Strach zo zvukov u 2,5 ročného dieťaťa
Ahojteee
Mam 2,4 rocneho syna je uplne normalny na svoj vek vie vsetko dokonca aj viac. Ale byvame v panelaku v ktorom velmi casto prerabaju vrtaju buchaju nikdy sa toho nebal dokonca pri vrtani aj spaval uz bol nato tak zvyknuty ze mu to vobec nevadilo.Ale jedneho dna bol u mojich rodicov a pod nimi sused zavrtal tak ze sa hrozne zlakol je to snad aj rok a boji sa vsetkeho ked sused zabucha ked nieco pukne praske chodi do jasli praskla im tam neonka v jedalni nechce do tej jedalne ani vkrocit. Naposledy sused len buchal do steny ako keby zatlkal klinec nic hrozne dve hodiny nacapeny na mne a musela som mu hladkat hlavu. Mixer,fen atd…vsetkeho sa boji Je strasny poserko zo vsetkeho takeho…co mam robit vyvsetlenie nezabera absolutne vobec :(( dakujem za rady
@sasa2810 sklamem ta, ale len cas...aj moj treti...vysavac, mixer, kosacka, na dvor nevkrocil ked manzel cosi robil...vrtal, brusil,...na Velku noc tak hlucne strngali zvoncekmi ze potom sa bal farara asi pol roka...o rok povedal farar nech nezvonia 😁. Vybral mi mixer, ale ked som mixovala, siel prec. Ma 6r a uz je to ooovela lepsie.
Náš má 3 roky, rozpráva ako školák a bojí sa kosačky, mixéru, aj fénu. Neriešime to.

@sasa2810 To nevysvetlis, myslím si, že musí z toho "vyzrieť". Viem ho pochopiť, lebo ja keď som bola malá, bola som taká istá 😬 A dodnes neviem, prečo som sa väčších zvukov bála. No je pravda, ze mám celkovo povahu, že aj v dospelosti nemám rada hlasné zvuky. Samozrejme už sa ich nebojím, ale sú pre mňa nepríjemné. A možno aj pre neho je to jednoducho nepríjemné, len to ešte nevie pomenovať a spracovať, možno má citlivejší sluch.
Každopádne najlepšie je podľa mňa tak ako si vrvaela, byť mu oporou keď ho taký zvuk vyruší. V tebe vidí to bezpečie. Určite pomôže aj nekonečné vysvetľovanie, prečo ten zvuk vznikol a odkiaľ prichádza a že sa nemusí báť. Neboj sa, raz to pochopí a vyzreje z toho 🙂