Môžem hríby v 5-6 tt?

kittyna5
21. dec 2019

Ahojte, keďže sa blížia Vianoce a varenie kapustnice chcem sa spýtať, či sa v začiatkoch tehotenstva môžu jesť hríby. Neviem si bez nich kapustnicu predstaviť :( na nete číta, že sa môžu potom zas že nie, tak vôbec neviem teraz.

Ďakujem za pomoc 🙂

pribinak
21. dec 2019

@kittyna5 normálne si daj.

nelca84
21. dec 2019

@kittyna5 kludne, ved ich nezjes 2 kila

hdpe
21. dec 2019

Môžu, aj ja som jedla čerstvé do smaženice. Ak sa to nepreháňa s tými hubami, tak je to ok.

777januska777
21. dec 2019

Ja jem celé tehotenstvo huby 😀 raz za týždeň mám hubovú praženicu a 2 krát za týždeň kapustnicu s hubami 😀 mňa mňam huby 😋

evittam
21. dec 2019

@kittyna5 Môžeš jesť aj piť všetko čo si jedlá aj pila doteraz. Kľudne aj pohár vína či sampusu na Štedrý denm Pokiaľ si zdravá zena. Si len tehotná.😉

lenka2710
21. dec 2019

@kittyna5 presne ako tu píšu zienky, ja som tiez citala,že sa nesmu ale len napriklad vtedy ak ti robili zle aj pred tehu,že ti bolo z nich napriklad ťažko, tak ti z nich môže byť zle aj v tehu,ale pokiaľ ti.nerobili nič,tak kľudne papaj všetko na co mas chut 😉
ja som tiez tehu, a tiež si dám 😉😁

janinah
21. dec 2019

Tam ide len o to,že ak by boli jedovaté,tak žena možno aj prežije,plod ťažko.

kittyna5
autor
21. dec 2019

Ďakujem Vám 🙂 lebo som čítala, že v prvom trimestri sa nesmú, tak som bola trochu sklamaná, že si neužijem kapustnicu 😄 ale tak teda dám si s mierou 🙂

sebastian2009
21. dec 2019

Ja si tento rok do kapustnice dám šampióni a že tie sa môžu

evkamotka
21. dec 2019

Normalne si daj. Hlavne ak su z kontrolovaneho prostredia (tj pestovane). Nie domace, kde moze byt riziko otravy

pacica
21. dec 2019

@kittyna5 ahoj.ja som tiez v 5 -6 tt a dnes som jedla a ani som o tom nevedelq ze sa nemozu 😮.inak ako sa citis?myslim celkovo ako vnimas tehotenstvo

kittyna5
autor
22. dec 2019

@pacica ahoj, nooo tento týždeň čo som mala dostať menštruáciu ma bolelo brucho ako pri pms, tak som čakala kedy to príde ale spravila som si test a bolo to tam 😳 a potom v piatok poobede ako keby uťalo a nič žiadne príznaky, až mi to je podozrivé 🤔 jediné čo mám je, že som hladná skoro stále 😄 a ty ako si na tom?

punka24
22. dec 2019

@kittyna5 ja keď som bola tehu jedla som všetko čo sa jesť dalo... nič som si neodopierala... a mám úplne zdravučkého synčeka... never všetkému čo píšu na nete...

kittyna5
autor
22. dec 2019

@punka24 áno jasné snažím sa to ani nečítať a ďakujem 🙂 veľa zdravia vám prajem

h_petra
22. dec 2019

@kittyna5 nie, nie je pravda, ako pise @evittam, ze by si mohla jest a pit normalne vsetko.
Surove maso sa naozaj neodporuca, nepasterizovane mlieko a vyrobky z nepasterizovaneho mlieka tiez nie, obmedzit hriby a vnutornosti, tiez niektore byliny. Samozrejme, o alkohole sa snad nemusim ani rozpisovat, naozaj netusim, preco niektore zeny maju utkvelu prrdstavu, ze alkohol v tehotenstve je v poriadku. By ma zaujimalo, ktora by naliala novorodencovi 🙈.
Ak ta to zaujima, pohladaj si seriozne studie a clanky o posobeni alkoholu na plod.
Ja myslim, ze devat mesiacov bez pohara vina sa vazne da zvladnut. Kto s tym ma problem, tak smer psychiater.

K tvojej otazke, trochu hribov neuskodi, len to treba obmedzit, nejest vo velkej miere, a hlavne jest len z overenych zdrojov. Nasledky otravy mozu byt fatalne.

kittyna5
autor
22. dec 2019

@h_petra ďakujem pekne za vysvetlenie 🙂 ja som ani nepila pred tým, takže to u mňa nehrozí ani teraz. No a k tým hríbom, máme ich z obchodu, sušené, tak hádam sa nič nestane. Dám si na to pozor, určite ich nebudem jesť veľa ako inokedy. A ešte ak sa môžem opýtať, ako je to s ovocným čajom? Skoro v každom je ibištek a to vraj tiež nie je vhodné

pacica
22. dec 2019

@kittyna5 tiez pri ocakavanej ms som byvala stale hladna,teraz sa to unormalnilo,ale zmeny su take ze mam vyrazky na cele,pobolievaju ma prsia a maternicu stale citimtak dufam ze je vsetko ok.a furt byvam unavena az moc.chodievam pred 21 spat co u mna zvykom nebyva.kedy mas ist k dr?ty si presne v 5 tt a nejake dni?

h_petra
22. dec 2019

@kittyna5 ibistek zevraj v prvom trimestri by sa nemal.

kittyna5
autor
22. dec 2019

@pacica no zatiaľ mi to vychádza že som podľa poslednej ms 4+2,čo mi ukazuje ako 5tt. Zajtra mám zavolať doktorovi a že sa dohodneme tak ešte neviem kedy pôjdem. Mňa prsia iba trochu bolia nič hrozné a ja zasa práveže vôbec nemôžem spávať, spím dve tri hodiny a som hore 🙈 a to som chodila spať o ôsmej 😄 bude všetko ok, musíme dúfať. Prajem ti veľa zdravia a nech je všetko ako má byť 🙂

nini1010
22. dec 2019

Tehotne mozu jedle huby normalne jest.Iba babayka do 1 roka nie.

evittam
22. dec 2019

@h_petra Neodporúča nie že nesmie. Ja som obe tehotenstva nič neriešila ani počas dojčenia. A čuduj sa svete mám dve zdravé krásne deti. A nepíšem o chlastani v tehotenstve ty utkvela predstava. Skús čítať s porozumením. Tu na MK niektoré ženy ako vidno len žijú utkvelymi predstavami. Len tu všetky potrebujú štúdie co môžu jesť, piť, dýchať, robiť počas tehotenstva a nebodaj sú prvorodičky. Ale zdravý rozum nikde. No čo už. Ale vždy sa pobavim.

h_petra
22. dec 2019

@evittam ako by si si predstavovala, ze sa bude prejavovat uzivanie alkoholu v tehotenstve? Ze dietatu narastu dve hlavy, alebo styri nohy?
Sklony k neurozam, k hyperaktivite, uzkosti, zvysena drazdivost nervovej sustavy atd., to vsetko moze mat na svedomi alkohol.
Pokial pohrdas vedou, je to tvoj problem.
Ale je to hlupe.

evittam
22. dec 2019

@h_petra Ale kde konkrétne píšem o konzumácii alkoholu?! Som napísala 1 slovom jeden pohárik sampusu vo sviatok. Pochopila?
Ja som mala dokonca 2. A nie zdravé deti sú zdravé deti-nie handicapovane-to sú tie o ktorých píšeš. Nepohrdam vedou. Ale prepáč na článkoch a "vedeckých" štúdiách z MK či pár bulvárov nevidím nič vedecké.
Pekný deň

h_petra
22. dec 2019

@evittam ja som niekde pisala o clankoch z MK? 😁 "Ak ta to zaujima, pohladaj si seriozne studie a clanky o posobeni alkoholu na plod."
Vies co znamena "seriozne"?

A nie, deti neuroticke, deti s poruchami ucenia a pod. nie su handicapovane.

A pohar vina ci sampusu sa do krvi vstrebava rovnako vo sviatok ako vo vsedny den 😉

evittam
22. dec 2019

@h_petra Vďaka za prednášku. A áno z jedného pohára sampusu za tehotenstvo bude dane dieťa hyperaktívne či inak postihnuté. Aspoň sa bude mať na čo daná matka vyhovoriť pri toľkých dnešných detoch čo každé druhé trpí niečim podobným a väčšina je to len o lenivosti.

nelca84
22. dec 2019

@h_petra neprehanas to trosku? Ja som do 3. mesiaca nevedela, ze som tehotna, normalne som v piatky vecer v meste pila a syn je zdravy ako ryba, skvely ziak a uzasne dieta s ktorym nikdy neboli ziadne problemy...okej, beriem ze tatarak by som si asi nedala, ale ze tehotna nema tamto, nemoze hento...a niektore by sa dali aj obalit do bublinkovej folie

h_petra
22. dec 2019

@nelca84 nie, neprehanam.
Vyjadruju sa k tomu takto laxne prave zeny, ktore o tom z hola nic nevedia. Nemaju zakladne poznatky, ale za to plno reci ake je to neskodne a ako su vsetci z toho zdravi.
Pozri, mne je to jedno.
Ja nemam problem tristvrte roka abstinovat.

nelca84
22. dec 2019

@h_petra ja hovorim z vlastnej skusenosti a predpokladam, ze ty len z teorie

h_petra
22. dec 2019

@nelca84 zle predpokladas

evittam
22. dec 2019

@nelca84 Ona má naštudované vedecké štúdie 😁😉. A z jedného pohára sampusu už robí zo ženy alkoholicku a z detí hyperaktívnych grázlov.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre