icon

Stužková a 11 mesačné dieťa

1. okt 2021

Pekný deň prajem. Mám malú dilemu a rada by som vedela aký máte názor poprípade skúsenosť. Budúci mesiac ideme synovi na stužkovú, bude to vlastne iba večera spojená s odovzdaním stužiek, rátam tak do 21 - 22 hodiny. Problém je, že mám ešte malú 11mes. dcérku a nemám nikoho komu by som ju nechala, moji rodičia sú už v pokročilom veku a svokrovci sa moc nezaujímajú. A malá zas nechce byť s hocikým. Otázka znie - Mám ju vziať so sebou? Boli ste niektorá s babatkom na stužkovej ?

foxyfox
1. okt 2021

@nafka0483 píše to priamo v prvom príspevku - nemá kde dieťa nechať a dieťa nechce byť s hocikým. To či vôbec z organizačných dôvodov, už musí vedieť ona, to tu snáď nemusíme riešiť.

autor
1. okt 2021

Ďakujem vám všetkým za názory a postrehy. Chcela som len porovnať skúsenosti mamičiek v rovnakej alebo podobnej situácii. Netušila som čo sa to tu strhne, mrzí ma to 😞 . Ešte raz vďaka, že ste mi ponúkli pohľad na situáciu z viacerých uhlov. Pekný zvyšok večera prajem všetkým zúčastneným 🌻🍀

h2
1. okt 2021

@foxyfox Pre Teba je "dieťa nechce" písmo sväté. Ak Ti dieťa nebude chcieť byť v škôlke, dáš výpoveď a budeš s ním doma? Ak nebude chcieť byť v škole, budeš ho učiť Ty? Je kopa vecí, čo deti nechcú, ale proste musia. A čím skôr dieťa pochopí, že sa okolo neho nekrúti svet, tým lepšie.

nafka0483
1. okt 2021

@foxyfox Ty si povedala, ze nepise ci su pozvani len rodicia - na to som reagovala, ze veru nepise, ale vacsinou su pozvani len rodicia, tak vychadzam z toho.

Autorka: Zisti v prvom rade v ich triede ako to maju nastavene - to je zaklad - ak povedia, ze ano, mozes babo vziat so sebou, ze to tam nikomu vadit nebude, ze je to ok, tak potom mozes rozmyslat ci naozaj vziat, ci nie.

Ale bez toho aby si vedela ci ti to vobec oni dovolia, ci budu suhlasit, je zbytocne spekulovat, lebo mozno nebudes mat na vyber.

foxyfox
1. okt 2021

@h2 ja som nikde nenapísala, že by nevydržalo alebo by nebolo spokojné. Ja ho nechávam keď treba, tak neviem prečo tá potreba ma poučovať a poukazovať na môj údajný prístup. Ešte raz, autorka píše, že ho nemá kde nechať. Bodka. Tak keď nemá, nech ho berie. Ja by som na jej mieste tiež zobrala a nebudem predsa polemizovať, či nemá otcovho koňovho brata, ktorý by prišiel z tramtárie postrážiť dieťa. Keď píše že nemá, tak nemá.

loginexistuje
1. okt 2021

autorka over si to s triednou ci je to ok a nech vas teda vhodne usadia niekde na kraj tak aby si mohla ist prec ak zacne mala blabotat a pod
a pls napis ze nejde o TT kraj 😂 nech som kludnejsia

h2
1. okt 2021

@foxyfox Lebo to nie je Tvoj "údajný" prístup. Je to Tvoj celkom jasný prístup. Veď ešte aj teraz znova zdôrazňuješ, že by si v tom prípade dieťa so sebou zobrala. A nedáš si ani za svet vysvetliť, že to nie je na Tebe, či tam to dieťa vôbec môže prísť.

nafka0483
1. okt 2021

@foxyfox Pockaj, ale to vazne myslis, ze keby si nemala dieta kde nechat (co vlastne neexistuje, pretoze platena opatrovatelka sa da najst vzdy, cize nie nema kde nechat, ale nevyhovuje jej z nejakeho dovodu taka moznost), tak by si vazne vzala dieta niekde, kde sa to nepatri, nehodi, kde si to nepraju a kde nie je pozvane?
A potom co? Otocila by si sa pred salou a isla s nim domov a starsie dieta nechala na stuzkovej same? Ci by si tam robila cirkus nech ti okamzite dovolia ist aj s mladsim dietatom bez ohladu na to ake maju pravidla, lebo ho nemas kde nechat?

autor
1. okt 2021

@loginexistuje nejde o TT ale TN 😁 🤗

nafka0483
1. okt 2021

Autorka a zodpovies nam uz tu najdolezitejsiu otazku - ci si sa pytala organizatora, ci vobec dieta mozes vziat? Ci uz triednej, ci zastupcu od maturantov, ci vlastneho syna, nech to zisti, ze ako to maju dohodnute?

foxyfox
1. okt 2021

@h2 ale aké písmo sväté, ja len tvrdím, že keď nemá nikoho komu by zverila dieťa tak ho predsa nebude pchať susede ktorú pozná z videnia alebo cudzej opatrovateľke....zas odveci, ved snáď sa autorka nebude pýtať na MK či ju tam môže zobrať. To už má snáď zistené, či tá možnosť vôbec je, keď sa pýta na nazory.
@nafka0483 najskôr by som si to zistila až potom robila rozhodnutia 🙂 keby cez to fakt nešiel vlak tak ho nechám tým svokrovcom, ich pozná a raz to prežijú. Ale fakt som nepočula v mojom okolí o stužkovej, kam by mohli len rodičia

eternity24
1. okt 2021

Ja si myslim, ze sa budete skor venovať malej dcérke. Určite Vám celu večeru nebude sedieť ako socha. Budete ju musieť zabávať. Jed uz cupitá, vypísať za ňou. Tiez si myslim, ze tsm budete skor s ňou ako s vašim synom. Skúste sa ho opýtať, ci mu to nebude vadiť. Tiez by som poprosila kamarátku, susedu, sestru akebo manželovi sestru, svagrinu. Proste niekoho kto by na ňu tých par hodín dohliadol hoci aj u vás doma.

marsmykkok
1. okt 2021

@foxyfox a druhé dieťa je pre teba nula? Sú dôležité len potreby najmladšieho? Pre mladého človeka je ukončenie strednej možno najväčší míľnik v živote, nie je to len o pripnuti stužky. Končí mu detstvo, začne pracovať a možno aj žiť mimo domu alebo odíde na intrak na druhý koniec Slovenska a tam začne nový život. Je to vlastne aj poďakovanie rodičom a taká rozlúčka s nimi a dieťa začína dospelácky život. Ale čo po tom, treba tam trepať malé dieťa a venovať sa jemu a na to staršie ktoré čaká dôležitý míľnik sa vykašľať.

heleninamama
1. okt 2021

@h2 Vďaka, za vysvetlenie. Aj keď myslím, že tu nepomôže nič.

jaroe
1. okt 2021

@foxyfox už radšej nereaguj🙂ako supy sa tu na teba zleteli, len za odlišný názor a to sme v celkom "nevinnej" téme. Keby som nevidela, neuverím😁

foxyfox
1. okt 2021

@jaroe však toto..máš pravdu, ďalej nereagujem 🙂

autor
1. okt 2021

@foxyfox Ďakujem za názor , všetko dobré vám prajem 🌻❤

lilke
1. okt 2021

Napíšem ti to z pozície učiteľky. Pre maturantov je stužková deň, na ktorý sa dlho pripravujú. Čas, energiu, nápady. A určite nie sú dostatočne zrelí, aby sa zmierili s rušením. Jednorazove vyskanie môže pobaviť. Ale opakovaný plač ich vykolaji. Obráti sa to proti tvojmu synovi, na ňom si vybijú frustráciu, že kvôli nemu mali pokazený večer... Toto som už trochu vyspickovala.
Alebo bude rodičovský tanec, a malá bude plakať, tvoj syn jediný ostane sedieť.
Zvaz si, či malá dokáže presedieť potichu cez program, či sa nezľakne pri rušivých zvukoch, kriku,... toho počas programu bude neúrekom. A keď je na teba naviazaná, evokuje mi to plačlivé dieťa. Večer bude potrebovať spať, bude nervózna, vo vedľajšej miestnosti hluk, plač. Za mňa nie.
Ja by som sa snažila niekoho na stráženie nájsť, aj keď zaplatiť. A pri malej nechať prip. aj zaplatenú opatrovateľku + babku, tu pozná. Opatrovateľka sa postará a babka ju utíši.

danielahamar
1. okt 2021

@loginexistuje 😁🤭

foxyfox
1. okt 2021

Autorka, aj vám všetko dobré a pekný stužkovací večer 🙂

simona139469
1. okt 2021

Mozem ešte jedno? Taky názor. Malé dieťa sa na teba nebude hnevať za to že ho na pár hodín niekto postráži. Syn maturant sa ale môže naštvať že si mu tým nejak narušila dôležitý deň alebo že by si kvôli malej dcére neprišla nedaj bože vôbec. Aspoň ja by som ta znenavidela za to. Tak držím palce, nech si to zariadis a nech všetko dobre dopadne…
(Inak, tak dlhu diskusiu som už dllho nevidela😆)

markaterka
2. okt 2021

Autorka aj nám napíšeš, že ako si sa rozhodla?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
2. okt 2021

@lilke zase a dokola, jedna sa o VEČERU, žiadny tanec, program

jankalukasova
2. okt 2021

@maciatkolulu od 17:00 do 21:00 budú večerať?

katulik123
2. okt 2021

@markaterka To je viac než jasné, keďže odpovedala jedinej osobe, ktorá jej radila dieťa vziať so sebou. Autorka si neprišla po radu, ale po pritakávanie toho, že nebude zlý nápad vziať také dieťa.
Ľutujem ostatných ľudí a hlavne maturantov, hlavne osobného jej syna. Tipujem, že odkedy je súrodenec má menej pozornosti a ešte teraz aj toto...

maciatkolulu
2. okt 2021

@katulik123 ja som tiež za to, aby malú zobrala zo sebou😉, ak to vyhovuje staršiemu. Ako na svadbu sa berú bábätká, kde sa tiež jedna o míľnik v živote a nikto nerobí cirkus o tom ako sa chystá niekto pokaziť svadbu, tak je to aj tu. Ak sa dá a vyhovuje to všetkým, kľudne zibrat a netreba trepať toľko o tom. Môj syn chodí všade so mnou od narodenia, keďže nemá kde byť a nárazov opatrovateľku, by som ja určite neriešila. Dá sa usadiť, tak, aby sa vedela postaviť, bude mať všetko potrebné. Tak snáď to nie je taký horor... A keď je, povzdychajte si a je to. 😉Každý nech robí ako vie.

katulik123
2. okt 2021

@maciatkolulu Je to neslušné. Je to diametrálne iný typ slávnosti. Deti sú otravné, bohužiaľ je to fakt, potrebujú pozornosť neustále, mňa by ako maturantku veľmi mrzelo keby mi dávajú stužku a začne tam revať decko a mama s nim odíde preč.
Ale na svadbách voláš aj deti a rátaš často s nimi. Tu veru nie. Tiež som mala malé dieťa a na také hlučné typy osláv som nebrala nikdy. Dieťa nemá kľud a ani daný rodič. Vo väčšine nevhodne spustí rev, že nepočuť prípitok mladomanželov, alebo počas sobáša v kostole... Tam taktiež je to o polemizovani.
Veď jasné, že sa dá usadiť, ale jej syn o chvíľu ozaj možno odíde z domu a myslím, že si zaslúži aby mal pozornosť aspoň tých 3 hodín. Opatrovateľka či hocikto iný by to s dieťaťom zvládol. Taktiež ostatným to môže silno prekážať, nie každý má rád deti a na stužkovej sa to nehodí. Maximálne ak po programe apod, kedy chodia návštevy.

maciatkolulu
2. okt 2021

@katulik123 tak sme mali neslusnu stužkovú... 3 malé deti tam boli. Všetko bolo fajn. Ako som písala, každý nech si robí ako uzná, nech sa dohodne a uvidí.

markaterka
2. okt 2021

@maciatkolulu chvalabohu u nás sú stužkové len s rodičmi. Nikto nemusí riešiť takéto veci. Ja tiež mám dve deti, ale vyslovene mi prekáža, keď sme niekde a tie deti vyrušujú.