icon

Stužková a 11 mesačné dieťa

1. okt 2021

Pekný deň prajem. Mám malú dilemu a rada by som vedela aký máte názor poprípade skúsenosť. Budúci mesiac ideme synovi na stužkovú, bude to vlastne iba večera spojená s odovzdaním stužiek, rátam tak do 21 - 22 hodiny. Problém je, že mám ešte malú 11mes. dcérku a nemám nikoho komu by som ju nechala, moji rodičia sú už v pokročilom veku a svokrovci sa moc nezaujímajú. A malá zas nechce byť s hocikým. Otázka znie - Mám ju vziať so sebou? Boli ste niektorá s babatkom na stužkovej ?

danielahamar
1. okt 2021

🤣🤣 Práve som sa pýtala môjho dospeláka, že co on nato😂😂😵 že samozrejme, aspoň skôr odidete🤣🤣🤣 takže tak a to guľanie očami a tvárenie sem radšej nedam😂 a to ma svojho 9m brata veľmi rád 😁 😉

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
mandarinka555
1. okt 2021

Mňa by skôr zaujímalo, prečo si tým taká posadnutá ? Prečo ju vlastne nemôžeš dať niekomu postrážiť ?

jaroe
1. okt 2021

@mandarinka555 autorka chce ísť na stužkovú, zároveň nemá komu nechať dieťa, pýtala sa tu na názor, prečo by mala byť hneď niečím posadnutá?

lulu0123
1. okt 2021

Podla mna uplne nevhodne.To by ma ani nenapadlo riesit.

nafka0483
1. okt 2021

Zakladna otazka je podla mna ta, ako to maju nastavene v ramci svojej triedy. Pretoze my sme mali pravidla - aj sala mala nejaku kapacitu, aj rozpocet sme robili vopred podla urceneho poctu ludi. Takze kazdy mohol mat 2 hosti - v 99% to boli mama a otec, to je 1% boli taki co jedneho z rodicov nemali, tak mali len 1 hosta, pripadne si pozvali inu velmi blizku osobu (napr. mamka a babka). Nemali sme dovolenych surodencov, ani "partnerov", kamaratov... cize u nas by nepreslo ani male dieta.

Toto je najdolezitejsie - ako sa k tomu postavia organizatori, teda samotni studenti, nie je to o tom, ze si rodic urci ci chce male dieta vziat ci nie. Rodicia by si mali uvedomit, ze su tam tiez pozvani ako hostia a snad si ziadny host ani na svadbe ani na inych udalostiach neurcuje pravidla, ze JA si tam chcem vziat dieta, alebo JA to chcem takto.

O stuzkovej sa clovek nedozvie zo dna na den, takze si myslim, ze je dost casu zabezpecit niekoho na postrazenie a aj na neho postupne dieta navyknut. Ci uz poprosit vynimocne starych rodicov (ak byvaju daleko, tak to spojit s pardennou navstevou), ci niekoho ineho z rodiny, kamratku, susedku, alebo aj najat opatrovatelku.

h2
1. okt 2021

@foxyfox Keď si tu už posielame screenshoty, tak Ty si napísala jeden príspevok, po ktorom Ťa neoznačil nikto. Ale vzápätí si mala silnú potrebu reagovať na dovtedajšie komentáre:

jankalukasova
1. okt 2021

@foxyfox žiadna si neprizná, že je premotivovaná...🤣👌

foxyfox
1. okt 2021

@h2 pretože, tomu sa hovorí... chvíľka napätia... Príspevok do diskusie! Ja som sa nebavila s nikým konkrétnym, len som vyjadrila nesúhlas s väčšinou a už ste sa išli zblázniť 🙂

@jankalukasova ja neviem čo je to vlastne premotivovaná matka, v týchto vašich pojmoch nemám prehľad. Ak je to to, že si myslim, že lepšie je zobrať dieťa, keď sme predsa rodina, ako ho niekam odložiť kde nevydrží, tak prosím, som premotivovaná a vôbec sa nehanbím 🙂

marsmykkok
1. okt 2021

Určite nie kvôli staršiemu synovi. Treba zohnať opatrovateľku a malé dieťa vydrží pár hodín. Toto má byť o maturantoch a ich rodičoch, nie aby tam putala pozornosť malá dcérka napríklad plačom alebo že tam bude jediná taká malá .

nafka0483
1. okt 2021

@foxyfox Mozes si mysliet, ze je lepsie zobrat dieta, lebo ste rodina. Ale ak su niekde pozvani LEN rodicia, tak si nemozes (=nepatri sa, je to maximalne nevhodne) vziat dieta so sebou, preto ze ty chces.
Chapes, o to ide, ze toto nezavisi od toho ci matka chce dieta vziat, ale od toho ako si maturanti nastavili pravidla a koho pozvali.

h2
1. okt 2021

@foxyfox No dobre, tak sa Ťa opýtam: Ak by si mala ísť na rozlúčku so slobodou do nočného klubu s pánskym striptízom a nemal by Ti kto postrážiť dieťa, lebo napríklad manžel by musel ísť na služobnú cestu a nemohla by si odmietnuť, lebo pozvala by Ťa napríklad Tvoja sestra, čo by si urobila? (Je to hypotetická otázka, takže odpovede "nemám sestru", alebo "muž nechodí na služobky" nie.) To by si tiež brala dieťa so sebou?

mandarinka555
1. okt 2021

@jaroe Za každú cenu to dieťa tam chce zobrať...nie je to posadnutosť ?

foxyfox
1. okt 2021

@h2 nešla by som. Porovnanie úplne mimo, ale ked chces odpoved tak nešla by som. Určite nebudem dieťaťu, ktore nevydrží byť s cudzími nehľadala opatrovatelku.

h2
1. okt 2021

@foxyfox Ďakujem za odpoveď.

markaterka
1. okt 2021

Dieťa by som so sebou nevzala. Dieťa určite nevydrží byť ticho a sedieť. Buď bude blabotať, alebo chcieť chodiť. Rušiť bude, to je isté.
Ale našťastie v tomto kraji, kde bývam, chodia na stužkovú LEN rodičia, žiadne babky, tetky, deti.

foxyfox
1. okt 2021

@nafka0483 ale tu sa nepíše, že su pozvaní len rodičia

heleninamama
1. okt 2021

@foxyfox S takýmto prístupom sa len modli, aby si nemusela ísť napr. akútne do nemocnice.
A možno by si zistila, že dieťa to bez Teba nielenže vydržalo, ale dokonca bolo aj spokojné. A možno by na Teba za pár dní aj pozabudlo... 😂😘 Mier.

matabb73
1. okt 2021

@foxyfox my sme išli na pohreb svokrovi, keď mala moja dcéra 4 mesiace. Prišla mi ju postrážiť moja sestra a prišla z iného mesta 200 km vzdialeného len kvôli tomu. Na niektoré udalosti sa proste deti neberú a zas neísť by mi prišlo neúctivé a svokra som mala rada. Vždy sa dá nájsť riešenie keď sa chce.

simca06022011
1. okt 2021

@foxyfox bola si vobec na stuzkovych? V 99% su pozvani iba rodičia.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
foxyfox
1. okt 2021

@heleninamama muž má nárok na očr a ja mám možnosť dieťa odviezť k mojim rodičom, tak neviem čo tu točíš 🙂 A sorry ale takými rečami že dieťa by bolo bezo mňa spokojné ma nedostaneš, moje dieťa by bolo spokojné asi aj s nenávistnou harpyou ako ty, lebo je to ťažký pohoďák. To autorka nemá kde dieťa nechať a nevydrží s hocikým.
@matabb73 a čo? Autorka píše, že nemá kto, tak koho má volať? Fakt random ženskú čo si dá inzerát že opatruje?
@simca06022011 okrem svojej (iba rodičia, bez súrodencov) na takých, kde boli sesternice, starí rodičia a priateľ
@evamarek77 a tebe je čo? Čo je na lekára na tom, že autorka nemá kde nechať dieťa a môj názor je ze v tom prípade ho ber?

heleninamama
1. okt 2021

@foxyfox Ty si fakt pacientka. Myslím, že takúto situáciu nebudeš musieť riešiť.
Keď akýkoľvek chlap uvidí, čo stváraš s deckom a kvôli decku, už sa určite ani za ďalších 18 rokov nenájde taký dobrovoľník, ktorý by Ťa opakovane oplodnil.

h2
1. okt 2021

@foxyfox Už som na Teba nechcela reagovať, lebo názor som si už vytvorila, ale prepáč, napísať druhej žene, že je "nenávistná harpya"?! Nemyslíš, že to si trochu prehnala?

foxyfox
1. okt 2021

@heleninamama ty ukáž tomu svojmu ako sa rozprávaš s cudzími ľuďmi len preto zr majú iny názor ako ty a radsej sa vykastruje 🙂 grc, nevychovanosť a mimochodom kvôli decku nestvaram nic, ked som musela ísť na pohreb alebo som mala stretávku zo strednej tak malý ostal s rodinou, lebo MÔŽE, ČO NIE JE PRÍPAD AUTORKY

mondolina
1. okt 2021

pozerám sa na to z druhej strany, keby každý chcel zobrať dieťa, lebo ho nemá kam dať tak by to už asi nebola stužková...proste chaos.

foxyfox
1. okt 2021

@h2 čo povedať na takú ženskú, čo na mna ide takými rečami, že dieťa by bolo bezo mna spokojné 🙂

jaroe
1. okt 2021

@mandarinka555 ja neviem, autorka píše, že malú jednoducho nemá s kým nechať, možno vie, že keby aj niekoho nasla, bolo by to náročné aj pre dieťa, aj pre dozor 😁V diskusii reagovala len 2x tuším, to "za každú cenu" tam nejako nevnímam. Či preto, lebo mala napísať ,"ok, máte pravdu, blbý nápad, malu neberiem"....?

nafka0483
1. okt 2021

@foxyfox Nepise, autorka dalej vobec nereaguje, cize netusime ako to je. Ale ja som sa este nestretla s tym, ze by na stuzkovu boli pozvani aj surodenci alebo ini hostia. Len ucitelia a rodicia, takze je podla mna uplne mimo predpokladat, ze si tam rodicia mozu vziat koho chcu.

V prvom rade sa treba vzdy pytat organizatorov, lebo je uplne jedno, ze ty by si vzala a ja nie, ked netusime ci je to vobec dovolene. Cela tato vec totiz vobec nezavidi od toho ci autorka chce ci nie, ale ci vobec moze. Ale vhodne to urcite nie je.

h2
1. okt 2021

@foxyfox Ale napísať niekomu, že dieťa by bolo bez Teba spokojné a že je nenávistná harpya je mega rozdiel. Mimochodom, to nebolo myslené tak, že by bez Teba bolo spokojnejšie, než s Tebou. Ale tak, že by sa mu nič zlé nestalo, že by to bez Teba zvládlo.