš dať, tiež je vianočná.
@siska012 dievčatá bola som 2 týždne po cisarskom a dala som si kapustnicu no to teda bolo mna naduvalo a neskutočne ale ozaj neskutočne brucho bolelo ....ja by som to tento rok vynechala aby aj mimo bruško nebolelo
Mala som 6tyz babo cez vianoce, sosovici a kapustnici som odolala. Moze mat celu noc bolesti bruska. Nafukovanie. Na prechadzku sme isli s 10dnovym, bola jesen, neprijemne, zima, dobre som ho nababusila. Najblizsia rodina, ak su zdravi, by som sa nebranila. Urcite sa vsetci tesia. Krasne Vianoce s malym batozkom stastia😍💖
@siska012 prosím ťa z pôrodnice si jak šla domov?
@anonym_460f2c naco rypes. Je prvorodicka, nevie este co a ako, vonku je roc.obd.zima..
Ďakujem za rady ...návštevy som zas nemyslela vysedávanie hodiny , ale šup pre darčeky na 20 minút a domov ( naši ku nám ) ale asi to posunieme aspoň O pár dní ... navyše priateľ chodí do práce takže bohužiaľ úplne sa tomu nevyhneme žeby sme nemohli chorobu doniesť domov , tak isto s nami býva aj svokra a tiež normálne behá kade tade 🤷🏼 ...kapustnicu teda tento rok radšej vybecham a zajtra sa kúsok prejdeme 😊
@siska012 kludne Vasich pozvi. Bude to naj darcek😍
@anonym_460f2c naco rypes. Je prvorodicka, nevie este co a ako, vonku je roc.obd.zima..
@anonym_a249d5 nerýpem ale vonku nie je chujavica ani fujavica, ani mínus 10 či 20 stupňov, t.z že s novorodencov môže ísť kľudne von na vzduch sa prejsť. Snáď nedá dieťa nahé do kočára. A jedno či prvorodička treba zapnúť a používať sedliacky rozum
Moja svokra dotrepala pol rodiny, ked mal syn 10dni. Boli dusicky. Lezal/spal v spalni a oni len nakukli. Ona kaslala, tak sme jej nanutili rusko. Prve vnuca. Tesili sa. Ale bola nezodpovedna. S kaslom k 10.dnovemu 😔
@anonym_a249d5 nerýpem ale vonku nie je chujavica ani fujavica, ani mínus 10 či 20 stupňov, t.z že s novorodencov môže ísť kľudne von na vzduch sa prejsť. Snáď nedá dieťa nahé do kočára. A jedno či prvorodička treba zapnúť a používať sedliacky rozum
@anonym_460f2c slusne sa pyta.. s novorodencom tusim len do -5, ze?
@anonym_460f2c slusne sa pyta.. s novorodencom tusim len do -5, ze?
@anonym_a249d5 a ja som slušne dedukovala

@siska012 kapustnicu nie, prechadzka ano, navstevy urcite nie