Štvormesačná dcérka sa budí každé 3 hodiny
Ahojte, mam 4 mesacnu dcerku, v noci sa mi zasa zacala budit kazde 3 hodiny, pred tym dokazala spat aj 6 hodin vkuse, dokonca spala uz aj 8 hodin. No teraz, posledne 4 dni sa budi kazde tri hodiny. Neviete mi poradit preco? Citala som, ze deti od 4 az 5 mesiaca dokazu prespat uz aj celu noc (aj ked viem, ze nie vsetky deti su rovnake) Zubky jej este neidu, ani chora sa mi nezda, ze by mala byt
Ale kojim, moze to byt tym, ze uz potrebuje viacej jest?
@petka3012, necitala som vsetky reakcie ale jednu tvoju ano, citis sa dotknuta.... neber to tak, baby ti v podstate zavidia ako ti malinke dobre spinka. A mas jednu obrovsku vyhodu oproti niektorym maminkam, ako som napr. ja a kopec dalsich. Si mlada, lahsie to zvladnes. Neboj aj to dospis. V 40tke zacnes novy zivot, dieta (deti) velke a my este len mozno budeme mat druheho novorodenca a zas prebdene noci. Ale raz budem aj na dochodku 🙂 tak sa tesim. Ale kedze nechcem aby nasa dcera zazivala take noci ako my, tak som sa zaprisahala, ze jej povarujeme 🙂
@sense tak tak presne sa aj moja budila okolo pol osmej zaspala a zobudila sa niekedy nad ranom okolo stvrtej, potom uz az okolo osmej (to vlastne vstavala) no uvidime, ako to bude dalej
@lauricka v noci chvalabohu, ked sa napapa tak hned ju ukladam do postielky, aj zaspi sama, aj ked cez den to nezvladne 🙂 myslim aj na to, ze si meni rezim, tak preto sa budi, myslim na viac dovodov, a doteraz spala "celu noc" tak aj preto som otvorila tuto diskusiu
dakujem velmi pekne 🙂
@petka3012 u nas sa to v 4 mes. pokaslalo a teraz posl. 2 noci spi lepsie a to ma 7 mesiacov a tiez zaspat zaspi bez problemov uplne sama nepotrebuje nikoho na uspavanie vzdy v presnu hodinu len v noci sa budieva s placom ale tiez nema ani v noci problem zaspat sama ked ju nakrmim a prebalim
🙂 Ja to nechcem zľahčovať ale my máme 13 m bábo a ešte mi neprespalo ani jednu jedinú noc, budí sa aj každú hodinu a kojí sa tak 2-3 x za noc 🙂 niektoré deti sú proste také ... mne Dr. vravela, že to môže trvať aj do 5 rokov 🙂 Tak sa mám na čo tešiť ... Mysli pozitívne, tvoje dieťa v podstate dobre buvá, možno mu idú zúbky, možno ho bolí bruško ... alebo len tak chce mať maminku pri sebe 🙂
Ahoj mne maly v 4 mesiaci spinkal od 21:30-22:00 az do 5-6 rana bez papania.ter
POtom si upravil rezim a spi uz okolo 20:00 maximalne o 21:00 a budi sa aj 5x.za noc.su aj lepsie noci ked sa zobudi len 2x alebo este aj horsie a vstava aj kazdu hodinu.dam ho na cicik chvilu si potaha a spi dalej 🙂 a budicka mame rano okolo 6,uz som si zvykla 😀 takze si myslim ze musime len vydrzat kym z toho vyrastu 🙂)
@petka3012 AHOj, neviem , či si počula o knihe Každé dieťa sa vie naučiťspať. Myslím, že tu už boli témy ohľadom tejto knihy. Dá sa stiahnuť v pdf z netu. My máme 4 a pol mesačné bábo a už asi mesiac nám spinká 7 hodín. Teraz si tak zvykol na ten režim, že už má hodinky v hlávke a budí sa stále rovnako. Pred pol nocou sa ešte napapá a potom stáva o siedmej. My sme sa riadili podľa tej knihy a celkom nám to fungovalo.
Tie nepotrebné komentáre si nevšímaj, často sú tu také, ktoré sa nesnažia pomôcť, skôr len blbo okometovať.
ahoj, my mame to iste. maly bude mat 6teho 5 mesiacov a uz asi 10 dni ma pokazeny spanok.
prvy a druhy mesiac to bol des. koncom 2 mesiaca sa to zlepsilo a vlastne cely 3ti a viac ako polka 4teho spaval v noci dobre. od 20,30-7,45 s jednym prebudenim na kojenie okolo 2.00 vnoci.
teraz nevie zaspinkat a zaspi az 21.30 potom vstane o tej 2,00 o 4,00 o 6.00 a o 8,00 sa rozbita budim uz uplne.
podla mna je to tym ze zacal viac vnimat.
@lauricka tuto noc sa zobudila 4 krat, 2 krat som k nej vstala, troska sa najedla a zaspala, 2 krat som ju nechala tak, zaspala bez mojej pomoci. Cez den ma tiez problem zaspat bezo mna, skusila com dnes cumel, ktory vobec doteraz nechcela, ale dnes zabral 🙂 aj ked bude asi potom tazsie odnaucanie do toho cumla :P
@mimamimi urcite si ju stiahnem a precitam. No veru, vcera som z niektorych komentarov bola uplne mimo a cely den som mala uplne nanic, ale nejak som to uz hodila za hlavu 🙂
@dejna20 presne aj nasa tak, tak krasne spinkala uz, a zasa je to inac, skusim tu knihu, co mi odporucila mimamimi a uvidime co dalej
ona mi aj dost dlho spi poobede, od druhej a vydrzala by mozno aj dovecera, o pol siestej ju budim, aby isla potom vecer spat, takze skusim ju prestavit s tym poobednym spankom, najprv vsak precitam tu knihu ;)
@petka3012 moja mala ma tiez cumel, a moj nazor je ze skor odnaucis od cumla ako od cmulania palca,....cez den ho nema vobec v noci obcas, velakrat ho ani nechce....a ta knizka co tu bola spomenuta stoji za precitanie....tiez som ju citala i ked pri citani sme dospeli k tomu ze nasa trpi asi nocnym desom, aspon podla toho ako to tam bolo opisovane....
Ja som kojila do roka a pol a tiež , prvé mesiace krásne spal a po 3 mesiacoch sa budil . Cumel sme nemali, ale palček. Čo máme aj teraz. Tiež som za skôr za cumlík, skôr odnaučíš. Kým kojíš je normálne, a prirodzené, že sa budí tak často.
môj drobec bol hore do dvoch rokov približne 15krát za noc 😠 bolo to naozaj náročné obdobie ale vyrástol s toho a my sme prežili 😀
@cecil36 My tiez tak 🙂. Dva roky sme mali minuly tyzden a stale sa v noci mrvi aj budi. A ked mala styri mesiace, to som bola rada, ked v noci prespala aspon 2 hodky v kuse a cez den 20 minut 😀. Spanok bol cista katastrofa. Bola naucena sama zaspavat, ale inak ma naozaj potrebovala 24 hodin denne.

@petka3012 moj syn v jej veku tiez vstaval kazde 3 hodky dnes ma 13mesiacov a vstava aj kazdu polhodku 😒