icon

Štípance - je to komár, ploštica alebo blcha?

mijama29
8. sep 2018

Ahojte mamicky.
V prvom rade, co sa tyka cistoty v nasej domacnosti, tak hygienu dodrziavame, a nie sme ziadny bordelari.
Ale chyta ma zufalstvo. Doteraz sme nemali takmer ziadne stipance, cele leto. Teraz sice je take obdobie, ze sa objavuju komare. No ja ani manzel postipany niesme. dcerka dostala na vianoce izbu komplet novu omalovanu vsetko nove ciste. Ma dva roky. a uz tyzden mozno nieco vyse tyzdna jej kazdy den nachadzame novy stipanec (max. sme nasli 3 za den) Napr. jeden na tvari na sanke, a druhy na stehne zpredu, alebo jeden na clenku, alebo jeden na ramene a dva na ritke v zareze, alebo jeden na stehne a 2 na predlakti (tak 4 cm od seba), alebo jeden na ramene a druhy na lytku, alebo 2 na lytku (cca 3cm od seba)0 nikdy niesu uplne pri sebe, a nebolo ich viac ako 3za den.. Vzdy to ma opuchnute a ruzovkave, alebo zacervenane neviem ako to presne nazvat, v niektorych,ked jej to natieram fenistylom citit tvrdu hrcku.
Co to moze byt??? Mali ste niektora takuto skusenost , a bol to len komar???

Este dodam, ze stipance nezbadame vylucne po nocnom spanku, alebo aj po dennom spanku, teraz neviem, ci reakcia na ustipnutie prichadaza tak neskoro, alebo ju stipe nieco aj pocas dna, ked spinka ☹

Ide ma poraziiiit, ked tu citam kadejake clanky 😞

ink
Autor odpoveď zmazal
ink
Autor odpoveď zmazal
mijama29
autor
10. sep 2018

@mijama29 kocky pozrite toto je vsetko co sme nasli...prehladali sme fakt vsetko cely mateac postwl..kobere. zastrcky. Rozsrobovali sme jej v izbe aj listy okolo podlahy. Za listov sme nasli tie supinky akoby suche ulitky. Vyzera to ale ako z tych taky malinkych hadikov co sa tcoria z vlhka niekedy to zbadam aj v kupelke akoze od detstva myslim niekedy... a potom jedno to na druhej foto to som nasla na zemu neviwm ci to padlo pocas prehladavania postielky ci co... bolo to cca pri postielke. Coo to jeeeee a ine nikde nic. Jedine som neprehladala kompletne vstavanu skrinu je tk taka odkladacia s vianocnymi ozdovami a pod. Ale ciste ezpecne vsetko pabalene.

kittykat22
10. sep 2018

@mijama29 Nie je to alergia? To co si nasla su rybenky obaly. Inak plostice by si nasla v posteli - neda sa to prehliadnut. Chodi to, lezie to. Nie je to tak male aby si to prehliadla.

petrofka
10. sep 2018

Nechovate nejake zvieratka? Ak ano, popozerajte zradlo. Obcas si ľudia takto donesu malickych navstevnikov.

kittykat22
10. sep 2018

@mijama29 prosím ťa, to druhé vypadá ako dospelá nažraná ploštica. Nevyhadzuj to - na kožnom ti povedia čo to je. Môže to ísť v pohode od susedov.

mijama29
autor
10. sep 2018

@petrofka nechovame nic. Boli sme na dovolenke na maldivach v tych drevenych domcekoch ..jedine to mi napadloo ☹ 🙈

lindusss2016
10. sep 2018

@mijama29 podla mna to ako plostica nevyzera. Ale vobec ich v potei nemusis vidiet, hniezdo mou mt aj hocikde v skrini a cez de su zalezene, vyliezaju azv noci. Na plachte by si ale nasla ich vylucky. Take hnedocervene bodky, ked ich pretries vlhcenou, tak sa rozmazu na krvvu cmuhu.

lindusss2016
10. sep 2018

Aeste k tym priprakom do zasuvky, tak to je oeny humu, take chemie by som si domov neputila, ale my pouzivame proti komarom obyc baldachyn z ikey za 5€, nikdy sa neminie 😀 vecer zatiahnem a komare maju smolu

caterine
10. sep 2018

Tie ulitky skor vyzeraju ako schranky z hmyzu co sa vola kozojed. Pozri na nete? To ste nasli za listami?

ink
10. sep 2018

Inak musím uznať, že ste pedantní, za takúto prácu by sa nemusela hanbiť ani FBI 🙂 to len na odlahčenie, tiež mi ten druhý obrázok príde ako ploštica. Ale ak je to ozaj ona, tak už má nakladené vajíčka a tých sa dá zbaviť len parou a postrekom. Stále dúfam, že sa to u vás nepotvrdí, ale ako radí @kittykat22 zanes na kožné a povedia ti. Držím palce!

mijama29
autor
10. sep 2018

@lindusss2016 vsak prave tie pripravky, ako som pisala su bordel..a nie to este k dietatu davat ...ten baldachyn znie fakt dobreee 👍

caterine
10. sep 2018

@mijama29 pozri na nete kozojed, podla mna su to neni plostice

mijama29
autor
10. sep 2018

@caterine pozerala som..nesedi to na to..ani stipance aj to troakh inak vyzera

mijama29
autor
10. sep 2018

@ink no dik.. mna slahne fakt ma slak trafiii 🙈🙈🤦‍♀️

caterine
10. sep 2018

@mijama29 no tak si pozri este viacej obrazkov. Kožojed ma rozne stadia a tie suche skrupinky to byva z neho a nie z plostice

livi
10. sep 2018

@mijama29 ja som mala takýto problém keď mal malý cca 1,5 roka. V zime sme mali dnu myš a tá mu pochodila aj po postieľke a nechala výkaly.. samozrejme všetko som prala na vysokú teplotu,matrac som postriekala takým dezinfekčným sprejom,no vždy po spánku sa mu objavovali nové a nové štípance...nepomohlo nič..nič som nenašla ani my sme nič nemali..až som vyhodila ten matrac a bol pokoj..

petrofka
10. sep 2018

Ja si myslim, ze by ste týždeň mali kazdy den prezliekat periny a plachty a takisto si kazdy den obliekat čisté pyžamo. A stale, kazdy den prat to vsetko na 90stupnov. Moja znama tiez mali stipance nevedno od coho a po tomto tyzdennom prani všetko ustalo.

pehavcek
10. sep 2018

My sme raz riesili nieco podobne. Uz sme boli na psychiatriu. Nakoniec som nasla cislo na niekoho kto sa venuje dezisenkcii a deratizacii a pod. Mamina s malinkou dusickou volala, strasne sa hanbila. Pan bol neskutocne mily, ze vela ludi si kadeco dotrepe z dovolenky. Dal nejake krabicky s gelom, ktore sa davali do elektriky a poradil odist na tri dni z domu. Potom prisiel zhodnotit situaciu. Vtedy sa plostice nepotvrdili. Ja som zase zo sluzobky dotrepala blchu. Tyzden som si myslela ze mame komare ale bolo to peklo. Az mama prisla na tu ze to bude blcha. Ja dostipane cele nohy. Manzel ani jeden stipanec. Dalsia psychiatria. Nakupili sme raid a vsetko (oblecenie, plysaky, vankuse, paplony ....) v spalni sme napchali do obrovskych igelitovych vriec a vystriekali. Taktiez postel, skrine, parkety. Zavreli sme dvere od spalne a odisli na niekolko hodin prec. Potom vsetko oprat, vyvetrat. Nastastie pomohlo hned na prvy krat. Drzim palce.

mijama29
autor
10. sep 2018

@caterine my, ale netvrdime, ze su z plostic... neviem ako sa to presne vola pani to tu nazvala rybenky u nas to tiez volame rybky

mijama29
autor
10. sep 2018

@pehavcek akoze staci mi len predstava, a mam dost .. dakujem ja stale verim, ze to neni nic takeee ... byvame s mojim rodicmi, mame vrchne poschodie ako samostatny byt, vychadzame velmi dobre, no toto by oco nezvladol, to by sa mi nechcelo ozaj pocuvat....

caterine
10. sep 2018

@mijama29 rybky vyzeraju celkom inak podla mna, ale nie som odbornik

caterine
10. sep 2018

Toto som nasla na nete, podla mna sa to dost podoba na foto co si davala ty

caterine
10. sep 2018
mijama29
autor
10. sep 2018

@caterine trosku mozno... ale ostatne co som citala absolutne nesedi a hlavne stipance su veeelmi odlisne

petrofka
10. sep 2018

@mijama29 tie zvysky co ste nasli, to vobec nemusi byt niečo aktualne. Tie stipance mohol kludne aj pavuk spravit. Skuste si v elektre kupit ten elekticky hubic hmyzu, co prilaka hmyz a ked sa priblizi k svetlu, tak ho to spali. Mozno sa vam tam nieco chyti.

pehavcek
11. sep 2018

@mijama29 no veru to ani nikomu neprajem. Ale ked musis tak musis. Su vsak horsie veci v zivote.

ink
12. sep 2018

No ahoj, daj nejaký update, ako ?

mijama29
autor
12. sep 2018

@ink ahojky. sledujem ju ako FBI dobre, ze nie aj s lupou. Od kedy ju striekam repelentom. Nema nove stipance. Otazne je, ci by to odradilo aj plostice. Je to dost kvalitny, kupovali sme to na dovolenku je proti exotickym komarom a kliestom, ...a samozrejme musi to byt aj skodlive ni uz jej ho nedam, len som testovala. Dalsia vec, kt. mi napadla(uz tapam po vsetkom 🙈) je, ze som studovala ci stipu aj muchy. A nasla som, ze bezne mucha domaca nie. No teraz je much vela a tlacia sa do domov. A bodalka stajova po cesky, u nas som nenasla, stipe. Na prvy pohlad absolutne nerozoznas. Jednu taku som jej v izbe zabila. A tak isto som nasla dake aj v dome. Mame stresne okna v obyvacke, a nie su na nich sietky, takze muchy sa nam sem dostanu. No stale sa mi nechce verit, ze by mucha stipala takto kazdy den a leeen malú. Dalsia vec je, ze myslim, ze stipance jej pribudali, alebo sa objavovala reakcia vacsinou po dennom spanku. Takze zatial tak a sliedim dalej 😂

ajsha123
12. sep 2018

ano, muchy tiež stipu. aj u nas, teda raz bola mala dostipana a objavila som v izbe muchu, komára nie. Zabila muchu, hned to prestalo